Mi újság júliusban, Budapest?

Júliusban ismét gazdagodott Budapest. Visszatért a Budapest Bägel, a 360 Barnak köszönhetően lett egy újabb tetőteraszunk, a Rombusz Terasszal pedig a felnőttek nyertek egyfajta játszóteret. A Terminál Étterem & Bár a folyton zsongó Erzsébet tér gasztrovilágát gazdagítja, a Pasta Station pedig Budapest mindig más-más pontján enyhíti az éhséget.  Az Ykra Store retró stílusú hátizsákokat kínál, a Kooperoo.co lehetővé teszi, hogy hordjuk a művészetet, a Montázs Szalonban pedig mindenünk megszépülhet. A felsorolással ne érje be senki, jöjjenek a részletek!

Budapest Bägel


Tavaly már megnyitottak, most pedig új helyre költöztek. Lényeg, hogy nem kell lemondani az igazi bägel varázsáról. Mert mitől is igazi itt a bägel? Attól, hogy a tulajdonos egyenesen Izraelből hozta Magyarországra az eredeti receptet, amit aztán a lehető legjobb hozzávalóval bolondított meg: a minőséggel. A Budapest Bägelben ugyanis a nap folyamán folyamatosan sütik a fánkszerű zsömlécskéket a frissesség jegyében, ami pedig a szendvicsbe kerül csak hazai termék.

További információkat a Budapest Bägelről a tulajjal készült interjúnkban tudhatsz meg, ITT!


360 Bar


Nem kell megijedni attól, ha egy bár az Andrássy út egyik épületének a tetején van, a lazaság ugyanis itt sem tűnik el. Zöld növények és pénztárcabarát itallap vár mindenkit a 360barban, ami egy jellemzőjével különösképpen kiemelkedik a többi tetőterasz közül – panorámájával, mely valljuk be, nem utolsó szempont ebben a kategóriában. Budapest szinte minden gyöngyszeme látszódik a tetőről, így ha néha-néha elakad a beszélgetés, cseppet sem lesz kínos a csend, hiszen unaloműző látnivaló akad bőven. Utána pedig meg lehet beszélni, hogy Budapestnél akkor sincs szebb város

Ha esetleg instagrammoznál a helyen, ne felejtsd el használni a két hashtaget: #nezzfel és #360barbudapest

Rombusz Terasz


Budapest tele van üres telkekkel. Az egyikkel most a lehető legjobb történt. Megnyílt a helyén a Rombusz Terasz. A Rombusz egyfajta felnőtt játszótér, ami egy új és igazán egyedi színt visz a város teraszainak világába a Kálvin tér közelébe.  A VB alatt természetesen itt is lehet meccset nézni, de fontosak a koncertek és különböző kulturális előadások is. Persze az is jól jár aki csak egy jó hideg italt akar meginni vagy bekapni valami finomságot, amit a Kolbice biztosít.

Ykra Store


Különös szerelemgyerek az Ykra Store, a termékek szülei ugyanis a hatvanas és hetvenes évek színes kaotikus világa és a hegymászó cuccok szívóssága. A kínálatot retro stílusú, színes hátizsákok alkotják, melyek mindegyik Budapesten készült, kézzel, inspirációjuk alapja pedig gördeszka- hegymászás-, hip-hop-, reggae- és szörf-kultúra volt, na meg minden, ami ezek közé esik. A boltban továbbá kaphatóak a Kele ruhái, a Faun longboardjai és a Kezemura fazekastermékei.

Pasta Station


Menthetetlenül fejlődik a budapesti street food szcéna, új gyöngyszeme pedig a Pasta Station, mely a város különböző pontjain felbukkanva kényezteti tésztaételekkel a jónépet. A Pasta Station első szárnybontogatásának helyszínéül a Budapest FishFestet választotta, utána pedig nem volt megállás, márciusban nekiindult és azóta is megy. A Fiat Ducatóban két séf tevékenykedik, a tészta házilag, kézzel készült, a szószok mindig harcra készen állnak, a csoda pedig a vásárló szeme előtt történik. Elérhetőek glutén- és cukormentes fogások is, de gondolnak azokra is, akik szeretnének zsírszegényen étkezni.

Terminál Étterem és Bár


Régi és új egyben – így lehetne leírni a Terminal Étterem & Bárt, az ötödik kerület új gasztronómiai kincsestárát. Az Erzsébet tér új vendéglátói egységének helyén öt évtizeden át buszmegálló működött, innen a név. A Terminal Étterem & Bárban ugyanúgy csillapíthatjuk éhségünket tradicionális magyar falakkal mint modern bisztrófalatokkal. Közben pedig a szemünk sem marad éhes, hála a különleges kialakításnak és a hatalmas ablakoknak, melyek csodaszép kiállítást engednek s nyüzsgő életű Erzsébet térte, Pest ütőerére. Ha üzleti vacsorát tervezünk vagy egy egyszerű randevút néhány koktéllal, a Terminal Étterem & Bár mindenképpen tökéletes végállomás.

Kooperoo.co


Miért ne lehetnének bútorok, kiegészítők vagy ruhadarabok is művészi üzenetek? A Kooperoo.co szerint lehetnek. A nemrég indult start-up lényege abban áll, hogy művészi, grafikus álmokat idéznek meg tárgyakban. A grafikák bármire nyomtathatók: sálakra, leggingsekre, lámpabúrákra vagy szoknyákra. A weboldalon tudsz már kész termékeket is vásárolni, de természetesen arra is van lehetőség, hogy te álmodd meg a kész terméket. Viselj művészetet!

Montázs Szalon


A 13-ik kerület új szépségszalonjában minden szakember rendelkezésünkre áll, aki széppé tehet minket. Vagyis szebbé. A fodrász mellett rendelkezésünkre áll masszőr, kozmetikus, manikűrös, de kérhetünk műszempilla építést is vagy bőrünket is barnábbá varázsolhatjuk. Mindezt a legjobb szakemberek által, nyugtató környezetben, ahol igazán feltöltődhetünk. Ajánlott kipróbálni a Mary Cohr és a GIGI nevű kényeztetéseket, a masszázst, a hajszobrászatot és a különböző kezeléseket, melyek felfrissítik bőrünket.