Meghódította Angliát a The Carbonfools

Sikeresen zárult a The Carbonfools első londoni turnéja – a fiúkról a brit sajtó is áradozott. Zwack Unicummal felfegyverkezve indult neki a szigetországnak a magyar csapat, hogy elektronikus rock muzsikájukkal mutassák meg, milyen is a magyar virtus  – tették mindezt a legnagyobb sikerrel.

Az őrület Londonban kezdődött október 9-én, majd nemsokára már a híres The Dublin Castle nevű pubban folytatódott, ahol a srácok olyan nagy nevek után léphettek fel, mint Amy Winehouse, illetve a Madness – a hely a beszámolók szerint tömve volt, méghozzá nem csak a hűséges magyar rajongókkal, hanem a brit sajtó képviselőivel, akiknek kritikáiból kiderült, hogy el voltak ámulva a fiúk munkájától.

A turné viszont nem állt meg, hamarosan következett a The Hospital Club a Covent Gardenben, a zenerajongók előtt viszont először az újságírók kaparintották meg a srácokat, akiket egészen reggel 10-től este hétig faggatták. Nem is csoda – kit ne érdekelne egy együttes, akiknek már 9 millióan nézték meg a videóit – holott szülőországuk lakossága kevesebb, mint 10 millió…

Október 11-én a Hospital Club meghódítása következett, mely a banda történelmének eddigi egyik legfontosabb koncertje volt – nem is csoda, hiszen a helyszín fontosságát jól leírja az, hogy a hamarosan nálunk is koncertező Morcheebát két nap múlva várták.

A The Carbonfools tagjai sikerélményekkel tértek vissza Magyarországra, Anglia pedig szomorúan engedte el a bandát, akik nemzetközileg is bizonyítani tudták, hogy egyedülálló sikerük korántsem véletlen.