Magyar vállalkozás reformálja meg a fuvarozást

Egyszer a sofőr, máskor a kocsi hiányzik ahhoz, hogy eljussunk A-ból B-be. Egy magyar vállalkozás mindkét problémánkat orvosolni tudja, ugyanis nemcsak gépkocsit, de sofőrt is bérelhetünk tőlük.


Sofőrt vagy autót szeretnél?

A Car4You az autó- és sofőrbérlési piac újragondolásában talált megoldást a Magyarországon beszüntetett mobilapplikáció egykori felhasználóinak megnyerésére. A két bérleti opció külön-külön történő vagy akár egyidejű igénybevételének köszönhetően járművet vagy sofőrt is rendelhetünk, de akár a kettőt egyszerre is, ha semelyik sem áll rendelkezésre. Az indulást követő első hónapban már több mint tízezer érdeklődő töltötte le az Androidon és iOS-en elérhető applikációt. Közel hétezer regisztráló pedig már igénybe is vette valamelyik lehetőséget.


Nem ér kellemetlen meglepetés

Az alkalmazás fejlesztése során az korábban népszerű mobilapplikációhoz hasonló felhasználói élmény kialakítására törekedtek az ötletgazdák. Az utazni vágyók minden információt megkapnak a telefonjukra letöltött applikáción keresztül, de különleges esetekre a felek megoszthatják egymással elérhetőségeiket. A szolgáltatás alapdíj mellett, idő és távolság alapján előre meghatározott, fix áron vehető igénybe és kifizethető az integrált bankkártyás fizetési rendszer segítségével, vagy akár a bérlés után közvetlenül, készpénzben is. Jelenleg több mint ötven bérelhető autóval működik a rendszer, de az újabb partnerek jelentkezésének köszönhetően folyamatosan bővül a létszám.


A kormány mögé is beülnél?

Legjobban az Uber hiányát talán az egykori sofőrök érzékelték, hiszen sokan fő- vagy mellékállásban vettek részt a szolgáltatás működtetésében. Ezt felismerve a Car4You nem csak az utazóközönség számára nyújt lehetőséget, hanem az autótulajdonosok vagy vezetni vágyók számára is. Egy egyszerű regisztrációs folyamat és egy személyes találkozó után bárki sofőrré válhat, aki betöltötte a huszonegyedik életévét és rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint vezetői gyakorlattal.