Mi újság augusztusban, Budapest?

Júliusban is rengeteg új hellyel gazdagodott Budapest. Az Aperol Gardenben az Aperol szépségeit élvezhetjük, a Pita Pestben pedig kultúrák finom keveredését.  A Babel Budapestben gasztronómiai vizeken evezve időutazhatunk, a Sock’s Speciality Coffee-ban pedig remek kávékat kóstolhatunk meg friss finomsággal, ha pedig a tésztáért vagyunk oda, alkossunk saját kreálmányt a Pasta Barban. A Filo Barban a vezetékeké a főszerep, a Zipppet és Szigetklubbot pedig egyszerűen a margitszigeti környezet tesz alapvetően ellenállhatatlanná. Ezeket a helyeket csekkold augusztusban.

Zippp & Szigetklub


A Margitsziget  új szórakoztatásra termett komplexuma pont a sziget bejáratánál van, így még ha akarjuk sem tudjuk eltéveszteni. A Zippp klubban szerdától szombatig élő szettel szórakoztatják a nagyérdeműet a lemezlovasok, míg a Szigetklubban inkább a harmincas korosztályt várják a három tánctérrel és a BBQ terasszal. Azt említettük, hogy a tánc szabadtéren folyik? Éljen a nyár!

Margitsziget

Filo Bar


Nem, nem arról kapta Budapest egyik új bárja a nevét, hogy itt remekül lehet filózni, mielőtt valaki erre gondolna. A névadó az olasz „il filo” kifejezés, mely magyarul vezetéket jelent – ha egyszer betértek, rá is jöttök, miért is olyan fontos ez a szó jelen esetben. Kávé és koktélok mellett sörök és pizza is várják a vendégeket, ráaadásul minden friss hozzávalókból készült. Kiemelendő, hogy a Filo külön figyel a környezettudatosságra – organikus ételeket kínálnak, figyelnek  az energiaspórolásra és az újrahasznosításra is A jazz, akusztikus és dj-estek tovább színesítik a bár életét, de házilag készített humusz és nyílt terasz is vár minket.

1072 Budapest, Dob u. 32.

Pasta Bar


A Király utcai Pasta Barban mi magunk rakhatjuk össze akár utcán is elfogyasztható tésztakreálmányunkat tésztafajták, feltétek és szószok sokaságából, de a döntést persze bízhatjuk a hozzáértő kiszolgálókra is. Az olasz és New York-i hangulatot finoman keverő étteremben gondoltak a glutén- és húsmentes életmódot folytatókra is, akinek pedig éppen nem fűlik a foga egy kis tésztához, az egy jó pizzaszelettel is jól lakhat.

1061 Budapest, Király utca 8.

Pita Pest


Pörköltet márpedig nem csak galuskával lehet enni! Ezt az üzenetet próbálja átadni betérő vendégeinek a street food-kultúra egyik új üdvöskéje. A pita receptje egyenesen Tel Avivból érkezett, majd hosszas kísérletezés után ezt alakították át úgy, hogy jól megférjenek benne a magyaros finomságok, mint például a különböző pörköltek. Két kultúra ínycsiklandotó találkozása gyönyörű környezetben. Ajánljuk a házi teájukat, ami pont olyan, mintha anyu csinálta volna!

1061 Budapest, Király utca 8.


Badgirzl Bar & Club


Live fast die young bad girlz do it well… szólt tavaly a dal minden rádióból, de a Badgirlz koncepcióját nézve mégis a Sakáltanya juthat eszünkbe. Miért is? A tíz pultos lány shakerként magán a bárpulton – illetve mögötte – ad elő szemet gyönyörködtető koreográfiákat az este folyamán, olyan hangulatot varázsolva, amit eddig talán tényleg csak filmekben láthattunk – a Sakáltanyában például. A dizájn egyszerre vad és csajos a bőr, króm, fa és magyar tetoválóművészek munkáinak keveredésével. És persze a koktélok is remekek!

1051 Budapest, Széchenyi István tér 11.

Babel Budapest


Kicsit új, kicsit régi. Új helyre költözött a Babel Budapest, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia korszakába utazhatunk vissza, hála a remek étlapnak, ami igazi gasztronómiai időutazást kínál. A hozzávalók 75 százaléka Magyarországról származik és ugyanez igaz a bútorokra és kiegészítőkre is. Ha modern környezetben vagy kíváncsi arra, hogy mit ettek a nagyurak a szabadságharc előtt, ne hagyd ki a helyet!

1052 Budapest, Piarista köz 2.

Sock’s Speciality Coffee


A Zsinagógával szemben nyílt új kávézóban profi baristák készítik el a különleges kávékat, melyekhez természetesen tökéletesen illenek a saláták, szendvicsek, sütemények és a 100 százalék organikus kézműves fagylaltok. Minden falatnál a legjobb minőségre törekednek, továbbá minden friss, hiszen minden helyben készül kora reggel. Ennél már csak a baristák teszik kellemesebbé a helyet, akik folyamatosan arra törekednek, hogy minden perc csodás legyen a Sock’s Speciality Coffee-ban.

1074 Budapest, Dohány utca 1/a

Aperol Garden


Az Erzsébet téri Akvárium Klub új pop up bárjában teljes egészében az Aperol körül forog minden – a színektől kezdve természetesen a jó öreg olasz spitzerig, mely proseccóból, Aperolból, szódából és jégből készül, hogy aztán mindenkit lehűtsön a legforróbb nyári estéken, éljük át azt egy kertiparin vagy akár a belváros szívében. Ha odavagy az olasz hangulatért, már tudod is hogy hova kell menned munka után egy frissítő italra!

1051 Budapest, Erzsébet tér