Magyar származású hollywoodi zeneszerző komponál zenét a Feledi Projectnek

A Nemzeti Táncszínház szervezésében Rekviem címmel mutatja be új darabját a Feledi Project 2016. január 20-án a MOM Kulturális Központban, melynek zenéjét Balázs Ádám, magyar származású hollywoodi zeneszerző jegyzi.

A korábban hazai illetve amerikai filmek és sorozatok zenéjét szerző Balázs Ádám először készít zenét magyar tánctársulatnak. A fiatal művész Hősök Útja című munkáját 2006-ban a New Yorki-i Carnegie Hallban is bemutatták. A Rekviem sajátos zenei világú, leginkább filmes, szimfonikus hatású táncelőadás lesz, megfűszerezve kortárs elektronikai effektekkel – nyilatkozta Feledi János és Balázs Ádám.

Rekviem. Gyászmise. Kinek mit jelent egy Rekviem, milyen emlékek tódulnak fel benne, igazán egyéni.
 Mindenkiben felveti a halálhoz való viszonyulás kérdését. Az előadás az élet és halál közti lebegés állapotát ragadja meg, letisztultan áhítatosan, mely felvillantja az élet körforgását és megújulását. A halál küszöbén álló ember szemszögéből látjuk az előadást, aki a halálra, mint egy új korszak kezdetére való felkészülésként visszatekint életére.  Minden szép és keserű pillanata lepereg a szeme előtt.

Zűrös világban élünk, ami sejteti a gyászt. Életünk egy nagy labirintus, útvesztő, melynek végén ott van az elkerülhetetlen találkozás az ismeretlennel: a halállal. Ezzel a gondolattal nehéz szembenézni. Kötéltáncot járunk. Ahogy közeledünk a halálhoz, egyre erősebben húz a kötél, de elszakad. Ott lógunk a levegőben. Föld és ég között. Ez az állapot méltó atmoszférát kölcsönöz az emlékezésre.