Milyen albumot készít egy 67 éves díva?

Ezen a héten egy kiemelkedő album kerül a boltok polcaira, arra viszont sokan már egy évtizede várnak…

Tíz év után jelentkezik új albummal Cher, a pop istennője, aki saját bevallása szerint nem nagy rajongója saját zenéjének, de ez az albuma tényleg üt. És tényleg.

Az énekesnő új albuma, a Closer To The Truth igazi egyvelege a kicsit Believe folytatásként felfogható bulidaloknak és a lassú balladáknak, melyek pedig a nyolcvanas-kilencvenes évekbeli Chert idézik vissza – utóbbiak közül az egyik pont az I Hope You Find It című Miley Cyrus-feldoglozás (!), ami a következő kislemez is egyben.

A 67 éves énekesnő új albumát Los Angelesben és Londonba vette fel, elmondása szerint csak olyan dalokat volt hajlandó felénekelni, amik teljesen meggyőzték arról, hogy a legjobb darabok – talán ezért is hihetünk állításának, miszerint ez élete legjobban sikerült műve.A garanciát nagy nevek bizonyítják. Az első kislemez, a Woman’s World Oakenfold kezei alatt készült el, míg a 90-es éveket visszaidéző Take It Like A Man a Scissor Sistersből ismert Jake Shears kezei alatt készült, összetéveszthetetlen ízt adva a tempós, büszke dalnak.A többi klubsláger alkotója a Believe album producere, Mark Taylor, aki ismét eltalálta, hogyan egyeztetheti össze a eurodance-t Cher összetéveszthetetlen hangjával. Az általa legjobban kevert dal a Dressed To Kill, míg a korong legjobb alkotása a John Crosby által összerakott Red, mely kimeríthetetlen energiákkal tölti fel az embert eltalált refrénjével és Cher máig elképesztő vokáljaival. Latinos hangulatú dalt írt az albuma Pink I Walk Alone címmel, ami dalszövegileg és a refrént hallgatva is az album egyik legkiemelkedőbb dala lett, de a vadóc énekesnő jegyzi a Lie To Me című balladát is.

 

A deluxe kiadáson található I Don’t Have To Sleep To Dream című dalnál Timbaland működött közre – igaz, itt a hip-hopra szakosodott producer a lehető legtávolabb került saját stílusától.

Persze a legnagyobb garancia a hamarosan turnéra induló Cher, aki immár ötven éve bizonyít albumról albumra a nagyközönség előtt. Tehetségét Oscar, Emmy, Golden Globe és Grammy bizonyítja, az elmúlt hat évtized mindegyikében volt listavezető dala a Billboard Pop Charton. 

Magyarországon kiadja a Magneoton.