Lengyel-Magyar reflexió a Gellértben

Avagy ki hogy főz a másik nyelvén!

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért  nemrég felújított sörözőjében.

Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

Három kiváló magyar és három szenzációs lengyel étterem konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek! Neves lengyel szakácsok magyar alapanyagokból főznek magyar ételeket kreálnak, míg a jeles magyar séfek ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből. A különleges gasztroutazáson – többek mellett – az emblematikus lengyel hering és erdei gombák, valamint a magyar libamáj és marhapofa lesznek a főszereplők.

Az apropó az ELEVEN Ősz programsorozat a Bartók Béla Boulvard szervezésében, melynek programjai ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek.

LENGYEL ÉTTERMEK


  • Brasserie Warszawska, Michelin Bib Gourmand kategóriás varsói konyha franciás bisztró stílusban
  • Kieliszki Na Proznej, az egyik legjobb lengyel borbár-étterem
  • Rozbrat20, modern és egyúttal hagyományos varsói étterem Michelin Guide ajánlással

MAGYAR ÉTTERMEK


  • Gellért Söröző, Budapest legrégibb sörözőjének kreatív kortárs magyar sörkonyhája
  • Márga Budapest, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló könnyed bisztrókonyha
  • Vár: a Speiz, magyar gasztronómiai hagyományokból merítő konyha francia technológiával

Lengyel-Magyar menüsör

Welcome drink

prémium lengyel cider

Sült-marinált hering

cékla textúrák, hajdina-uborka saláta

Vár: a Speiz – Kovács Árpád

Libamáj duó

torchon, paté, alma, körte, briós

Kieliszki na Próżnej – Mateusz Karkoszka

Żurek

kovászolt leves, káposzta, fehér kolbász, fürjtojás

Márga Budapest – Horváth Ákos

Sült fogas

tök variációk, almapaprikás Sauce Vierge

Rozbrat20 – Maciej Cieciwierz

Baltic Porterben főtt marhapofa

karfiol lengyelesen, savanyított gombák, nyitott pirog

Gellért Söröző – Frideczky András

Rákóczi túrós

sárgabarack, citromverbéna, mandula

Brasserie Warszawska – Mateusz Wichrowski

A 6-fogásos gourmet vacsora ára: 9.900 Ft, prémium welcome ciderrel egyenesen Lengyelországból

Jegyek kaphatók szeptember 1-től a Gellért Hotel recepcióján 0-24 óráig.


Lengyel-Magyar Sunday brunch – 2016. szeptember 18. 12:00 – 15:00

A Gellért Sunday brunch régóta kedvelt gasztro esemény, ahol minden vasárnap korlátlan fogyasztás és gazdag büféasztal fogadja a vendégeket. Ez alkalommal Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László, a  Gellért világjárt vezető séfje autentikus lengyel fogásokkal készül. Az autentikus menüsor egy igazi, helyi szakértő, a lengyel nagykövet ajánlásával készül. Olyan emblematikus lengyel fogások is lesznek többek között, mint a zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka és lengyel sörben sült sertéscsülök.

A Sunday brunch ára: 6.500 Ft + 10 % szerviz díj. (6-14 éves korig fél áron, 6 év alatt ingyenes)

További részletek: www.gellertsorozo.hu