Mi újság januárban, Budapest?

Ismét eltelt egy hónap így ismét megkérdezhetjük csodás fővárosunkat, hogy mi a helyzet vele. Nos, Budapest továbbra is pezseg és ebben a hónapban is felfedezhetünk néhány remek új helyet, akár ha egy jó outfitre, egy jó kávéra, ebédre vagy táncra vágyunk. Egy biztos – Budapest számára remekül indul 2015!

Maison Marquise


Az Aréna Plaza egyik új büszkesége a Maison Marquise pop up shopja. A márka alapítója, Tóth Bori rendkívül feminim kollekciót alkotott klasszikus vonalaival, geometrikus mintáival, kitűnő minőségű anyagaival, nyomtatott selymeivel és a bőr játékos használatával. A ruhák szépségét a modern, előrelátó stílus és a múltbeli klasszikus elemek keveredése bizotsítja, tökéletes mintát teremtve a modern utcai divatnak. Modern díváknak és mindenkinek, aki modern díva akar lenni!

Arena Plaza, 1087 Budapest, Kerepesi út 9.

Attaboy!


Eddig otthonainkba szállították a jobbnál jobb pizzákat és burgereket, ám mostantól Budapest egyik nagy kedvence már saját étteremmel is örömet okoz minden korgó gyomrú egyénnek, aki ezekkel a csúcsminőségű gyorsételekkel á la carte is megismerkedne. A kínálat 12 burgerének mindegyike más-más, sokszor meglepően különleges ízvilágot képvisel, ami a tulajdonosok és profi szakemberek hosszú és lelkes kísérletezésének eredménye. Hasonlóan jellegzetesek a hotdogok is, melyek újdonságként kerültek a palettára. Ha pedig ezek után is éhesek maradnánk – az adagok nagysága miatt ez mellesleg kisebb csoda lenne – lepjük meg magunkat egy eperlekvárban úszó csokoládé brownie-val.

1075 Budapest, Síp utca 4.

Esetleg


A fővám téren található Bálnában nyílt Esetleg  nemzetközi konyhája igazi kulináris kalandtúrát ígér, de csak ha egy kávéra vágyunk, amitől könnyebben indul a nap – vagy éppen könnyebben folytatódik – akkor is jó helyen járunk. A bartenderek remek koktéljai – természetesen vannak virgin keverékek – a műszak utáni lazításra is alkalmassá teszik a helyet, főleg, hogy utána elkerülhetetlen legalább egy rövid séta a Duna parton.

1095 Budapest, Fővám tér 11-12. Bálna

‘Mericano


A „Mericano szicíliai és magyar tulajdonosai egészen egyszerű üzletpolitika szerint dolgoznak: a vendégeket szeretni kell és akkor a vendégek is szeretni fogják őket. Hogy mit tesznek ezért? Például a szívüket és lelküket is beleadják koktéljaikba és az egész személyzet barátként viselkedik, minden egyes italnál újabb és újabb sztorikkal meglepve minket. Hiszen története mindenkinek van és bár mindannyian máshonnan érkeztünk, a szenvedélyünk összeköt minket.

1051 Budapest, Sas utca 17.

Tesla Budapest


Budapest egyik legnagyobb klubjaként nyílt meg a Tesla, stílusosan az Elektrotechnikai Múzeum régi transzformátor-épületében, ami mostantól minőségi elektromos zenétől fog dübörögni. A Tesla nem csupán egy klub akar lenni, de egy kulturális hely is, ahol különböző művészeti ágak találkozhatnak, mint a tánc vagy a színház.  A koncertteremben akár 700-an is elférnek, ennyi jó tulajdonsággal pedig máris bátran kijelenthetjük, hogy a Tesla Budapest egyik olyan büszkesége lesz, ami Európa bármelyik városában bizonyítana.

1075 Budapest, Kazinczy utca 21.

Natura Hill


Oké, nem Budapest, de nem mehetünk el a Natura Hill , a Duna-kanyar új csodája mellett, aminek a konyháját az a Gál Attila vezeti, akinek irányítása alatt kapott már étterem Micheling Guide-ajánlást is. A hozzávalókat a helyi gazdálkodóktól szerzik be, a szobákat pedig a Duna-kanyarra  néző kilátás teszi igazi romantika-bombává, amit a Börzsöny zöld hegyeire néző szauna detonál csak igazán. Megéri kimozdulni ettől függetlenül a négy fa közül – a környéken túrázhatunk vagy biciklivel fedezhetjük fel a környéket. Az ünnepek után ajánlott is lehet egy hétvégi kiruccanás, de ha annyi időnk nincs is, csak ugorjunk be egy jó ebédre vagy vacsorára!

2627 Zebegény, Szarvas utca 76