Karácsonyi fesztiválok Budapesten

Elérkezett az adventi időszak, melynek hála az egész város fényben és forralt borban úszik. A főváros szinte mindegyik kerültében találkozhatunk valamilyen adventi vigadalommal, a nagy versenynek hála pedig mindenhol évről évre jobb programok várnak minket. Ma már nem elég néhány jó kézműves stand, a nép karácsonyfáért, fényfestésért, jégpályáért és designvásárokért kiált. Ami a legszebb, hogy meg is kapják. Budapesten idén is tombolni fog az ünnepi hangulat, mi pedig elég időben szóltunk ahhoz, hogy szentestéig az összes helyszínt körbejárd!

Karácsonyi Vásár a Gresham Palotánál

November 25. – December 30.

Gresham Palota – 1051 Budapest, Roosevelt Ter 5-6.


Idén először a Four Seasons Hotel Gresham Palota saját Karácsonyi Vásárral ünnepli a varázslatos szezont, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állít fel a szálloda kreatív csapata. A Vásárt a nyüzsgő Zrínyi utca felől lehet majd megközelíteni, amely szívmelengető karácsonyi dallamokkal, magyar kulináris különlegességekkel, helyi kézműves termékekkel és nemzetközi márkák ünnepi kollekcióival várja látogatóit.

Gresham Palota

Adventi Vásár a Móricz Zsigmond körtéren

November 26. – December 24.

1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér


Adventi Vásár a Móricz Zsigmond körtéren 2014. november 26-tól december 24-ig. Forralt bor, kézműves vásár és isteni falatok várnak minket a Móricz Zsigmond körtéren, ahol mellette nem csak az Alle-ba ugorhatunk be néhány ajándékért, hanem akár még a karácsonyfát is beszerezhetjük a piacnál.

Móricz Zsigmond körtér

Adventi programok a Magyar Nemzeti Galériában

November 27. – December 18.

Magyar Nemzeti Galéria – 1014 Budapest, Szent György tér 2.


Csütörtökönként 16.30-kor és minden szombaton 16 órától az adventi időszakhoz kapcsolódó tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket a gótikus gyűjteményben.

  • November 27. Csütörtök 16:30 – Templom a templomban: a Kisszebeni főoltár
  • December 4. Csütörtök 16:30 – Szent Miklós változó legendája
  • December 11. Csütörtök 16:30 -Szentek a Római Birodalom végnapjaiban
  • December 18. Csütörtök 16:30 – A Szentek fuvarosa – A gótikus gyűjtemény története


Magyar Nemzeti Galéria

fotó: Origo.hu


Adventi Ünnep a Bazilikánál

November 28. – 2015. január 1-ig

1051 Budapest, Szent István tér 1.


A Szent István Bazilika előtti tér idén negyedik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontja. A nyitóünnepségen meggyújtják az első gyertyát és felkapcsolják a belváros ünnepi fényeit, esténként karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát. Idén először a Zrínyi utcában is forró és illatos ínyencségek sorakoznak fel, a vásár angyalai kedves meglepetésekkel készülnek, e mellett igényes ajándékok, korcsolyapálya, szórakoztató programok és jótékonysági akciók sora segít az ünnepekre hangolódni.

Bazilika

Budapesti Karácsonyi Vásár

November 28. – December 31.

1051 Budapest, Vörösmarty tér


Híven a már 15 évre visszatekintő, de folyamatosan gazdagodó hagyományokhoz, november 28-tól ismét életre kel a sokak szívét melengető karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren. Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

???????????????????????????????

 

Advent a Városháza parkban

November 28. – December 31.

Városháza Park – Budapest, Károly körút, 1052


Második alkalommal rendezik megaz Advent Budapesten téli fesztivált a Deák tér melletti Városháza parkban. A főváros legszebb és legcsaládiasabb adventi rendezvénye 2014. november 28-tól december 31-ig várja a látogatókat. Tarlós István főpolgármester idén is itt gyújtja meg Budapest ünnepi fényeit.

Advent Városháza Park

Újpesti Karácsonyi Vásár

November 29. – December 22.

1042 Budapest, Szent István tér – Újpest


Az ünnepvárás Újpesten évek óta összekapcsolódik a karácsonyi vásárral, amely ezúttal november 29-től december 22-ig a megszokott Szent István téri helyszínen, izgalmas programmal, sztárfellépőkkel, fényfenyővel várja a kicsiket és nagyokat. Felépül a vásárváros is, amelynek faházaiban megannyi portéka csábít ajándékvásárlásra, a finom falatok és a forró italok pedig a jó hangulatot fokozhatják. Közkívánatra idén újra műjégpálya nyílik!

Újpesti Karácsonyi Vásár

Advent Óbudán

November 29. – December 21.

1033 Budapest, Fő tér, Szentlélek tér


Decemberben, advent idején, koncertek, gyermekműsorok mellett vásári árusok várják az érdeklődőket a Fő téren és a Szentlélek téren. A kézműves standok mellett megférnek a szabadtéri „kemencék”, a nézelődők sokaságát kürtös kalács, kenyér lángos, karácsonyi és forralt bor illata csábítja. A korcsolyázás szerelmesei pedig nem hagyhatják ki a jégen való siklást a kivilágított Fő téren.

Advent Óbuda

Advent a Hegyvidéken

November 29. – December 24.

XII. kerület, Kiss János altábornagy utca- Böszörményi út – Margaréta utca


Kézműves vásár, családi és kulturális programok idén is a Hegyvidéken. Kézműves vásár, családi és kulturális programok a XII. kerületben a Kiss János altábornagy utca- Böszörményi út – Margaréta utca között.

??

Király utcai Karácsonyi Vásár

November 29. – December 23.

1061, Budapest Király u. 8.


A karácsonyi időszakban a következő vásárokkal vár mindenkit a Király utca 8-nál lévő Central Passage a Gardrób Közösségi Vásárral és a DIP Design Passage-zsal.

Király Utcai Karácsonyi Vásár

Advent a Palotanegyedben

November 29. – December 22.

Budapest, Szabó Ervin tér és Kálvin tér


Múltidéző Kalendárium adventi programjaival és Kézműves Karácsonyi Vásárral nyílik a Horváth Mihály téren és a Palotanegyedben november 29. és december 22. között Józsefváros ünnepi rendezvénysorozata. Sebestyén Márta, Misztrál, Makám és számos ingyenes koncert, kézműves és gasztronómiai vásár, élő betlehem állatsimogatóval, valamint Mézeskalácsház vár mindenkit Józsefváros ünnepi fényekbe öltöztetett tereire és beltéri helyszíneire.

???????????????????????????????

Karácsony a kastélyban

November 29. – 2015. Január 4.

Iparművészeti Múzeum – 1091 Budapest, Üllői út 33-37.

Nagytétényi Kastély- 1225 Budapest, Kastélypark utca 9-11.


2014-ben is szeretettel várják a látogatókat a Karácsony a Kastélyban elnevezésű programsorozatra, mely november 29. és január 4. között kerül megrendezésre. Az adventi időszak hétvégéin a család minden tagjának szóló programok, valamint iparművészeti- és kézműves vásár, szaloncukor-kiállítás és kóstoló várják az érdeklődőket. Szombatonként bábos, játékos előadásokon, közös zenélésen és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek és felnőttek egyaránt, vasárnaponként bútornyitogató tárlatvezetések és koncertek színesítik a programot.

Advent a Kastélyban

Diótörő Fesztivál az Operánál

November 30. – December 23.

Operaház – 1061 Budapest, Andrássy út 22.

Erkel Színház – 1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.


November 30-án, advent első vasárnapján 18 órakor ünnepélyes keretek közt nyílik meg a Diótörő Fesztivál, a Magyar Állami Operaház szabadtéri karácsonyváró programja, amely immár negyedik alkalommal, ismét egybefonódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adventi adománygyűjtő kampányával. Az Opera Andrássy úti fesztiválja mellett a tradicionális Diótörő-sorozattal, karácsonyi hangversenyekkel és a jótékonyság jegyében szervezett programokkal készül az ünnepre.

Diótörő Fesztivál

 

Kreatív Kohézió

December 6-7. 10:00 – 19:00

December 13-14. 10:00 – 19:00

December 19-21. 10:00 – 19:00

V. kerület, Párizsi utca 6/B


December hétvégéin a Kreatív Kohézióban különleges kézműves ajándékok várnak, amik között könnyen megtalálhatod a lehető legjobb ajándékot szeretted számára – egy garantáltan egyedi, kézzel készített portékának mégis ki nem tud örülni? Ráadásul ha nem akarunk bajlódni a csomagolással, azt is vállalják, természetesen nem is akárhogyan! Ha mégsem találnánk meg az igazi ajándékot, ajándékutalványt is vásárolhatunk, amiket nem csak kézműves termékekre, de workshopokra is beválthat a szerencsés megajándékozott.

 

Kohézió