Kimozdulnál? Budapest 10 legszínesebb helye

Eleged van a téli szürkeségből? Budapesten mindig találhatsz néhány helyet, ahol a szivárvány összes színével találkozhatsz, gyógyítva kedved, lelked, gyönyörködtetve szíved és még jobban beleszeretve a városba…. De hol tombolnak legjobban a színek, ahol jól is lakhatsz, jót is ihatsz és még mulathatsz is? Megmutatjuk!

Csendes Létterem


A Csendes, ami picit sem csendes. A bölcsészek egyik legfőbb gyülekezőhelye délelőttönként még a nyugalom szigete, a különleges díszlet pedig egy kapu valamilyen furcsa, alternatív világba. De ahogy lemegy a nap (és eljössz végre hozzám… bocsánat) a csendből néha dj szett, néha csak sima egyszerű zaj lesz a társalgók tömegének hála, az eszement dizájn pedig a legotthonosabb díszlete lesz minden görbe estének. Kicsavarodott Barbi-babák, életre kelő plüssök, táblák a legkülönbözőbb évtizedekből és félbevágott kád ülőhelyként. Ahol a fal is életre kel, ott hogy ne kelnél életre te is?

1053 Budapest, Ferenczy István u.

Instant


Persze, persze, kit lephet meg, hogy a Instant bekerül a legszínesebb budapesti helyek közé? Senkit? Senkit! A hely, ami a romkocsma kultúra első zászlóhordozói között volt és kicsit megváltotta, megváltoztatta, megfűszerezte Budapestet, új korszakot elindítva fővárosunk életében. Megannyi tánctér, megannyi zene, megannyi pult… megannyi világ. Nyugi, elveszi nem fogsz, hiszen a bagoly tekintete mindig vigyáz rád, más, tényleg eszement dizájnelemmel egyetemben. Itt tényleg új dimenzióban találod magad.

1065 Budapest, Nagymező u. 38.

KAlap


Hiába, a jó díszlet egyedivé tesz, egy kalap öltöztet és amúgy is… You can leave your hat on! A Kalapban megannyi fajta kalap lóg a mennyezetről és pihen a különböző vízszintes felületeken. Ám nem csak az eredeti díszlet miatt emelhetjük kalapunkat a helyen (elnézést ismét), hiszen minden nap élő zene vár minket (néha egy kis zongora, egy kis spanyol gitár, egy kis jazz, egy kis blues…), torkunkat pedig kilenc kitűnő sörre lecsillapíthatjuk, köztünk persze néhány finom kézműves nedűvel.

1077 Budapest, Wesselényi u. 26.

Szimpla Kert


A budapesti romkocsmakultúra másik nagy zászlóvivője kezdete óta design bolttal, vásárral és kávézóval is bővült, a varázs pedig maradt az, ami volt. Bátorság, fiatalság, a lázadó budapesti fiatalság minden íze, illata és színe köszön vissza a tömérdek matricával borított falakról, a tömérdek különböző stílusú ülőhelyről és mindenki kedvencéről – a szétszedett csodálatos Trabantból. Csak szólunk, ha ebben ülsz, te leszel a legirigyeltebb ember aznap este. A Szimpla életérzés, maga a forradalom, szimplán maga Budapest. Kicsit sem szimplán.

1075 Budapest, Kazinczy u. 14.

Szatyor Bár és Galéria


A Szatyor maga Buda. Vagyis Újbuda. De egész Buda. A Hadik szomszédságában hat éve megnyitott Szatyornak az előző században még olyan vendégei voltak, mint Móricz, Kosztolányi, Ady vagy Karinthy. A nagy művészek helyét most az új bohémok és művészek vették át, a romkocsmaként üzemelő Szatyor pedig a műfaj egy sokkal elegánsabb műfaját mutatja be: romokról és roncsokról szó sincs, fiatalos, bátor és színes dizájnról annál inkább. Kéthetente szombaton élő zene rázza fel a teret, hétköznapokban pedig tökéletes helyszín betérni egy-egy nyugis sörre, napi menüre vagy a séf izgalmas fogásaira. Játékautó a plafonon, Ady Zsigulival a falon és színes lámpák tömegei a fejünk fölött. És az édes budai nyugalom.

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Kuplung


A Király utca szívében megbúvó Kuplung a város egyik legmenőbb éjszakai klubja, menő koncertekkel, menő zenével, menő közönséggel, menő színekkel és menő dizájnnal. Vagyis itt aztán minden menő. Leginkább a hétfői italakció, amikor is minden fél áron mozog, vagyis ha vidáman akarod indítani a hetet – és kicsit nehezen a keddet – tudod, hova kell menned. Plusz az igazi bizonyíték arra, hogy néhány fejünk fölött lógó színes égősor milyen erős hatást is tud elérni. El leszel varázsolva.

1061 Budapest, Király u. 46.

Púder


Oh, a Púder, a Ráday utca legmenőbb játszótere a felnőttek számára. A megannyi kulturális programon kívül a Púdert szimpatikussá teheti jó borkínálata és izgalmas gasztronómiai fogásai is, persze ha már egy színes választékról van szó, nem mehetünk el a bátor díszlet mellett sem. Mármint… szó szerint nem mehetünk el egyszerűen mellette, hiszen ember legyen a talpán, aki nem áll meg a talpán egy másodpercre, mikor elhalad a teleírt és rajzolt óriási üvegablakok mellett, melyek hívogatóan jelzik, hogy jobb, ha betérünk és elmerülünk a Púder mesés és varázslatos világában.

1092 Budapest, Ráday u. 8.

Táskarádió Eszpresszó


Míg más színes romkocsmákban is fontos szerepet játszik a retro, az mégiscsak inkább vissza-vissza köszön. Nem úgy, mint a Táskarádiónál, ahol minden a Kádár-korszakot idézi, vagyis turista ismerőst megéri ide elhozni, de akkor is élmény a betérés, ha simán vágysz egy jó kávéra, reggelire – a reggelit itt nagyon ajánljuk – vagy egy kellemes estére ismerős-ismeretlen díszlettel körbevéve. Az átkosbeli játékok, plakátok, színek és dizájnelemek nem egy-egy konkrét évtizedbe repítenek el, inkább összefoglalnak egy különleges, néha már-már abszurd történelmi időszakot, annak egy színes, izgalmas turmixát kínálva. Egészségünkre!

1053 Budapest, Papnövelde u. 8.

Sunny Diner


Ha pedig már elmerültünk a magyar történelem egy érájában, itt az ideje hogy a színes dizájnokat meglovagolva kicsit elvegyüljünk az USA aranykorában. A 60-70-80-as években oly divatos diner-kultúrát felidéző Sunny Diner igazi dizájn- és színbomba, ami nem csak a korabeli kiegészítőkkel gondoskodik arról, hogy egy a Ponyvaregényben érezzük magunkat – persze rablás nélkül – hanem az ételek és italok is. Igazi milkshake-ek, igazi kosaras burgonya és zseniális burgerek, nagy pohár kólákkal, tele jéggel. Álmainkban Amerika vissza integet… Vagyis a Sunny Diner integet vissza, a Sunny Diner!

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 7.

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 136.

Gringos Amigos


Az Gringos Amigos elsöprő sikert ért el az elmúlt években, hiszen Budapesten immár négy helyen is megtalálható. A siker pedig nem a véletlenül műve. A mexikói gasztronómia kaland igazi mexikói ízeket ígér, tényleg válogatott és minőségi hozzávalókból, baráti áron, példamutató kiszolgálással és fogyasztóbarát megoldásokkal.  A Gringos Amigos üzleteibe a dizájn miatt is jó betérni,, kevés helyen láthatsz a városban ilyen kiemelkedően szemet gyönyörködtet freskókat, falfestékeket, mozaikokat és kreatív ötleteket. A mexikói kultúra színbombákkal köszön vissza ránk, mi pedig imádjuk.

1061 Budapest, Anker köz 2-4.

1123 Budapest, Alkotás u. 47.

1117 Budapest, Fehérvári út 48.

1077 Budapest, Rottenbiller u. 4.