Mi újság februárban, Budapest? – 2. rész

Első részünkben már olvashattatok Budapest legizgalmasabb új helyeiről, és most itt az ideje a folytatásnak. Hiába városunk megállíthatatlanul robog. Íme az új gyöngyszemek! Második rész!

Első rész ITT!

Murok Cafe


Isteni reggeli falatok, smoothie-k, saláták, szendvicsek, bagelek, kézműves sörök és éjjeli falatkák a kézműves sörök mellé. A Margít híd budai hídfőjénél nyílt hely tökéletesen tükrözi vissza a budai nyugalmat, ami csak még teljesebbé válik a csütörtöki élő koncertekkel.

1023 Budapest, Török u. 2. 

Humbák Művek


Magyarországnak olyan saját mémje van, ami már nem csak saját márkát, de egy újabb kocsmát is magának tudhat. A Humbák Művekben ott van minden Tibi Atyából, amit szeretünk, kiemelkedően a fröccs, ami mellett azért van még választék: pálinka, sör, bor… de ha már a Humbák Művekben járunk, azért mindenképpen legyünk hűek az internethez és dobjuk be egy hosszúlépést. Vagy kettőt. Vagy tízet.

1073 Budapest, Erzsébet krt. 12. 

Mártogatós


Az új pop up étterem igazi forradalmat hozhat újításával Budapestre. Túl vagyunk a burgereken, a kézműves sörökön, jöjjenek a mártogatósok!  A világ első szósz bisztrójában a mártásokban nincsen se liszt, se cukor, se bármilyen más mesterséges hozzávaló. A felhozatal elképesztő, van benne jalapenós kecskesajtos szósztól kezdve parmezános paradicsomos szószón keresztül rebarbarás epres szószig. És mind arra vár, hogy megmártózzon benne a kezedben tartott falat. 

Gombro’c


A Fővámtéri Vásárcsarnok mögött nyílt Gombro’c újrakölti a gombóc fogalmát és átalakítva a nagyi szokásos receptjét gasztroforradalomra készül. Az újragondolt gombócok kaphatók édes és sós ízekben is, és a legnagyobb fantáziával készültek. Csak hogy két példát mondjuk: a gomburger belsejében a hamburger műfajának alapanyagai bújik meg (!) a Snowballballt pedig nutellával töltik meg, rajta fehércsokoládéval és eper öntettel. Ugye de jó?

1092 Budapest, Erkel u. 3. 

Up & Down


A Fővám téren 2015 végén megnyitott Up & Down éppen az urbanista kultúrát rázza fel Budapesten, a lehető legjobb módon. A különleges dizájn, a remek fogások és persze a varázslatos látvány a Citadellára és a Szabadság hídra könnyen bárki favoritjává teheti a helyet – főleg, ha különösen kedveli az ázsia és magyar ízek finom és izgalmas keveredését.

1056 Budapest, Fővám tér 1. 

22 Century Pub


A 22 Century különleges kék-piros atmoszférával vár mindenkit a Dob utca új elvarázsolt helyeként. A hangulatot ezen felül csodás koktélkreációk és alkalmanként az élő zenei koncertek teszik még kerekebbé. Ha a jövő helyei ilyenek lesznek, büszkén és boldogan tekintünk előre!

1075 Budapest, Kazinczy u. 36. 

Budapest Barbecue Company


Az amerikai ízek az utóbbi években egyre inkább terjedőben vannak fővárosunkban, a tendencia pedig úgy néz ki nem áll meg. A Budapest Barbecuse Companyvel a Jászai Mari térre költözik be kicsit az USA gasztronómiája, csodásan fűszerezett húsokkal Souther Pride füstülőben elkészítve, házi szószokkal, coleslaw-val és persze jó sötét Guinnes sörökkel megbolondítva.

1055 Budapest, Szent István krt. 13.

  

 

Madebynagyi.hu


Első pillantásra azt hinnéd, hogy az újonnan indult menő budapesti sapka-webshop nem más, mint egy újonnan indult budapesti sapka-webshop… ám ennél sokkal többről van szó! A Madebynagyi.hu-n található sapkák – melyek többsége 100% merinóból készült – saját nevedet viselik magukon, egy kis nagymamai szeretettel megdobva a minőségi laza viseletet.

madebyNagyi.hu