Milyen táskára vágysz?

Egyedi táskák, különleges anyagokból és mintákkal. Válassz, tervezz, legyen neked is Pistol Pete táskád!

Egyre nagyobb az igény az egyedi táskákra. Rengeteg dolog, minta van amit az  emberek táskán látnának viszont – de egyszerűen nem találnak olyat, ezért is találkozik Bandula Aranka a Pistol Pete Bags tulajdonosa remek ötletekkel.

Kezdetek:

Bandula Aranka családjában sokan dolgoztak textil vonalon, így minden adott volt, hogy ő is korán tűt és cérnát ragadjon. Mivel iskolában nem tanulta a szabást, – marketing / reklám szakon végezett – így a szabadabb szabásvonalak és a sokféle forma lehetőség miatt a táskákra kezdett összpontosítani. Ennek immáron 9 éve.Ispiráció

Az anyag textúrája nagyon meghatározó számára. Textil mániájának köszönhetően Aranka saját ötleteinek elsősorban az alapanyagok, az új kihívások, a szokatlan, új formák és kivitelezések a kiindulópontjai.  – Általában elkezdek a színekkel, textilekkel kísérletezni, és amikor érzed a harmóniát, a tökéletes kontrasztot akkor kész – mondja. És amikor szerelmes ezernyi ötlete támad.  Megérintik a magyar motívumok, a mexikói hímzés, de bármelyik pillanatban jöhet új inspiráló hatás. Arankához folyamatosan érkeznek  új kívánságok, remek ötletek a megrendelőktől.


Munkafolyamat

Jelenleg kétféle irány van: a megrendelések teljesítése, melyek általában e-mailben érkeznek, illetve a saját ötletek kivitelezése. Ezután készít egy rövid skiccet, de a kiindulás mindig az alapanyag felterítése és az olló elindítása.  – A belső kép megszületése alapján alkotok, szabásmintát nem használok még mindig – modja Aranja. Az alapanyagokat, Szlovéniából, Spanyolországból és Afrikából rendeli, de hozott anyagból is szívesen dolgozik, legyen az kávés zsák, vonat függöny, szoknya vagy párnahuzat. Mint mondta: bármiből készíthető táska ami abban a pillanatban ihletet ad.Lelőhely

Jelenleg pár kész darab a Szimpla Kertben lakik,valamint az itt havonta megrendezésre kerülő Design Piacon és Sopronban, a Kultúrcikk boltban lehet megvenni a Pistol Pete táskákat. Megrendeléseket e-mailben lehet küldeni.