Itt a legfinomabb a kávé Budapesten

Egyre hűvösebb az idő, a nyirkos, ködös őszi estéken pedig már nem az Akvárium előtti füves placc a legideálisabb helyszín egy  baráti beszélgetéshez. Üljetek be inkább egy forró kávékülönlegességre egy szívet melengető helyre!

Az igazi gurmanok úgy gondolják, a kávé íze nem csak azon múlik, miből, és hogyan főzik le, az összhatást még olyan apróságok is befolyásolják, mint például a bögre, amiből a forró italt kortyolod. Természetes, hogy ha már a bögre is, akkor maga a helyszín különösen nagy hangsúllyal befolyásolja a kávé-élményt. Az alábbi helyszínekben még nem csalódtunk.

Építészpince

A különleges hangulatú Építészpince mindazt ötvözi, ami egy éttermet igazán kellemes hellyé tud varázsolni. Ugyan a gyönyörű, mozaikpadlós udvart ilyen időben már nem javasoljuk, a 100 éves épületben ilyenkor is jól esik meginni egy csésze feketét. Az építészpincében alapvetően a klasszikus kávék közül válogathatsz, viszont cserébe 940 forintért a napi menüvel meg is tömheted a hasadat.

Cafe Factory

A Nyugati közelében található Cafe Factory egy igazi, hangulatos, régimódi kávézó, ahol a süppedős kanapék mellett a mindenfelé elhelyezett múlt századi csecsebecsék színes, de nem tolakodó gyűjteménye gondoskodik az otthonos hangulatról. A Cafe Factoryban nem csak a kávékülönlegességek, de a forró csokoládék között is izgalmas ízesítések közül válogathatsz, a fehér csokoládés lattét mindenképpen próbáld ki!

Moha Cafe

A 11. kerületi Moha Cafeban igazán közel a természet, hiszen élő növények borítják a falakat. Ha pedig ez nem lenne elég, egy habos kávéval a kezedben felsétálhatsz a Moha emeletére, ahová a Godot Galéria költözött be, így egyszerre élvezheted a friss kávé és a kortárs képzőművészet finomságait.

Fahéjas-vaníliás kávé, otthon

Egy hangulatos kávézóba jól esik beülni, de néha az otthon melege esik a legjobban. Ha a saját kanapédon szeretnél kávézó-hangulatot teremteni, vagy meghívnád a barátaidat is, hogy lenyűgözd őket barista tudományoddal, akkor készíts nekik fahéjas-vaníliás kávét. Egy lábasba dobj egy félbe vágott vanília rudat és egy fahéj rudat, valamint egy narancs és egy citrom héját. Önts rá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje őket, majd az egészet forrald fel – ha szeretnéd, megbolondíthatod egy kupica konyakkal is. Főzz le friss kávét, majd öntsd fel a leszűrt vaníliás-fahéjas főzettel, és halmozz rá tejszínhabot.

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezt is:

Fűben-fában: ánizs

Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

Márton-napi libator Ópusztaszeren 

kép: http://www.facebook.com/cafefactory