Mi újság szeptemberben, Budapest?

Szeptember az egészségről fog szólni minden budapestinek, hiszen négy olyan új helyről is beszámolhatunk, ahol a tudatos táplálkozás játssza a főszerepet. Diéták és elméletek ide-oda, egy biztos; a különböző ételallergiában szenvedőknek most már rengeteg hely áll rendelkezésükre, ha egy kis nassolásra vágynak. Persze nem csak édességről szól a világ – nyílt új japán étterem is, egy bárban pedig a Tanú-beli Dezsőre emlékeznek meg. Ideje lesz mindenkinek nyakába venni a szennyesét is, a férfiak pedig hagyják a borotvát, menjenek el inkább egy vérbeli borbélyhoz…

Bubbles Mosoda


Menthetetlenül beköltözött Budapestre is az amerikai filmekből már oly jól ismert mosoda-jelenség. Az első Bubbles a Corvin sétányhoz közeli Nagytemplom utcában nyílt meg, amit aztán augusztus végén követett a Király utcai üzlet. A Bubbles-ben éjjel-nappal kedvező áron moshatsz, míg pedig a ruhák tisztává varázsolódnak, ihatsz egy kávét, internetezhetsz, ha pedig gyerekkel jössz, az el lesz a játszósarokban.

Figyelem! A FUNZINE szeptember 13-án igazi nagymosást rendez a Bubbles-ben! További információk ITT!


Budapest Barber Shop


Itt volt az ideje, hogy végre minden ízig-vérig férfi a lehető legférfiasabb környezetben gondoskodjon frizurájáról és arcszőrzetéről. A Budapest Barber Shop menthetetlenül az erősebbik nem új szentélye lesz a fővárosban, már csak tökéletesen eltalált, időutazásra invitáló dizájnja miatt is, melyet olyan szó szerint súlyos kiegészítők színesítenek, mint az Egyesült Államokból importált 220 kilogrammos székek. Időfoglalás nincs, egy igazi férfi nem siet, ha pedig várnunk kell, kényelmesen megihatunk egy italt, hogy kényelmesebben múljon az idő.

1072 Budapest, Dob utca 11.

Corvinpont


A Corvinmoziban nyílt meg Budapest egyik legkedvesebb cukrászdája, aminek kínálata nem csak meglepően pénztárcabarát, de különleges, egészséges és ínycsiklandozó is. A Barasütik új, sokszor merész receptúrák alapján készülnek, míg a Mentes édességei nem tartalmaznak sem glutént, sem cukrot sem pedig laktózt, de ezt ízükön még véletlenül sem vesszük észre. A főszerep mindenek felett az egészségé és a minőségé, ha pedig a moziban unjuk a popcorn és cola kombót, nyugodtan kérjük a Corvinpont menüjét.

Corvin köz 1. 1082 Budapest

Neked Csak Dezső


Remélhetőleg mindenki látta már az 1969-es klasszikust, A tanút, amelyből Pelikán József nevét mindenki megjegyezte, ám szerencsétlenül járt malacára, Dezsőre senki sem emlékszik. Dezsőnek, a malacnak állít emléket a Dohány utcai új vendéglátóhely, ahol több mint 20 cseh és magyar sör közül válogathatunk, isteniek a pálinkák és borok, továbbá mivel Dezső nagy sportrajongó hírében állt, a felső szinten közvetítéseket nézve izgulhatunk majd végig hosszú-hosszú estéket.

 

1074 Budapest, Dohány u. 7.

Hello Paleo


A diéta egyet jelent lemondások sorával, melyek viszont nem muszáj, hogy egyet jelentsenek a szenvedéssel. A Hello Paleo cukrászat termékei a paleo-étrendnek megfelelően készültek el, de a finomságok tökéletesek bárkinek, aki laktózérzékeny, cukorbeteg vagy bármilyen ételallergiában szenved – a süteményekben ugyanis nincsen sem tej, sem cukor sem pedig liszt. Arról nem is beszélve, hogy elképesztően finomak és a kiszolgálás is elbűvölően kedves. 

1062 Budapest, Váci út 1-3. Aluljárószint Niagara tér 7/a

Ahoy! Budapest


Egy kis felfrissülés után tér vissza a BARbár Chocolate & Café, megőrizve a régi ízeket és természetesen előrukkolva új receptekkel is. A Ferenciek terétől csupán néhány lépésre található csokoládé- és limonádé bár fő ismerve a természetesség. A smoothies-ek és a frissítő italok mind-mind vérbeli friss gyümölcsből készülnek, a fekete-, fehér- és tejcsokoládék pedig mind Belgiumból váltottak jegyet a gasztronómiai utazásra. Igazi csajos hely, de természetesen a fiúkat is szívesen látják…

1053 Budapest, Papnövelde u. 3.

Kanpai Izakaya


Akik imádták a Fuji Éttermet, azok imádni fogják a Kanpai Izakaya-t is, mivel az üzemeltető csapat egy és ugyanaz. Az étterem neve annyit tesz, hogy „Szaké boltban maradni” ami már tökéletesen sugallja, hogy egy olyan csendes, nyugodt hangulatú bárra számíthatunk, ahol bármikor lecsúszhat a torkunkon egy kis rizspálinka. A japán gasztronómiának már rengeteg szerelmese van Budapesten, de úgy néz ki a szigetország még mindig tud meglepetésekkel szolgálni az európai közönségnek.

1055 Budapest, Szent István krt. 17.

VegaCity


Úgy döntöttél, hátat fordítasz a húsfogyasztásnak? Nem akarsz több tejterméket enni? Követni akarod a gluténmentes életmódot? Vagy csak egész egyszerűen bolondulsz a zöldségekért? Nos, akkor eláruljuk, hogy a Nemzeti Múzeummal szemben nyitott Vega City lesz az új törzshelyed, amit ráadásul megunni sem fogsz – nem csak azért, mert különlegesek a leveseik, salátáik és tésztáik, hanem mert naponta új menü vár minden betérőt. Oh és már magába a dizájnba könnyű szerelmesnek lenni!

1053 Budapest, Múzeum körút 23-25.