Magyarország legmenőbb fesztiváljai

Magyarország igazi fesztiválország lett az elmúlt évtizedekben, lassan követni sem lehet, hogy éppen hol, mivel és kikkel lehet kiereszteni a gőzt. Szerencsére mi összeszedtük a legfontosabb magyar rendezvényeket!

A legmenőbb külföldi fesztiválokról ITT olvashatsz!

 

A legmenőbb kulturális fesztiválokról ITT olvashatsz!

 

Feszt!Eger

Eger, Május

Sokadik éve nyitja meg a Feszt!Eger a fesztiválszezont: idén is a szokásos helyen, a Bolyki-völgyben kell keresni a Music Hungary könnyűzeneipari konferenciával és az ÉTER Plusz zenei tehetségkutatóval egybekötött rendezvényt, ahol három nap alatt közel ötven zenekar fog fellépni, többek között az Anna and the Barbies, a Wellhello, a Brains és a Quimby.

Magyarország legmenőbb fesztiváljai: Feszt!Eger

Belvárosi Fesztivál

Budapest, Június

Magyarország legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja. Belváros Önkormányzata a kerület legimpozánsabb helyszíneire (Szabadság tér, Szent István tér, Erzsébet tér), az ország legismertebb fellépőit hívta meg évről évre , mint az Irie Maffia és az Intim Torna Illegál.

Nyári zenei fesztivál Budapesten: Belfeszt

Fishing on Orfű

Orfű, Június

Ha szeretnéd újraélni a gólyatábor élményét nagyban, miközben a Kispál és a Borz, Quimby, Halott Pénz, Brains, 30Y, Péterfy Bori & Love Band, Budapest Bár, Black Peaks , Arcane Roots, Kistehén, Európa Kiadó, AKKEZDET PHIAI, és még sokan mások biztosítják a zenei aláfestést, akkor a FOO-n a helyed! Ráadásul ez a fesztivál még épp elég kicsi ahhoz, hogy családias báját ne veszítse el.

2020-ban is lesz FOO fesztivál

Everness

Balatonakarattya, Június

Ha nem csak bulizni szeretnél a nyáron, hanem pár napot szentelnél a lelked és a tudatod harmóniájának, akkor az Everness fesztivál a te helyed. Biztos lehetsz benne, hogy egy olyan rendezvényen találod magad, ahol megleled a belső békét, akár meditálva, az akrojógásokkal repülve, mandalát festve, esetleg az újdonsült barátaiddal beszélgetve, vagy a zene és tánc által kiváltott extázisban.

VOLT

Sopron, Június

Ha egyszerre akarsz leereszteni a vizsgák sikeres teljesítése után és feltöltődni egy festői szépségű helyszínen, akkor irány a nyárindító VOLT az ország műemlékekben egyik leggazdagabb városa mellett! A soproni Lővérekben megrendezett varázslatos hangulatú fesztivál hat színpadon, több mint száz programmal vár titeket!

Az egyik legnagyobb nyári zenei fesztivál Magyarországon: VOLT

Balaton Sound

Zamárdi, Július 

Tizedik alkalommal rendezik meg a zamárdi szabadstrandot öt napra einstandoló Balaton Soundot. A jubileumra minden eddiginél színesebb programkínálattal készülnek a szervezők: a lineupot bogarászva friss techno tehetségektől kezdve a rap/hip-hop szcéna legnagyobb neveiig minden fontosabb elektronikus zenei vonalat lefed az idei fesztivál, egy kis szerencsével pedig még Pumped Gabóval is összefuthatsz!

Alkotótábor

Szántódpuszta, Július

A minimál zene szerelmeseit idén 13. alkalommal hívja keringőre a csillagos ég alá az Alkotótábor szervezőcsapata. A balatoni Szántódpuszta ad otthont a chill-központú zenetábornak, ahol minden adott ahhoz, hogy három napot teljes lelki békében, feszengésmentesen létezhess, jó társaságban, a dobhártyasimogató dallamok ritmusával szinkronban.

Alkotótábor

EFOTT

Velence, Július

Magyarország legnagyobb hallgatói fesztiválja évről-évre összegyűjti a bulizni vágyó egyetemistákat. Idén a Velencei tó ad otthont az eseménynek, ahol nemcsak parti, de strand, koncert, gasztro, civil tér, strandfoci, mozi és több mint 100 magyar fellépő várja a látogatókat. Idén két házigazda intézmény erősíti a csapatot, a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem.

fotó: Pozsonyi Roland

Bánkitó Fesztivál

Bánk, Július

A Nógrád megyei fesztivált először 2009-ben rendezték meg, népszerűsége pedig évről évre növekszik – így nőtte ki magát hippiknek szóló családi falunapból, a belvárosi bulinegyed vidéki vízpartra kihelyezett előörsévé, négy színpaddal, társadalmi kérdéseket boncolgató beszélgetésekkel, és a Wesselényi-Kazinczy-Király utca tengely kedvenc fellépőivel.

Bánki tó fesztivál

Babel Sound

Balatonboglár, Július

A nemzetközi zenei színtér változatos kínálatának itthon kevésbé ismert kuriózumait felsorakoztató Babel Sound interaktív világzenei fesztivál idén nyáron ismét a borospincéiről és Gömbkilátójáról híres Balatonboglárról jelentkezik. Hét helyszínen várnak workshopok, jókedvű jammelések, fesztiválkoncertek, közvetlen előadók és a világgasztronómia remek fogásai egy héten keresztül.

Művészetek Völgye

Kapolcs, Július

A harmincadszorra megrendezésre kerülő kapolcsi összművészeti fesztivál az ország legnagyobb ilyen típusú rendezvénye: egy felszabadult légkörű, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát tíz napba összesűrűsítő programsorozat idillikus környezetbe ágyazva, tökéletes helyszínt biztosítva a szorgalmi- és vizsgaidőszak miatt kimaradt kultúradózisunk pótlására.

Művészetek völgye 2020

Ördögkatlan

Nagyharsány, Augusztus

A Nagyharsány-Kisharsány-Villánykövesd háromszögében elterülő összművészeti fesztivál kicsiknek és nagyoknak, pihenésre és kultúrára vágyóknak is ideális választás. Az Ördögkatlan sokrétű fesztivál, egyszerre ünnepe a minőségnek, az emberségnek, a derűnek, melyhez olyan művészek adták a nevüket, mint Cseh Tamás és Törőcsik Mari. Ezek után a minőség biztosított…

FEZEN

Székesfehérvár, Augusztus

Sokszínűbb fesztivált nehezen találnánk Magyarországon, a székesfehérvári MÁV-pályán már ötödik alkalommal jelentkező négynapos össznépi örömködésen, ugyanis a zúzásfüggő rockerek ugyanúgy megtalálhatják majd számításaikat, mint a könyedebb ritmusokért rajongók vagy a táncoltatós elektronikus zene szerelmesei.

Sziget Fesztivál

Budapest, Augusztus

A Sziget Fesztivál az ország legnagyobb kulturális eseménye, idén valószínűleg a félmilliót is átlépi majd a fesztiválozók száma, akiknek egy része talán még a karácsonynál is jobban várja az egyhetes hajógyáris tombolást. A multikulturális dzsembori több száz jobbnál jobb koncerttel, reggelbe nyúló bulikkal, homokos plázzsal, street food truckok erdejével és életre szóló élményekkel vár idén is!

A legnagyobb magyar zenei fesztivál: Sziget

Los an Gyenes

Balatongyenes, Augusztus

Ha az ötvenes évek Amerikájában szeretnéd érezni magad, de nincs tulajdonodban egy működő időgép, akkor irány az ötödik Los an Gyenes fesztivál a Balaton nyugati csücskébe, ahol igazi rock & roll feeling, oldtimer járgányok, pin-up verseny, rockabilly bandák és őrülten barátságos arcok várnak, hogy együtt megélhessétek az amerikai hőskorszakot!

STRAND

Zamárdi, Augusztus

Külföldi fellépők közül Tom Odell, a Hollywood Undead, az Asking Alexandria és a Hurts mindenképp érkeznek a fesztiválra, az elmaradhatatlan magyar zenekarok közül pedig képviselteti magát a Quimby, a Punnany Massif, a Halott Pénz, a WellHello, az Ire Maffia és a Kiscsillag, így biztosak lehetünk benne, hogy a zenei paletta idén is színes lesz. A friss, de évről évre egyre népszerűbb esemény egyszerre nyújtja a nyaralás és a fesztiválozás élményét.

Nyaralás és fesztiválozás egyszerre: Strand

B.My.Lake

Zamárdi, Augusztus

Közép-Európa első számú szabadtéri, underground elektronikus zenei fesztiválja, a B.My.Lake, rengeteg fejlesztéssel szolgálja a fesztiválozók kényelmét, nem utolsósorban pedig ígéretes lineupot állítottak össze: Carl Cox, Dubfire, Adam Port, Ambivalent, Bjarki, Carlo Lio, david mayer Dj W!ld, Gregor Tresher, Kollektiv Turmstrasse Marc Poppcke, Nicole Moudaber, Stefanik & Kaden b2b és sian.

SZIN

Szeged, Augusztus

A szezonzáró Szegedi Ifjúsági Napok gyökerei egészen 1967-ig nyúlnak vissza, fesztiválévekben mérve tehát igazi Matuzsálemről beszélhetünk. Ahogy a kezdetekkor, úgy most is a Tisza partján kerül megrendezésre a magyar könnyűzene krémje mellett néhány világhírű előadót is felvonultató fesztivál, amelyről idén sem hiányozhatnak a változatos kulturális programok és kikapcsolódási lehetőségek.

Zárd a nyarat a SZIN-en