Maradj erős!

Mindenkit ért már élete során valamilyen bántalmazás – de vajon hogyan tudunk erősök maradni a megpróbáltatásokkor?

Maradj erős! címet viseli az a kampányturné, melyet a híres Nick Vujicic, végtagok nélkül született előadó tart, és világszerte nagy népszerűséggel fogadták. Ma és holnap a férfi Budapesten fog előadásokat tartani az iskolások számára. Fő témája, hogy hogyan győzhetik le a gyerekek az iskolai gúnyolás okozta lelki sérüléseket. Vujicic célja, hogy bátorságra, önelfogadásra és önszeretetre tanítson mindenkit, ám ezúttal elsősorban a fiatal korosztályhoz intézi a szavait.  Azok az intézmények, melyek nem tudnak jelen lenni az előadás helyszínén, a Tüskecsarnokban, online közvetítésben hallgathatják végig Vujicict.


„Most egy olyan kampányt indítottunk útjára, melyben azoknak a fiataloknak szeretnénk bátorítást adni, utat mutatni, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy megalázottság érzését, amin már én is keresztülmentem. Szeretném megmutatni számukra, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni, hogy lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani. Maradj erős! Ez az üzenetem. Amikor megkísért annak a lehetősége, hogy feladd az álmaidat, küzdj még egy napig, még egy hétig, még egy hónapig és még egy évig! Elámulsz majd, mi történik, ha csak azért sem dobod be a törülközőt” – mondta Nick Vujicic a kampányútja sajtótájékoztatóján.

Nagy szükség van az előadásra, ugyanis egy tavalyi felmérés szerint minden 10. diákot hetente bántalmaznak az iskolában osztálytársai vagy tanárai.

Az előadások a Szeretet a Válasz Egyesület és az Ez az a Nap! Szervezőiroda szervezésének köszönhetően jöhettek létre.

forrás: rehabportal