Könnyű fehérek és testes vörösök, irány a hajó!

Idén kibővül a Talentométer, az A38 állóhajó és a Szerencsejáték Zrt. közös nagy fejszevágása mega- és mikrosztárok felkutatására.Immár nem csupán közel 600 hazai zenekar versenyezhet a hajó gyomrában történő bemutatkozási lehetőségért és értékes stúdióidőkért, de 35 év alatti borászok is ringbe szállhatnak, hogy ízlelőbimbóinkat elkápráztassák. Rügyfakadás idején öt alakalomból álló sorozat keretében mutatkoznak majd be azok, akikre érdemes lesz a jövőben odafigyelni, mert valószínűleg közülük kerül majd ki az új Figula, Gere és Szeremley.

A sajtótájékoztatón Vasák Benedek töredelmesen bevallotta, hogy a hajó tisztikarából többen eddig még látogatóként sem tiszteltek meg borversenyeket, így nekik is feltérképezetlen tenger a művészi borkóstolás világa. Szakmai támogatást és iránymutatást így a Bortársaság és a CEWI (Central European Wine Institute) ad majd zászlófelvonáskor, így a leendő sztárborászok és sztárborok biztos kezekben és szájakban lesznek. A nevezés április 16-29 között zajlik, mely során egy értékelhető mintát kell beszállítani a CEWI-be, ahol az előzsűrizés folyik majd, de fontos kitétel, hogy kereskedelmi forgalomba hozható mennyiséget kell termelni egy-egy adott fajtából, vagyis zugborászok és a fürdőszobai lavórban taposók kíméljenek! Május és június során pedig a közönség is szavazhat a továbbjutott borokra több közös és örömteli kóstolást követően, hogy végül emelkedett hangulatban hirdessenek végeredményt, osszák ki az értékes szakmai és promóciós díjakat, melyre nyilván megint csak inni kell!

A többszörös díjnyertes hajó étterme is csatlakozik a programsorozathoz, minden egyes borvacsorához egy-egy neves séf készül borkorcsolyákkal, akik közül Bereznay Tamás nyitja a sort.