Közelebb Duliskovich Bazillal – Kiállítás az A38-on

Február 25-től költöznek be Duliskovich Bazil képei az A38 kiállítóterébe. Festmények céllal, különleges kiegészítőkkel.A festő régi célja, hogy hagyományos táblaképeivel valamilyen módon elérje, hogy a látogatók számára könnyebb és egyszerűbb legyen a képek befogadása és megértése. Most ezt a kizökkentés eszközével próbálja elérni, képei köré különleges miliőt varázsol, azokat sokszor oda egyáltalán nem illő tárgyakkal veszi körbe.

„A festmények alanyainak Duliskovichra oly jellemző időtlenségéhez hasonlóan az installációhoz használt tárgyak is hordozzák ezt az idő- és térbeli meghatározhatatlanságot. A kiállított kép, a köré rendezett környezet és a kettő között összefüggést kereső látogató óhatatlanul egy egyszeri és megismételhetetlen abszolút jelen idejű kép részleteivé válnak.

A válasz benned van! – ezt a gondolatot provokálja Duliskovich kísérlete, mely a hivatásos művészetértelmezők kiiktatásával hívja befogadásra a nézőt, s mindezért egyre inkább és jobban hajlandó lelépni a falvédőről.”


 

Duliskovich Bazil – Közelebb

A38 Hajó

1117 Budapest, Irinyi József u. 2.

+36 1 464 3940

A kiállítás megtekintése ingyenes!