Könyvek a napozóágyra

Valami könnyű lapozgatni valóra vágysz napozás közben? Mutatunk néhány remek pihekönnyű olvasmányt a Funiversity válogatásával!

E. Lockhart – A hazudósok


Lehetetlen kihagyni egy nyári válogatásból a tavalyi év egyik legütősebb regényét, ami Johnny, Mirren, Gat és Cady négyesfogatát követi végig. A gazdag társaság nyaranta egy magánszigeten tölti a hónapokat, és jó szokásuktól ezúttal sem térnek el. De pontosan kik ők, és miért teszik azt, amit tesznek? Erről az utolsó oldalakig gőzöd nem lesz. Csak azt tudhatod, hogy valamit eltitkolnak egymás elől.
Ciceró

Jenny Han – A nyár, amikor megszépültem


Bellynek is megvan a maga rituáléja: minden nyáron ideiglenesen a Cousinc Beach-re költözik, és amint beköszönt a vakáció, reménykedve üldözi szerelmével Conradot, bízva abban, hogy ez a nyár más lesz. Igen, valóban más lett, csak nem egészen úgy, ahogyan Belly elképzelte: két potenciális partner is érdeklődik iránta, de sajnos egyik sem Conrad. Ez érdekes nyári kalandnak ígérkezik…
Könyvmolyképző

Leiner Laura – Bábel


Ha nem szokásod fesztiválozni, akkor azért, ha már most elővételes jegyed van a legnagyobb bulikra, akkor pedig azért olvasd el a Bábelt. Egy fesztivál sem képzelhető el kidőlésig átbulizott éjszakák, jó italok, kényelmetlen sátrak, fura fazonok és fergeteges zenék vagy programok nélkül. Néhány váratlan kellemetlenség becsúszhat ugyan, de Zsófit ez sem tántorítja el attól, hogy élőben láthassa kedvenceit.
Ciceró

Anne Percin – Hogy told el (jól) a nyarad


Nem mindenki tartja olyan jónak az egész nyáron át tartó, féktelen szórakozást. Maxime-nak 17 évesen már nincs sok kedve a családi nyaraláshoz, a 7/24-es kockuláshoz viszont annál inkább. Nagymamája boldogan vigyázna szeretett unokájára – ha időközben nem kerülne kórházba. Maxime-nak először kell eljátszania a felelősségteljes nagyfiút, és így néz szembe élete legviccesebb nyarával.
Könyvmolyképző

Alaya Dawn Johnson – Nyárherceg


A jövő Brazíliájában pezseg az élet. Modern technológia és hagyomány egyvelegében, a mágikus Palmares Tres-ben éli életét June Costa. Miután megismeri Enkit, a Nyárkirályt, olyan műveket hoznak létre, melyek könnyen kirobbanthatnak egy forradalmat a kormány vasszigora ellen. Egy futurisztikus világ, ahol korlátozzák a technológiát? Egy igencsak egyedi szemlélet a disztópia műfajában, ugye?
Cor Leonis

Mons Kallentoft – Halálos nyár


Linköpingben amilyen dermesztő a tél, olyan fullasztó a nyár. A lakosok egy darabig nem sejtik, hogy idén nem a légkondi hiánya lesz a legnagyobb problémájuk. Hamar világossá válik a rideg valóság, amikor egy véres, meztelen lány teste kerül elő. Fors rendőrnő nyomozásba kezd, már csak azért is, mert saját lányát is félti.
Libri

Rea Kovats (NYE) – realthoughts.hu