Mi újság májusban, Budapest? – 2. rész

„Igen, igen, igen még mindig tud valami nagyon újat nyújtani a város!” – Ilyen mondatokat mindig jó leírni. A város májusban is rengeteg meglepetést tartogat, új fánkos, gyümölcsös szusi, foglalható kóstoló asztal és új luxusszálloda. Mindig van miért rajongani Budapestért.

Első rész ITT!

The Fruit Sushi


Igen, igen, igen még mindig tud valami nagyon újat nyújtani a város! A hamarosan megnyíló The Fruit sushiban gyümölcsből készült sushit kínálnak – a különböző gyümölcsdarabokat kókusztejes rizsből és mangós szója öleli körül. De a sztori itt még nem ér véget! A finom, könnyed darabok köré kerülhet pisztácia, mogyoró, illetve fagyasztott vagy aszalt áfonya és  cseresznye is. Bár a nyitásra még várni kell, rendelni már most lehet, hogy otthon kipróbáljuk az élményt.

+3630.977.9011

Tasting Table


Foglalj le egy asztalt és kóstolj! Nagyjából így foglalható össze a Tasting Table egyszerű és nagyszerű koncepciója, ahol asztalunknál ülve nem csak remek helyi borokat és sajtokat ismerhetünk meg, de akár új barátokra is szert tehetünk asztaltársunkkal. A borokon és a sajtokon kívül helyi kézműves sörökkel és látványkonyhával is várnak minket a vendégszerető házigazdák.

1088 Budapest, Bródy Sándor u. 9.

Tiofelipe


Egy olasz konyhába és a spanyol tapaszba szerelmes magyar feleség és egy férfi, aki összeköti Barcelonát, Milánót és Budapestet. Így kezdődik minden gasztronómiai mese, ugye? Fabrizio Caldarazzót, a séfet Felipe nagybácsi, vagyis Tio Felie inspirálta miközben megalkotott egy helyet Budapesten, ahol frissen és modern stílusban kerülnek az asztalra a spanyol és olasz finomságok. A fantasztikus és autentikus tapaszfelhozatallal a TioFelipe-ben minden harapással három országon keresztül utazunk át, igazi ízorgiában fürödve.

1054 Budapest, Nagysándor József u. 1.

Mr. Funk


Budapest sosem volt nagy fánkváros, ám az utóbbi években szerencsére egyre több helyen szerezhettünk be különböző formájú és ízű finomságokat. A legújabb ilyen csodaüzem a Mr. Funk lesz, ami a Bazilikától néhány percre fog ízletes fánkokat és bageleket fog kínálani az édesszájúaknak. Még nem nyitott meg, de van egy érzésünk, hogy egy funky fánkozós helyet megéri megjegyezni!

1051 Budapest, Arany János u. 19.

Mix Garden Teaház


A roppant hangulatosan berendezett Mixgardenben több mint 125 fajta teából válogathatunk, ám ha éppen nem vagyunk teázós kedvünkben, bedobhatunk egy kávét is, vagy akár egy jó koktélt, megszínesítve az estét. A varázslatos nedűk mellé házi készítésű sütemények és frissen elkészített ételek gondoskodhatnak arról, hogy tele hassal lazítsunk egyet Budapest szívében.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 43.

The Ritz-Carlton


Budapest legújabb luxushotele a Le Méridien helyén nyílt meg a Deák Ferenc tér és az Erzsébet tér sarkán 200 szobával (ebből 30 lakosztály). A bostoni luxuszálloda-lánc által elfoglalt épület még 1918-ban épült, így atmoszférája már önmagában varázslatos, erre pedig csak rásegít az elegáns és modern bútorzat, a szállodában található klub és fürdőmedence és a minden szobában meglelhető személyes szuvenírbolt.

1051 Budapest, Erzsébet tér 9-10.