Kocsmateszt: Bazaar Klub

A budapestiek örökérvényű missziója megtalálni a tökéletes kocsmát. Nos, én is beállok a kísérletezők sorába, és ígérem, rendíthetetlenül keresem a bárok rejtegetett Szent Grálját. Terítéken a Bazaar Klub.

A volt Metró Klub az én generációmnak már nem mond sokat, így nem is kívánom összehasonlítani a két helyet. A Bazaar Klub kiemelkedő identitása rúnaszerűen vésődött bele az éjszakai kultusz sziklákba, így a belváros svédasztala újabb ízbombával gazdagodott, mindnyájunk hatalmas örömére! A belső design nem hagy kívánni valót maga után, a vintage tökéletes harmóniába kerül a DIY gyönyörteljes, ékszerszerű dekor elemeivel. A színes csillárok és magas fa asztalok oszlopszerűen tagolják a termet, kényelmes bár székekkel áthidalva a hatalmas enteriőrt.

A hatalmas pult mögött, a klasszikus alkohol rengeteg mellett akad egy-két ismeretlen italfajta (a Finlandia fantáziadús ízeivel az élen), amiket kezdetben lelkesen, utólag már bódult önfeledtséggel kóstoltam végig. A teli-mosoly tulajdonos és a karakteres pultos csajok minden vendéggel úgy bánnak, mintha hazatérnének – hölgyeim és uraim, ez bizony vendéglátás a javából! Nem csupán a kiszolgálás rendkívül gyors, de a kiszolgálók között is olyasfajta ritka harmónia tetszeleg, amit jó nézni. És még a kedves jópofizás is megy, ami kivételesen egyáltalán nem borravaló-szaglászásnak hat.

A mosdó apró és nem mindig akad működő zár, de legalább a tükör olyan hatalmas, amire minden nő vágyik egy-egy orrpúderezés alkalmával! A hátsó terem még nagyobb, mint az elülső bár szekció – itt kerülnek megrendezésre a nagyobb koncertek, kulturális előadások, táncórák vagy akár Quimby dedikálások. Alkalmasint egy össznépi bulira is alkalmas a nagy terem, hiszen mind felszereltségében, mind pedig hangulatában kifogástalan. Élőzene barátunk pedig amúgy is gyakran kopogtat a Bazaarban, így egy jó pofa sör mellé rendszerint nyújt talpalávalót a lelkes muzsikusfaj még lelkesebb tagja.

Egy szó, mint száz: az árak jók, a lokáció tökéletes, a kiszolgálás emlékezetes, a buli pedig már csak tőled függ. A Bazaar Klub példás kombinációja a sarokban ücsörgélős, pohártörős kocsmának és a trendkövető, underground pubnak – kell még valami?

Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
Kocsmateszt: Cech In
Kocsmateszt: Helvécia
Kiss Tibi könyvbemutatóján jártunk