Magyar hotel az amerikaiak kedvence

Egy amerikai magazin, a Condé Nast Traveler felmérésében arra keresték a választ, hogy melyik a világ legjobb szállodája. Az egyik budapesti szálloda előkelő helyet harcolt ki magának a listában. Tippelj, melyik!

A csodás tetőteraszáról elhíresült Ária Hotelnek sikerült bekerülnie a Condé Nast Traveler magazin 50-es listájára, melyen a 22. helyre került, ezzel a térség legnépszerűbb hoteljévé avanzsálva. Az amerikai magazin  kérdőívét 300.000 ember töltötte ki.

A magazin indoklása szerint “a történelmi környezetben lévő, zenei tematikára épült  Ária Hotelben senki sem találhat hibát.” Emellett kiemelik még az épület “hollywoodi csillogását” és egyedülálló kék bársonnyal bevont falait is.

Az Aria szobái különböző zenei stílusok szerint vannak berendezve, például jazz vagy a ’70-es évek zenéje által ihletett szobában is álomra hajthatjuk a fejünket. A hotel legexluzívabb része egyértelműen a tetőterasza, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Bazilikára. Nem csoda, hogy ez Magyarország egyik legtöbbet fotózott pontja.Több híres ember is megfordult már itt, például az Inferno forgatása kapcsán Budapesten tartózkodó Dan Brown.

Az Aria, a Library Hotel Collection hotellánc tagja,  amelyet nemrég a Föld legjobb kis luxusmárkájának választottak és hamarosan Torontóban nyitja meg 7. hoteljét, a 404 szobás Hotel X Torontót.


A Condé Nast Traveler listáján az első helyet a 19. században épült  írországi Ballyfin szálloda érdemelte ki, mely többek között arról híres, hogy a sztárok kedvenc helye. Még Kanye West és szerelme, Kim Kardashian is ezt a hotelt választotta nászútjukkor.


Íme a Condé Nast Traveler top 10-es listája

  1. Ballyfin, Co. Laois, Írország
  2. COMO The Treasury, Perth, Ausztrália
  3. Hotel Matilda, San Miguel de Allende, Mexikó
  4. Umaid Bhawan Palace (Taj), Dzsodhpur, India
  5. Summer Lodge Country House Hotel, Dorset, Egyesült Királyság
  6. Virgin Hotels Chicago, Chicago, Egyesült Államok
  7. Waterford Castle, Co. Waterford, Írország
  8. Hotel Unique, Sao Paulo, Brazília
  9. The Lodge at Ashford Castle, Co. Mayo Ireland
  10. Hotel Il Pelicano, Toscana, Olaszroszág


Forrás: cntraveller