Mekkorát fog szólni a zenetanár a mozikban?

Csütörtökön mutatják be A hegedűtanár című filmet, melyben Lázaro Ramos próbál lelket lehelni az unott diákoknak. Vajon sikerrel jár?

Minden az álmok összedőlésével kezdődik. Laerte, a zseniális hegedűművész álmai a porba hullanak, amikor nem válogatják be a São Paulo-i Nagyzenekarba. Mivel a számlákat neki is fizetnie kell, kénytelen elvállalni egy nem túl ígéretesnek tűnő állást egy nyomornegyedben lévő állami iskolában.

A diákokat egész biztosan nem a tudás szomja csábítja az iskolába, sokkal inkább szüleik otthoni kezdőlökése. Laerte szenvedésként éli meg az iskolakerülő, naplopó nebulók tanítását, mígnem egy nap egy fiatal tehetséget vél felfedezni.

Felmerülhet bennünk a kérdés, vajon nincs-e már eléggé lenyúzva a bőr a lelkiismeretes tanár- kritikán aluli diákok kliséről (elég, ha a Holt költők társaságára, vagy a Veszélyes kölykökre, vagy az Osztály, vigyázz!-ra gondolunk).

Hadd nyugtassuk meg a kétkedőket azzal, hogy a brazil dráma a São Paulo-i Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjat nyert.

Ha tudni akarod, milyen filmekről nem érdemes lemaradnod idén nyáron, kattints ide.