Mi került a mozikba a héten?

Ez a hét is sűrű volt a mozikban, miután pedig itt az ősz, a hétköznapi estéket vidáman feldobhatjuk egy jól fűtött moziteremmel, ahol társaink lehetnek a legénybúcsút tartó nyugdíjasok, New York-i lányok, veszélyes ételállatok, Pandora lényei, német nem igazán jófejnek számító démon és szülők elől menekülő lázadó tinik.Last Vegas

Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline… Ki hitte volna, hogy ezeket az ikonikus neveket egy filmben láthatjuk, méghozzá egy olyanban, amiben pontosan korukon viccelődnek. A négy régi barát közül már csak egy maradt agglegény, ám most ő is megházasodik, az öreg fiúk pedig ennek ünneplésére Vegas felé veszik az irányt, hogy megmutassák, bár a hatvanas évek óta kicsit már más a bulikultúra, és bennük sem tombol már az a fiatalos állati energia, ettől függetlenül tudnak olyan nagyot bulizni, mint a fiatalabb generáció a Másnaposokban.

http://youtu.be/c-bQTiVBalo

Frances Ha

A Csajok című HBO-s sorozat stílusában készült Frances Ha két New York-i lány botladozásait mutatja be az év állítólag legbájosabb vígjátékában. A néha kellemes és néha kellemetlen szituációk sorába ütköző két hölgy sorsukat keresve állandóan újabb és újabb kérdésekbe ütközik, miközben a főszereplő, Frances arra kényszerül, hogy végre eldöntse: az álmait kergeti inkább vagy végre elkezdi karrierjét építeni. Néhány generációs kérdés átnyúlik minden határon – erre pedig tökéletes bizonyíték ez a film is.

http://youtu.be/8SBVIRp6oi4

A nyár királyai (The Kings of Summer)

Ki ne érezte volna akár csak egyszer is azt tini korában, hogy fogná a cuccait és elfutna a világ elől? Nos, ezek a fiatalok a filmben mindezt megteszik és úgy döntenek a nyáron, hogy elszöknek az erdőbe, ahol nem csak egy saját házat, hanem saját életet is építenek, ahol ők hozzák a szabályokat és senki nem zaklatja őket azzal, hogy például milyen inget vettek fel. Igazi boldogságlimonádénak ígérkezik a film, mely már a Sundance Filmfesztiválon is bizonyított!

http://youtu.be/eT81_aK5I2c

Derült égből fasírt 2 (Cloudly With a Chance of Meatballs 2)

Miután az első rész majdnem 250 millió dollárt zsebelt be, talán nagyon nem is volt kérdés, hogy lesz-e folytatása a felnőtt szíveket is meghódító Derült égből fasírtnak. A második rész – mely természetesen 3D-ben is megtekinthető a kijelölt mozikban – Flint Lockwood tudós gépe most nem olyan felhőket hoz létre, melyekből étel esik eső helyett, hanem olyan ételeket, melyek élnek és nem azzal a szerény tervvel álltak elő, hogy elpusztítják a világot. Szendvicsmedúza, cukorszúnyog, sétáló eper és gigászi tortilla jelentenek veszélyt az emberiségre, amit csak néhányan menthetnek meg – Flint és barátai!

http://youtu.be/MeaD1CGaq-o

Insidious 2: A gonosz háza (Insidious: Chapter 2)

James Wan a Démonok között című film után folytatja A gonosz házát, amelynek első része nem véletlenül záródott le befejezetlenül, így minden ott folytatódik, ahol abbahagytuk. A Lambert család továbbra sem robban szét a boldogságtól, melynek három teljesen jogos oka is van – egyrészt az apukát megszállta egy túlvilági gonosz démon szelleme, másrészt a családfőt ezen felül gyilkossággal is vádolják, harmadrészt más ártó szellemek is úgy gondolják, hogy a Lambert családdal élni jó móka, ám ezt az anyuka, apuka és a három gyerek már nem igazán érzi így. Így hát nincs más választásuk – fel kell venniük a harcot a gonosz ellen. A magyar trailer és forgalmazó mellesleg valamiért el akarja titkolni, hogy ez egy második rész, de ha ránk hallgattok, érdemes megnézni az első részt is, hogy kerek legyen a sztori.

http://youtu.be/L7oQUPw_iCo

Avatar 4Dx

Miután James Cameron annó bejelentette, hogy az Avatar az évtized filmje és valóban az is lett, talán a történetet nem is nagyon kell senkinek bemutatni. A Pandora bolygó kék lényei most visszatérnek, ám ne számítsunk új sztorira, csupán a grafika javult, ugyanis most nem gagyika 3D-ben, hanem már az új feketének számító 4DX-ben nézhetjük meg a Pocahontas átiratát. Az élmény állítólag kihagyhatatlan!

http://youtu.be/5AxE6xKp6cA