Márton-napi finomságok

Márton nap közeledtével sokan elővesszük a sálat, még egyet gombolunk a kabátunkon és ínycsiklandó fogásokkal igyekszünk megőrizni az ősz hangulatát, amíg a meghitt pillanatok beköszöntenek a fagyos télben.

Az InterContinental Budapest szálloda Corso Éttermében várnak minden baráti és családi társaságot, akik szeretnék megragadni az alkalmat, hogy élményt varázsoljanak a találkozás öröméből és azt feledhetetlen ételkölteményekkel fűszerezzék meg.

Gullner Gergő Executive Chef most is brillírozik, csodás harmóniát teremt a Márton-napi hagyományos liba- és kacsa lakomák nyomait követve. A borkedvelőkre külön gondot fordítva a kacsa-liba ételekhez illő borválogatással készülnek.

Márton napon érdemes figyelni az időjárásra is, ugyanis a népi hiedelmek szerint az aznapi időjárás ellenkezője várható az év végi ünnepekkor. „Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható.” Népi megfigyelések szerint ha Márton napon esik, utána rendszerint fagy, majd száraz hideg idő következik.

Sok helyen a gyerekekkel együtt készítenek lámpásokat, és liba alakú süteményeket, melyre a november 13-i Vasárnapi Brunch Gyereksarok programja is remek lehetőséget kínál. Ha lemaradnál a dátumról, a Corso Étteremben november 11-27 között is megtalálhatod az ínycsiklandó kacsa- és liba finomságokat.