Ma is vannak jó horrorfilmek, komolyan!

A halloweeni horrorválogatások általában leragadnak a nagy klasszikusoknál, melyek valóban frenetikusak, de valljuk be, akkorát nem ütnek, mint 20-30 éve tehették. Csak azért mert IMDB-n sok pontot kapott, még előfordulhat, hogy illemből dobálták rá a tízeseket, hiszen ugyebár a Péntek 13-at igenis szeretni kell. Most megmutatjuk, hogy készülnek mostanában is jó horrorfilmek.

28 nappal később (2002)


Először is ez nem egy zombi film. A 28 nappal később igazi brit finomság, amiben a legijesztőbb, hogy nem is annyira elképzelhetetlen sztorit dolgoz fel. Jim kómájából felébredve egy olyan világban találja magát, ahol egy veszettséghez hasonlító járvány végzett mindenkivel. Néhány túlélővel együtt indulnak neki Angliának, menekülve a fertőzöttek elől, keresve a civilizáció utolsó maradványait.

Gyilkos kilátások (2008)


A brit pszichohorrorban egy pár egy laza kirándulós hétvégére indul a természetbe, ám pihenésüket megzavarja néhány arra tanyázó tinédzser. Egy kisebb konfliktus végül odáig fajul, hogy a fiatalok hajtóvadászatot indítanak ellenük az erdőben. De mikor kezdenek el a felnőttek is ellenségként tekinteni gyerekekre? És mire képes egy gyerek, ha mindent megtehet? Egyáltalán mivé tud változni egy ember?

Mártírok (2008)


A franciák mindig is értettek a filmkészítéshez, a Mártírokkal pedig megmutatták, hogy tudnak igazán ijesztő alkotásokkal is előrukkolni. Egy kedves családot egy napfényes reggelen módszeresen kivégez egy fiatal lány, akit egy démon üldöz. Hamarosan megérkezik barátnője is, aki nemcsak a démon titkára jön rá, hanem felfedez egy szektát is, aminek hamarosan ő lesz a következő áldozata. A cél pedig egészen beteg.

Sinister (2012)


Ha egy horrorfilmnek már az első két perce olyan, hogy legszívesebben elsírnánk magukat, akkor általában nem fogunk csalódni a következő másfél órában sem. A Sinisternél pont ez történik. Egy író és családja új házba költözik, ahol a férfi egy videokazettákkal teli dobozt talál, melyeken az előző lakók brutális kivégzését örökítették meg. A jelek szerint pedig rájuk sem vár szebb sors…

Démonok között (2013)


Mi van akkor, ha egy elátkozott házba költözünk és a benne élő démonok olyan erősek, hogy még a legelhivatottabb paranormális esetekkel foglalkozó házaspár, Warrenék sem bírnak velük? Hát baj. Bár az elátkozott házakról szóló filmek fél perc alatt sablonossá válnak, James Wan egy olyan filmet tett le az asztalra, ami minden kliséjével együtt megfagyasztja bennünk a vért. Mesteri. 

RETTEGJ VELÜNK HALLOWEENI BULINKON!


FUNZINE Halloween Party

Október 31. 21:00

Fogas Ház

1073 Budapest, Akácfa u. 51.

Facebook-esemény ITT!