9 gasztrohely, ahova elvonulhatsz a könyveddel a városban

Imádod a könyveket, de nem szeretnél otthon gubbasztva olvasni? 9 olyan gasztrohelyet gyűjtöttünk össze, ahol nemcsak jókat ehetsz, de kényelmesen befészkelheted magad az egyik csendes sarokba, hogy átadd magad az olvasás örömének.

Anyu

Amelyik étterem Budán van, az csak jó és csendes hely lehet, vallják a tősgyökeres budaiak – jogosan. A Hadik közelében található Anyuba akkor üljünk be, ha a könyvünk olvasása mellett hasunkat is megtömnénk. Ha valami lightosra vágyunk, egy ízletes leves vagy egy finom szendvics is tökéletes lesz, persze a napi menü azért tartogat tartalmasabb finomságokat is. Egy biztos: a titokzatos Anyu főztjében biztosan nem fogsz csalódni.

1111 Budapest, Bercsényi u. 8.

Hadik Kávéház

Az irodalom és a Hadik mindig is közel álltak egymáshoz, hiszen a legnagyobb költőink koptatták székeit, akikről csodálatos porték emlékeznek meg. Az egykori irodalmi központ maga a történelem egy máig élő része, aminek hála itt a finom kávé és menü mellett elolvasott könyvek minden szavának nagyobb súlya van, mint bárhol. Ha valamelyik nyugatos nagyszerű könyvét olvasod, el ne felejtsd, hogy talán ott ülsz, ahol az író is ült…

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Kiadó

Nos, ha esténként akarsz a Kiadóban olvasgatni, akkor bajban leszel, hiszen a sok csendes beszélgetés végül csak zajossá teszi a helyet, ám délután még kényelmesen el tudsz bújni a világ elől Budapest belvárosában, ráadásul mindezt a főváros egyik legmenőbb helyén teheted meg, ami igazi ikonikus központtá vált megannyi gondolkodó számára. A szép betűknek és szavaknak pont úgy jut hely, mint a jó söröknek.

1061 Budapest, Jókai tér 3.

Tranzit

A Tranzit Art Café, remek mozival, hihetetlen bulikkal és még megannyi remek programmal vár mindenkit. Ennek ellenére nem kell megijedni, a nyitás utáni órákban nincs olyan zaj, ami bármennyire is zavarna abban, hogy elmélyedj kedvenc könyvedben. Sőt, ha már irodalom, sok irodalmi programot is találhatunk a kínálatban, a napi menü és egy új fejezet között pedig megéri megnézni az aktuális kiállítást is!

1114 Budapest, Ulászló u. sarok

BB’z Bar and Grill

A Király utca népszerű hely, a BB’z Bar and Grill már akkor elcsábít minket gasztronómiailag, ha megnézzük a bejárat és ablakok körül tekergő ajánlatokat, ha pedig belépünk, percek alatt otthon érezzük magunkat. A nagy faasztalok sokasága miatt bármikor kialakíthatunk magunk körül egy kis jóleső magánterület, ahol egy kiadós limonádé vagy erős kávé és néhány finom falat mellett teljes nyugalomban mélyedhetünk el kedvenc könyvünkben.

1075 Budapest, Király u. 15.

Pozsonyi Kisvendéglő

A Pozsonyi Kisvendéglő már a bámulatos menüjével (amit egy ezresből kicsengethetsz) is maga a csábítás fellegvára, a havonta változó ajánlatokról nem is beszélve. A gasztronómiai kis bombák biztosan széppé teszik majd napunkat – bár sok mozgást ne tervezzünk, de ez nem is baj. Legalább nyugodtan maradhatunk egy jó könyvvel, amit a délutáni órákban nyugalmas körülmények között olvashatunk el. A remek falatokat már említettük?

1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 38.

Kalicka Bistro

A Kalicka Bistro Pest egyik legnyugisabb helye, ami rengeteg kulturális megmozdulásnak ad helyet. Úgyhogy itt bátran előveheted az olvasnivalódat, ugyanis a könyveket és kultúrát tárt karokkal fogadják. A finom kávé, limonádé vagy fröccs mellett elolvasott sorok talán még izgalmasabbá válnak itt, de ha egy kis lekvárral kényeztetnéd magad inkább két fejezet között, itt az is megoldható.

1077 Budapest, Rottenbiller u. 32.

Anker Klub

Bár esténként Anker Klub nagy bulijairól és decibelekről szól – na meg a menőség magas fokáról – délelőtt és délután napi kínálatuk elfogyasztása mellett bármikor elolvasgathatunk, csak csend, harmónia és működő ingyen wifi fog minket körbevenni. Ha jobban bele akarunk mélyedni olvasmányukba, megéri elnézni a klub hátsó részlegéhez, ahol kényelmes fotelek is várnak minket.

1061 Budapest, Pauklay Ede u. 33.

Náncsi néni vendéglője

Érezted már úgy, hogy legszívesebben kifutnál a városból, hogy egy kis nyugalomra lelj? Nos, erre semmi szükség. Egy jó könyvvel amúgy is új dimenziókba kerülsz, Náncsi néninél pedig csak a város széléig kell elmenned, hogy érezd azt a falusi nyugalmat és falusi ízeket, melyek minden olvasnivaló mellé jól passzolnak. Csak ne fájjon túlságosan, hogy haza is kell menni majd valamikor.

1029 Budapest, Ördögárok u. 80.