Kutyabarát helyek Budapesten

Ki lesz Az Év Kutyabarát Helye? Elindult az év legnagyobb és legegyedülállóbb kutyatartókat és vendéglátóhelyeket megszólító versenye a kutyabarat.hu szervezésében, amely több kategóriában keresi a hazai kutyatartók által legjobbnak tartott kutyabarát helyeket. A pályázatra augusztus 31-ig lehetett nevezni, szavazatodat szeptember 15-ig itt adhatod le!

Magyarországon a kutyabarát.hu – a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva – a kutyás társadalom kultúrájának fejlesztéséért küzd, valamint a tudatos és felelős állattartásra kívánja felhívni a figyelmet. Céljuk, hogy a felelős kutyatartók platformjaként közvetítsék azokat a helyeket, amelyek figyelmet fordítanak a hazánkban is egyre népszerűbbé váló kutyabarát trendekre.

Négylábú kedvenceink mindig tökéletes társaink egy kellemes sétára és a lehető legjobb fogadóbizottság szerepét is betöltik minden munkanap után. Viszont néha nekik is több kell, mint egy csavargás némi labdázással és biztosak lehetünk benne, hogy furdalja őket a kíváncsiság, hogy mi is történik velünk, míg távol vagyunk otthonról. De miért kellene otthon hagyni kedvencünket, ha úgy döntünk, hogy elmegyünk ebédelni, kávézni vagy inni valami frissítőt? Immár Budapest is tele van állatbarát helyekkel, ahol kedvencünk is relaxálhat a gazdival együtt. Néhány kutyabarát hely a fővárosban, hogy legjobb barátunk mindenhol ott legyen velünk.


California Coffee Company

A kozmpolita élet elengedhetetlen része Budapesten, hogy néha igyunk egy olasz pörkölésű 100% arabica kávét, amit a legjobb baristák készítenek el nekünk. Bár a tipikus kávéházi hangulat elmarad és a modern életvitel szele mindent elsöpör, a kávézás nyugalma – főleg egy jó szendvics vagy sütemény mellett – így is biztosított. Ráadásul kutyánkat is szívesen látják, aki bőven találhat kedves tekinteteket és simogató kezeket az asztal alatt pihenve, míg mi megbeszéljük az élet nagy dolgait vagy végzünk néhány e-maillel.


  • 1066 Budapest, Teréz körút 38.
  • 1051 Budapest, Szent István tér 4-5.
  • 1088 Budapest, Kálvin tér 12.
  • 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 1.
  • 2051 Biatorbágy, Budaörsi út 4.

California Coffee Company

Kolor

A Gozsdu udvar egyik legfelkapottabb helye a lazítás igazi központja egy dolgos nap után. Mindenhez közel van és bár a terasz mindig tömött, valahogy mégis mindig van hely leülni egy jó fröccsre, sörre, borra, egy ebédre vagy vacsorára. Este különböző színes programok várnak, vagyis valóban ez az a hely, ami éjjel-nappal benne van a budapesti zsongásban. Szívesen látják a négylábúakat is, akik végre a gazdi mellett is megtapasztalhatják, milyen is a folyamatosan lüktető fővárosunk egyik legszínesebb pontja.


1075 Budapest, Király utca 13.

Kolor

Akvárium Klub

Az Erzsébet tér szíve, az Akvárium természetesen szívesen veszi a kutyusok társaságát is, hiszen a nagy lépcsős területen, a szabad levegőn aztán senkit sem zavarnak, a nagyvárosi nyüzsgés és a halmozott szocializáció pedig nekik is bőven kijár. Persze a koncertre azért már hagyjuk őket otthon…


1051 Budapest, Erzsébet tér

vb néző terasz Akvarium Klub

Menza

A Menza célja a múltidézés, vagyis leginkább a múltbeli emlékek megszépítése, otthonos, meleg és retrós környezettel, illetve isteni, különleges fogásokkal. Minden nap 11:30-tól rendelhető menü is és persze boldogan fogadják a kutyákat is, akik kérésre vizet is kaphatnak. Jó lesz, ha négylábú barátunk gyomra tele lesz, mert az illatok amikkel a Menzában találkozni fog… többek mint csábítóak.


1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2.

Menza

Holdudvar

A Margitsziget tökéletes miniparadicsom embernek és kutyának egyaránt, ha pedig megpihennénk a nagy relaxálás közben és innánk valamit, akkor irány a Holdudvar, ahol természetesen a kutyus is megfigyelheti és élvezheti a margitszigeti szórakozóhely páratlan hangulatát. Estére persze vigyük haza, de utána nyugodtan térjünk vissza, hiszen az esti Holdudvar maga a nagybetűs Buli.


1138 Budapest, Margitsziget

140416_holdudvar

Ankert

Ha nyáron ejtőzni akarunk egy nehéz nap után, nehéz jobb környezetet találni, mint az Ankert, ahol nem csak bedőnket tömhetjük meg, hanem szomjasak sem fogunk maradni, ráadásul este jobbnál jobb programok és bulik várnak minket. A leépült, romos falak között elterülő Ankertben a kutyák is jó helyen vannak, jó emberek közt, és mivel az átlagosnál ide több vendég jön kedvencével, ők is könnyen új barátokra lelhetnek.


1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.

140407_ankert

Jelen

A Blaha Lujza tér igazi kis kincse a Jelen, ami magát kozmopolita bisztróként hirdeti, teljes joggal. A nagyszerű bor- és ciderkínálat mellett hétköznap háromfogásos, hétvégén pedig branch menük, reggeli szendvicsek és thai finomságok is várnak minket – és persze mindenkit nagyon szívesen látnak, így akár a nagytestű kutyákat is. A hangulat összetéveszthetetlen, arról nem is szólva, hogy kőhajításnyira van a Corvintető, ahova viszont már blöki nélkül menjünk.


1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.

Jelen

Nemdepöti

A barátságos – és már nevéből is ki lehet hámozni, hogy mennyire kedves helynek számító – Nemdepöti maga a báj, ráadásul sportos kínálatának barátságos árai is vonzóak lehetnek mindenkinek, kiváltképpen a gazdiknak, akiknek házikedvenceik is szívesen látott vendégek a Nemdebár kistestvérében.


1024 Budapest, Lövőház u. 24.

Nemdepöti

Hivatal kávézó

A Madách Imre úti hivatalok mögött bújuk meg a kreativitástól már-már felrobbanó, a szomj ellen barátságos árakkal küzdő Hivatal kávézó, aminek terasza mellett még egy félhomályos második szintje is van. A hely abszolút kutyabarát, szívesen látják a négylábúakat, akiknek ugyancsak jól eshet kifújni a szuszt a gazdi nehéz hivatali munkanapja után. Jobb mint otthon várni a sétára, nem?


1075 Budapest, Madách Imre út

hivatal

My Little Melbourne

A Madách téren van egy kicsi csoda – tényleg nagyon kicsi – ami viszont nagy célokkal nyitotta meg kapuit a vendégei előtt – legalább olyan kávékultúrát akarnak vele Budapesten teremteni, mint amilyen Londonban és az inspirációt adó Melbourne-ben van. Ha valódi feketét akarunk inni, akkor tehát tessék betérni, és az se baj, ha a koffeinhiány kutyasétáltatás közben ér minket, természetesen örömmel fogadják a négylábúakat is.


1075 Budapest, Madách Imre út 3.

My Little Melbourne

Pirítós

A Király utca üdvöskéje leginkább remek söreiről lehet híres, na meg az isteni pirítósokról, melyeket élmény elropogtatni a folyékony kenyér mellett – folyékony a sülttel, jobb kombináció nincs is! A kellemes belső dizájn és az óriási ablakfelületek abszolút kényelmet sugall, amit biztosan a négylábú vendégek is tudnak értékelni, akik ugyancsak nem maradnak szomjasak. Persze míg a gazdi kézműves sört iszik, a kutya jobb ha beéri egy kis vízzel…


1075 Budapest, Kazinczy Utca 52.

Pirítós

Bordó Bisztró

Fantasztikus – de tényleg, egész egyszerűen lenyűgöző – belső dizájn, remek konyha – ami hamar főprofil lett – és egy imát mindenképpen megérő borlap jellemzi a már kívülről is lélegzetelállító Bordó Bisztrót, ahol a tágas térben természetesen a kutyák is jól elférnek és kicsit legalább ők is megtapasztalhatják, hogy milyen, mikor valami nem akar túl sok lenni, hanem egész egyszerűen… jó.


1065 Budapest, Nagymező utca 3.

bordóbisztró

Kertem

A Városliget szívében található Kertem színes székeivel és nyugodt környezetével egyszerre hasonlít egy felnőtteknek épült nagy játszótérre és egy valódi, nyaralóba való kerthelyiségre, ahol a belvárosinál azért frissebb levegőn ereszthetjük ki a fáradt gőzt. Az asztalok kicsit sűrűn vannak kipakolva, így a nagyobb testű kutyák néha igazi labirintusban érezhetik magukat, de azért van elég tér szaladgálni és persze ismerkedni, hiszen négylábú mindig van bőven. A jó fröccsök mellett ajánljuk a jó koncerteket is!


1146 Budapest, Olof Palme sétány 3. 

Kertem

Iskola


Az Oktogon vonzáskörzetében található Iskolában remek konyha és már kora délutántól üzemelő terasz vár minket. Az iskolás hangulat szigorúan jó és szép emlékeket ébreszthet bennünk, főleg, hogy az esti bulik és koncertek miatt kicsit azt érezhetjük, hogy éppen sulibuliba jöttünk. A kutyásoknak délután és kora este tökéletes a helyszín egy limonádéra, ha kérünk, pedig természetesen víz is jut a kutyusnak. Augusztusban felújítás miatt zárva!

1061 Budapest, Hegedű u. 3.

iskola restaurant

Ellátó Kert

A Gozsdu udvar nyüzsgő világának perifériáján is van élet, például az Ellátó Kertben, ami valóban egy hetedik kerületbe költözött kertudvar, némi romkocsma feelinggel fűszerezve. Szerencsére beengedik a kutyusokat is, akik már kora délután élvezhetik a nagyvárosi romkocsmás életet, míg a gazdi a barátokkal ejtőzik a napsütéses udvaron.


1075 Budapest, Kazinczy utca 48.

Ellátó

Kőleves Kert

A Kőleves az a hely Budapesten, ami aztán mindent magába foglal. Évszakonként változó menü, reggeli, a kertben kocsma, bérelhető apartman, bárpult, grillhelység, kemencék, bérelhető rendezvényhelyszínek… Vagyis ehetünk, ihatunk, táncolhatunk, sőt, még lakhatunk is itt, az pedig már valóban csak hab a tortán, hogy a kutyusokat is nagyon szívesen látják vendégül, a pezsgésből így ők sem maradnak ki.


1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

Kőleves