Laza elegancia – Stradivari Étterem

Az Aria Hotelt Budapest egyik legjobb szállodájaként tartják számon: egyedi környezet, egyedi koncepció alapján, együttműködve hazai termelőkkel. Itt minden a zenéről szól, ahogy az éttermüket is ebben a szellemben alakították ki. A Stradivari Étterem méltó része a lenyűgöző környezetnek, ahol hazai termelőkkel együttműködve készülnek a mennyei falatok. 

Első pillanattól kezdve nyomon követjük az Ária hotel történetét. Amikor először jártunk ott, még nagyban dolgoztak a munkások, mindenhol fólia védte a burkolatokat, de már akkor is látszódott, hogy valami nagyon izgalmas dolog készül. Aztán a megnyitón már teljes pompájában láthattuk az épületet, most pedig a Stradivari étterem remekeit kóstoltuk. Összeállt a kép, és nagyon színes lett!


Az elsőre szembetűnik a nagyon aprólékosan megtervezett enteriőr. Minden apró részlet a helyén van, vagány és kifinomult egyszerre, színes, de nem harsány. A személyzet kifogástalanul végzi a munkáját, körülvesz a kedvességük, de nem tolakodók, nem terhes a jelenlétük. Laza és elegáns, ha tömören szeretnénk meghatározni a hangulatot. Bár ötcsillagos környezetben vagyunk, egyáltalán nem feszengős, nem sznob.

Maga a Stradivari Étterem nem túl nagy, emiatt igazán otthonos. A „vízfal”, a fények, a nyitott konyha, a látványos borfal gondos tervezői munka eredménye, amit 2015-ben Gastro Design-díjjal jutalmaztak.

Az ételek terén a legfontosabb koncepció a farm-to-table, azaz hogy minőségi, válogatott alapanyagokból dolgoznak,magyar kistermelőktől szerzik be a hozzávalókat, így nem csak a minőséget, de a környezet- és egészségtudatosságot is elősegítik. A magyaros ízeket modern köntösbe bújtatva készítik el, pont ahogy egy kortárs zenész nyúl a magyar népdalokhoz. Emellett, amit lehetséges maguk állítanak elő, így van saját főzésű lekvárjuk, de vannak saját boraik és kávékeverékeik is. A William’s Coffee névre hallgató saját kávéjuk a klasszikus olasz és az újhullámos kávévilág határán egyensúlyoz. Az itallapon találunk magyar bioorganikus borokat, különleges külföldi whiskey-specialitásokat, sőt egyedi, zenei tematikára készült koktélkreációkat is. Az elv itt is ugyanaz: a bejáratott márkák helyett a kistermelői, egyedi kincseket felkutatni és felhasználni.


A High Note SkyBar télen-nyáron várja a vendégeket, ahonnan Budapest leggyönyörűbb látványa tárul elénk, aminek örömére egy sarkot is kialakítottak, ha fotóval szeretnénk megörökíteni az élményt. Az étterem az utca zajától elzárva csillapítja a vendégek éhségét, azoknak akik mégis részt szeretnének venni a belvárosi forgatagban, azok a Hercegprímás utcára nyíló Satchmo’s Bar and Lounge-ban pihenhetnek meg. Tematikus vacsorákat, bor és sajtkóstolót is szerveznek azok számára, akik szeretnének elmerülni a Stardivari gasztrovilágában.


Íme a téli specialitásaik:

Alkoholmentes

Pumpkin Spiced Latte
Forró tejeskávé sütőtök-pürével

Salted Dream
Forró csokoládé sós karamellával és mézeskaláccsal

Spiked Orange
Ronnefeldt Orange tea, kardamom, bors, szegfűszeg, fahéj, gyömbér

Alkoholos

Heated Affair
Maker’s Mark Bourbon, méz, espresso, tejszínhab, szerecsendió

Plantation Grog
Plantation rum, lime, demerara cukor, fekete tea

 

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5
Weboldal: www.ariahotelbudapest.com
Facebook: itt