Avagy ki hogy főz a másik nyelvén!
Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében.
Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.
Három kiváló magyar és három szenzációs lengyel étterem konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek! Neves lengyel szakácsok magyar alapanyagokból főznek magyar ételeket kreálnak, míg a jeles magyar séfek ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből. A különleges gasztroutazáson – többek mellett – az emblematikus lengyel hering és erdei gombák, valamint a magyar libamáj és marhapofa lesznek a főszereplők.
Az apropó az ELEVEN Ősz programsorozat a Bartók Béla Boulvard szervezésében, melynek programjai ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek.
LENGYEL ÉTTERMEK
- Brasserie Warszawska, Michelin Bib Gourmand kategóriás varsói konyha franciás bisztró stílusban
- Kieliszki Na Proznej, az egyik legjobb lengyel borbár-étterem
- Rozbrat20, modern és egyúttal hagyományos varsói étterem Michelin Guide ajánlással
MAGYAR ÉTTERMEK
- Gellért Söröző, Budapest legrégibb sörözőjének kreatív kortárs magyar sörkonyhája
- Márga Budapest, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló könnyed bisztrókonyha
- Vár: a Speiz, magyar gasztronómiai hagyományokból merítő konyha francia technológiával
Lengyel-Magyar menüsör
Welcome drink
prémium lengyel cider
Sült-marinált hering
cékla textúrák, hajdina-uborka saláta
Vár: a Speiz – Kovács Árpád
Libamáj duó
torchon, paté, alma, körte, briós
Kieliszki na Próżnej – Mateusz Karkoszka
Żurek
kovászolt leves, káposzta, fehér kolbász, fürjtojás
Márga Budapest – Horváth Ákos
Sült fogas
tök variációk, almapaprikás Sauce Vierge
Rozbrat20 – Maciej Cieciwierz
Baltic Porterben főtt marhapofa
karfiol lengyelesen, savanyított gombák, nyitott pirog
Gellért Söröző – Frideczky András
Rákóczi túrós
sárgabarack, citromverbéna, mandula
Brasserie Warszawska – Mateusz Wichrowski
A 6-fogásos gourmet vacsora ára: 9.900 Ft, prémium welcome ciderrel egyenesen Lengyelországból
Jegyek kaphatók szeptember 1-től a Gellért Hotel recepcióján 0-24 óráig.
Lengyel-Magyar Sunday brunch – 2016. szeptember 18. 12:00 – 15:00
A Gellért Sunday brunch régóta kedvelt gasztro esemény, ahol minden vasárnap korlátlan fogyasztás és gazdag büféasztal fogadja a vendégeket. Ez alkalommal Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László, a Gellért világjárt vezető séfje autentikus lengyel fogásokkal készül. Az autentikus menüsor egy igazi, helyi szakértő, a lengyel nagykövet ajánlásával készül. Olyan emblematikus lengyel fogások is lesznek többek között, mint a zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka és lengyel sörben sült sertéscsülök.
A Sunday brunch ára: 6.500 Ft + 10 % szerviz díj. (6-14 éves korig fél áron, 6 év alatt ingyenes)
További részletek: www.gellertsorozo.hu