Könyvtolvajok, Mary Poppins, ügyvédek és Herkules a mozikban

Ismét remek alkotások és remek színészek érkeznek a moziba a héten. A II. világháború egyik hanyagolt témáját porolják le a Könyvtolvajban, de maga Walt Disney is megelevenedik Tom Hanksszel a Mr. Banks megmentésében, ahol Emma Thompsonnal vitáznak nagyokat Mary Poppinsról. A behálózva című alkotás terroristákról és egy nagy robbantásról szól, hogy biztosan le legyen rágva az a csont, míg A Herkules legendája már most az év egyik bukása és mi sem látunk benne túl sok eredetiséget…A könyvtolvaj (The Book Thief)

Az USA újra elővette a II. világháború témáját, ám ezúttal egy eddig kissé hanyagolt aspektusból ragadta meg a témát – a könyvekéből, melyeket a nácik pusztulásra ítéltek károsnak vélt ideológiájuk miatt. A főszereplő egy Liesel nevű kislány, aki nevelőszüleinél az olvasásban találja meg a boldogságot és abban, hogy bújtatja a zsidóüldözés elől menekülő Max-ot. Ezen felül még könyveket is próbál megmenekíteni a pusztulástól, így nem kevés rossz fát tesz a tűzre, azt pedig a megszállók pedig nem igazán díjazták…


Mr. Banks megmentése (Saving Mr. Banks)

Két nagyszerű színész, Tom Hanks és Emma Thompson is főszerepet játszik a Mr. Banks megmentésében, így egy biztos – remek alakításokból nem lesz hiány. Walt Disney ígéretet tesz lányainak, miszerint megfilmesíti kedvenc könyvüket, a Mary Poppinst, ám az írónő nem igazán értékeli az ötletet, hogy Hollywood cakkundpakk bekapja remekművét és kifordítsa magából. A hosszú beszélgetések és viták során viszont szép lassan, de biztosan rájövünk arra, hogy miért is olyan fontos a szerző számára mindenki álomdadája.


Behálózva (Closed Circuit)

London belvárosában óriási robbantás történik – igen, hát persze hogy Nagy-Britannia történelmének legnagyobbika – az egyetlen túlélőről pedig azt feltételezik,  hogy terroristasejt, aki megy is a börtönbe, az ellene szóló bizonyíték pedig annyira de annyira titkos, hogy még előle is titkolják, egyedül csak Claudia, az ügyész férhet hozzá, a védőügyvéd hamarosan meghal – gyanús – helyébe pedig Caludia exe kerül, régi szerelmüket viszont eltitkolják. Miközben szép lassan elkezdik felgöngyölíteni az ügyet természetesen óriási összeesküvést kezdenek el sejteni és ahogy az kell, életveszélybe is keverednek.


Herkules legendája (The Legend of Hercules)

Hollywood ismét a Krisztus előtti időkhöz nyúlt hozzá. Herkulesről megjósolják, hogy a világ legnagyobb harcosa lesz, ám mikor szerelembe esik a krétai hercegnővel, akit viszont bátyjának adnak, a császár Egyiptomba szállíttatja, ahol rabszolga, majd ünnepelt gladiátor lesz. Hamarosan viszont hazatér és fellázad a hatalom ellen, majd biztosan a szerelem is összejön. A filmben sok ókori harcjelent várható, olyan nagy mondatokkal, mint például „ma itt az életünkért harcolunk” szóval biztos eredeti alkotásról van szó. Mivel a 100 milliós büdzséből eddig 13 millió jött vissza, úgy néz ki annyira más sem volt oda a 3D-s alkotásért.