Kocsmateszt: Cech In

A budapestiek örökérvényű missziója megtalálni a tökéletes kocsmát. Nos, én is beállok a kísérletezők sorába, és ígérem, rendíthetetlenül keresem a bárok rejtegetett Szent Grálját. Terítéken a Cech In.

Még mielőtt gurulós kisbőrönddel és szép városok térképeivel felszerelkezve indulnánk neki a helyszínnek, szeretném tisztázni kérem szépen, hogy nem egy reptéren található, belső téri lebujról van szó. A Cech In a belváros magjában, a Lázár utca 7. alatt található, így a Ferihegy transzport helyett javaslott egy könnyű séta a Bazilika és a Bajcsy-Zsilinkszky út keresztmetszeténél. A régi Spájz helyén nyílt ez a cseh söröző, ahol a kínálat egyenrangúnak bizonyul a minőség környék-hazai szintjeivel.

Belépésemkor nyugtázom, hogy vagy én lettem nagyobb, vagy a hely ment össze. Köszönhetően a minimal-sugar diétámnak, megkönnyebbülve sóhajtottam és csücsültem le a raklapokból összetákolt padra, a Spájzhoz képest liliputi kocsmában. Hozzá kell tennem, hogy egy Tejfakasztó bulira érkeztem ide, minek következtében az est igencsak hamar fordult át kristálytiszta szemlélődésből végtelen tejhomályba. Tehát maradjunk az est első felére, hiszen a part II. már nem olyannyira publikus, mint azt szeretném.

A raklap bútorok inkább az önfeledt iszogatás részére szolgáltatnak szűk teret, semmint a kényelemnek. De sebaj, egy-két indító pohár után már vígan fészkelődöm a fa asztal mögött – lányoknak tipp: inkább farmerben érkezzetek. A nejlonharisnyát simán otthon lehet felejteni, és akkor talán nem úgy néztek majd ki az est végére, mint ahogyan Lady Gaga mutat rendszeresen a szakadt leggingjeiben. Én értem, hogy rock ’n’ roll, de mindjárt tél van, na.

A Cech In sörkínálata mindent visz, így sorolnám is a kötelezőket: a hazai kézműves kiválóságok közül mindenképpen kipróbálandó a Rizmajer (ha bolondulni vágysz, dönts le egy konyakos meggyeset!), az üveges külföldiből pedig a Lobkowicz a kihagyhatatlan nedű. A kiszolgáló srácok jófejek, és az átlag kocsmákat túlszárnyaló kedvességgel hozzák ki az asztalodhoz a kért alkoholt – a gyors kiszolgálás érdekében azért nem árt bevetni egy szép mosolyt.

Ha a csapolt Ježek mellett döntesz, érdemes hozzá belekóstolnod a Mangalica tálba, de legalábbis majszolj egy lilahagymás zsíros kenyeret – hidd el, másnap megköszönöd a tanácsot, hiszen a kézműves sörök alkoholtartalma nem vicces. Ha mégis elkapna a hév, a szintén faborítású, egyszerű mosdókra számíthatsz, mint menedékre. Hajnali egyig ücsöröghetsz itt, utána a fiúk hívnak majd neked egy taxit, ne aggódj.

Itt találod róluk a friss infókat.

 

Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
 A legfinomabb magyar kézműves sörök

Tippek másnaposságra 
5 olcsó kocsma a belvárosban