Kézműves szaloncukrok ínyenceknek

Itt vannak az ünnepek, ilyenkor a szokásos, közértben, szupermarketben kapható csokoládék helyett gourmet édesség dukál. Szeretnénk segíteni neked a választásban, ezért ízekre szedtük az idei szaloncukor-kínálatot.A 19. században kirobbant szaloncukor-őrület rövid idő alatt Magyarországra is begyűrűzött. A választék sokat bővült az évek folyamán; és bár az örökzöld konzum szaloncukrok továbbra is népszerűek,  ma már a számos kézműves termék közül is választhatunk fenyőrevalót. Ráadásul a gourmet édességek forgalmazására szakosodott boltok többségének webshopja is van – így akár az interneten keresztül is megrendelhetjük az olyan egyedi, gondosan összepárosított ízeket kínáló apró finomságokat, mint a borkrémes, a karácsonyi fűszerezésű, a grillázsos, vagy éppen a gesztenyekrémes szaloncukor.

A kézműves termékeknek persze megkérik az árát. De a pár száz forintos ártöbbletért cserébe akár mákos- marcipános, étcsokoládéba mártott cukorkákkal is feldíszítheted a fenyődet – meg persze az ünnepi asztalt. A házhoz szállítást sajnos csak kevés forgalmazó vállalja, ezért érdemes személyesen körülnézni a város jól ismert csokilelőhelyein – például a Rákóczi út környékén.

A cukrászok évről-évre előállnak valami újdonsággal, idén például a trüffeles-tejcsokis, a tojáslikőrös-tejcsokis, az aszalt szilvás-marcipános és tokaji krémmel töltött étcsokoládés szaloncukrok hódítanak. De ha kedved van, akár a „garantáltan magyaros” barackpálinkával bolondított étcsokis változatot is kipróbálhatod, amit hamisítatlan retro-csomagolásban mérnek.

A diétázóknak sem kell szomorkodniuk. A diabetikus prémium szaloncukrok valódi marcipánból és prémium étcsokoládéból készülnek és xylittel, azaz természetes nyírfacukorral édesítik őket, így akár cukorbetegek is nyugodtan megkóstolhatják őket. Tíz deka nagy jából 700 forintba kerül, szóval ne sajnáljuk feltölteni vele a konyhaszekrényt…

Tetszett ez a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!

Kihagyhatatlan kávézók Budapesten

Elindult a VinVin.hu vezető borászok legjobb boraival

Karácsonyi tébolyda – hogyan maradj ki belőle?