Kütyüt a fa alá

Elkezdődött az év végi hajtás, elindult a vizsgaidőszak, ráadásul ki sem látunk a teendőkből a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt. Aggodalomra azonban semmi ok, újabb pakk érkezett a menőbbnél menőbb technikai eszközökből az év végére. 5 vadonatúj kütyüt hoztunk el neked, hogy idén is legyen mit a fa alá tennetek vagy kérnetek.

A jövő surranója


A Vissza a jövőbe rajongói örülhetnek, hiszen egyre több filmbéli eszköz ölt testet a való életben. Például a Nike legújabb hatalmas durranása, ami nem más, mint az önmagát is befűzni képes cipő. A HyperAdapt 1.0 névre hallgató csuka a sarkába épített szenzorok segítségével érzékeli, hogy benne vagyunk-e, amennyiben pedig nyomást érzékel, már el is kezdi összehúzni a lábbelit. Természetesen mi magunk is állíthatunk a szorítás erősségén, a cipő oldalán található gombok segítségével. Az unikális kényelmi funkció mellett dekoratív világítás is helyet kapott a surranó alsó részén. Az egyetlen szépséghibája, hogy a cipő jelenleg csak az Egyesül Államokban kapható, és még ott is az év végéig kell várni rá.


Okostelefon keret nélkül


A távol-keleti mobilgyártó cégek egyre inkább feltörekvőben vannak, és ajánlataikban olyan elképesztően erős hardverrel megpakolt készülékekkel találkozunk, melyek a nyugati csúcskészülékek méltó kihívóinak tekinthetők. A Xiaomi Mi Mix egy egészen egyedi és nagyszabású teló minden tekintetben. A 6,4 colos óriási tablet egészen elképesztő látvánnyal rendelkezik, ugyanis a megszokottól eltérően kijelzője mindössze egy rendkívül keskeny kerettel rendelkezik. Ennek megfelelően az előlapi kamera a készülék némileg vastagabb alsó sávjába került, így nem kell lemondanunk a szelfikészítés örömeiről sem. A legdrágább modell a bitang erős Snapdragon-processzor mellett 256 GB belső tárhellyel és 6 GB RAMmal felszerelkezve érkezik meg a maximalista vásárlók kezei közé.


Vasember egere


El tudsz képelni vagányabbat annál, hogy Vasemberként száguldj a kibertér mezsgyéjén? Erre most megadatik a lehetőség, a szuper, akár 4000 DPI-s érzékenységig feltornázható gamer egérrel, mely a legendás Marvel-hős küllemének megfelelő borítást kapott. A LED-fénnyel felszerelt, kényelmes felülettel ellátott, futurisztikus „rágcsáló” ideális választás lehet unokaöcsnek, képregényrajongó barátnőnek vagy igazából bárkinek, aki a szíve mélyén a Team Ironman tagjának érzi magát. Nem mellesleg ezzel az egérrel garantáltan te leszel a kampusz Starkja.


Wheatley a kezedben


Zsúfolásig tele a klub a haverokkal? Akárhogyan próbálkozol, sehogy sem fértek bele mindannyian a csoportképbe? A Samsung Gear 360 eszköze ennek a problémának a megoldására egy egészen újfajta kütyüvel rukkolt elő, egy kis pokélabdaszerű szerkezet formájában. A kiegészítő segítségével 360 fokos képeket és videókat rögzíthetünk, amit aztán telefonunkhoz csatlakoztatva egyszerűen megoszthatunk bárkivel a népszerű közösségi oldalakon. Persze arra is lehetőségünk nyílik, hogy a Samsung saját VR eszközében is megcsodáljuk a kész partifotókat vagy újraéljük legutóbbi utazásunk emlékeit a teljes panorámás videók segítségével.


Új álom kreatív embereknek


Fantáziáltál már arról, milyen lenne, ha leülnél az íróasztalod elé, lehajtanád a monitorod, és gondolataidat könnyedén és gyorsan manifesztálhatnád egy terebélyes virtuális vászonra? Bizonyára a Microsoft is töprengettet már ezen, most pedig meg is valósította a Surface Studio segítéségével. Többféle bitangerős monitorba épített konstrukció közül választhatunk, ahol minden a kényelmet és a kreatív munkavégzést szolgálja. A tűéles, szinte az asztallapig dönthető kijelzőt érintéssel vagy egy speciális tollal is használhatjuk. Ami a szoftverkínálatot illeti, az összes felső kategóriás szerkesztőprogrammal megbirkózik, és a Windows-rendszer szabadságának köszönhetően tökéletes választás lehet minden művészeti vagy mérnöki pályán haladó hallgató számára. Reméljük, a Microsoft tartja magát az ígéretéhez, és 2016 utolsó napjaiban már megvásárolható lesz a termék.


Szerző: Sipos Bence