Kóstolj bele a luxusba!

Ugye te is szívesen elviselnéd, ha úgy szolgálnak ki, mint egy koronás főt? Bebizonyítjuk, hogy Budapesten is lehet részed ilyen luxusban, ráadásul még a pénztárcádban sem kell mélyre nyúlnod érte. Válogatásunkban olyan budapesti helyeket szedtünk össze, melyek prémium minőséget nyújtanak, mégis pénztárcakímélőek. 

Az alábbi helyeken nemcsak a magyar, de a külföldi konyhák legjobb falatjait is megkóstolhatod, na és persze az italválasztékukra sem lehet panaszod. Figyelem! Fényűző és bámulatba ejtő helyeket mutatunk be, ahol felfedezheted a benned rejlő ínyenc arisztokratát.


Araz

Az ARAZ a francia és magyar konyha legkiválóbb fogásait tűzte menüjére. Barka Áron, Chef de Cuisine elfelejtett korok legfinomabb ínyencségeit elevenítette fel, húzott rájuk modern köntöst és tálalja a nagyérdemű elé, felejthetetlen ízélményt nyújtva. Az állandó kínálat mellett a vendégek két exkluzív, négyfogásos ízlelő menüsort is választhatnak, amelyekhez az étterem remek borpárosítást ajánl. Nem szabad elfelejtkezni a séf őszi ajánlatáról sem, valamint Szent Márton napjához közeledve az exkluzív fogásokat is tartalmazó „libaságokról”. Záróakkordként meg kell említeni az ARAZ védjegyéül szolgáló borvacsorákat. A hónap végén egy Újbor vacsora keretében az új évjárat első hírnökeit ünnepelik.


Brasserie & Atrium

A Corinthia Hotel Budapest étterme, a Brasserie & Atrium véleménye szerint a minőségi étel alapja a minőségi hozzávalók, melyeket az Atrium a hazai kistermelőktől szerez be. Ölvedy  Balázs séf és csapata a magyar és külföldi gasztronómia legízesebb fogásait tartalmazó menüje ékes bizonyítéka, hogy a hazai termelőktől is beszerezhető minden olyan hozzávaló, melyre szüksége lehet egy profi konyhacsapatnak.  Kóstold meg a keleméri díjnyertes bárányokból készült fogásokat, Dunaalmás tökéletesre érett zöldségeit és gyümölcseit és az Őrség remek ízű kecskesajtját.


Corso Étterem


különleges találkozása a hagyományossal a Corso Étterem, az InterContinental Budapestben. Az ételekért itt is egy díjnyertes szakács, Gullner Gergő felel,  aki többek között készített már ételt II. János Pál pápának és II. Erzsébet királynőnek is. A Dunától alig pár lépésnyire található Corso Étterem csodás környezetben helyezkedik el, hiszen az étteremből látni a Lánchidat és a Budai Várat is. Az új á la carte étlapon tradicionális magyar fogásokat (és közkedvelt nemzetközi ízeket is) találsz, természetesen luxusélményt garantáló kivitelezésben. Az alapanyagok többségét megbízható, magyar kistermelőktől szerzik be, így a hozzávalók frissességéhez és minőségéhez kétség sem fér. A bőséges kínálatban vegetáriánus és egészséges ételek is megtalálhatóak,vasárnaponként pedig hetente változó kínálatú brunch várja a vendégeket.


Nobu Budapest

A Nobu sushi bárral és fúziós konyhával várja a vendégeit, tradicionális japán fogásokkal gazdagítva. A Nobu Matsuhisa a Peruban szerzett tapasztalatait is kamatoztatja és a számos dél-amerikai fűszert használ ételeikhez. A japán konyha és a dél-amerikai ízek ötvözése nemcsak egyedülálló párosítás, de rendkívül finom ételek sülnek ki belőle. A csodás Kempinski Hotel Corvinusban található étterem a belváros szívében található. A Nobu Közép-Európa első avant-garde japán étterme, mely Nobu Matsuhisa és a színész Robert De Niro nevéhez fűződik. A magyar étterem főszakácsának, Schreiner Gábornak sikerült a magyar  ízvilágot is becsempésznie a menüre.

A Nobu a családosokról sem felejtkezett el, november 6-án Halloween-i workshopot tartanak dél és fél 3 között, amikor nemcsak az arcod festik ki, de a sushi vagy muffin készítésének rejtelmeibe is beavatnak.


Deák St. Kitchen

A grill étteremként és borbárként is funkcionáló Deák St. Kitchen egyszerre elegáns és vagány, szexi és romantikus, családias és kozmopolita. Csakúgy, mint Budapest. A DSK valódi törzshely lehet azok számára, akik imádják a nemzetközi fogásokat, de a hazai ízeket sem vetik meg. Köszönhetően a naponta frissülő, háromfogásos ebédmenünek, A The Ritz-Carlton, Budapest épületében található étterem remek választás egy gyors ebédre, és üzleti megbeszélésekre egyaránt. A grill ételek mellett komoly hangsúlyt fektetnek a komplexebb fogásokra, de a könnyen érthető, már-már street food jellegű ízekre is. Az étterem koncepciója italkínálatában is megjelenik, hiszen egyszerre kínálnak világhírű nemzetközi, és díjnyertes magyar borokat, valamint izgalmas koktélokat. Ha pedig mindez nem lenne elég, egész évben működő terasszal, csütörtöktől szombatig pedig élőzenével várják a vendégeket.