Karácsonyi dekoráció? – A legjobb hobbiboltok Budapesten

Bár a plázákban már hetek óta ránkszakad a plafon a rengeteg angyalkától, óriásgömbtől gigászi hópelyhektől, a karácsonyi hangulatot mégiscsak otthon kell a leginkább megélni, főleg, hogy a négy saját fal között nem mindenképpen kötelező szólni a Last Christmasnek a Wham!-től. Bár egy virágüzletben sokszor öt perc alatt megoldhatjuk a koszorú – asztali dísz – ajtó dísz kombót, miért ne dekorálnánk idén valamilyen igazán különleges dísszel ki a lakást? Vagy akár miért ne készíthetnénk el mi a díszeket? 

Kreatív Hobby


„Nyolc boltjával – ebből 7 budapesti – és csomagküldő szolgálatával nyugodtan kijelenthetjük, hogy bármit is akarsz ügyeskedni otthon, a Kreatív Hobbyban mindent beszerezhetsz hozzá. De tényleg – mindent. Ezt jól bizonyítja webáruházuk is, ahol az üzleteknél szűkebb kínálat is több ezer terméket jelent, éppen ezért ajánljuk, hogy semmiképpen se ebédidőben ugorj be egy Kreatív Hobby üzletbe vagy böngéssz a webshopban, mert nem fogsz tudni csupán tíz percet ott tölteni. A gyöngyökön, papírokon, köveken, ragasztókon, szárított gyümölcsökön, szalagokon, különböző gyurmákon felül a piacon egyedülálló módon saját tervezésű, kreatív egységcsomagokat is kínálnak KH Design márkanév alatt. Mindenképpen megéri követni akcióikat weboldalukon és Facebookjukon egyaránt, ahol kitűnő ötleteket is adnak, hogy mit barkácsoljunk otthon, főleg most, az ünnepekre. A képeken az adventi koszorú készítő tanfolyamukon született alkotásokból láthattok kettőt.

Kreatív Hobby Csomagküldő Szolgálat – 1089 Budapest, Elnök utca 1. (régi Május 1. ruhagyár)
Kreatív Hobby Allee – 1117 Budapest, Október 23. u. 8-10.
Kreatív Hobby Áruház – 1091 Budapest, Üllői út 15.
Kreatív Hobby Campona – 1222, Budapest, Nagytétényi út 37-43.
Kreatív Hobby KÖKI – 1191 Budapest, Vak Bottyán út 75. A-C
Kreatív Hobby Nagykereskedés – 1089 Budapest, Elnök utca 1. 
Kreatív Hobby Pécs – 7622 Pécs, Bajcsy Zsilinszky u. 11/1. (Árkád Üzletközpont)
Kreatív Hobby Pólus – 1152 Budapest, Szentmihályi út 131.
Kreatív Hobby Westend – 1062 Budapest, Váci út 1-3.

Hobbyművész


Öt üzletében – az egyik egy 3500 négyzetméteres (!) raktáráruház – nem csak hogy minden kapható, de a Hobbyművész kihangsúlyozza azt is, hogy a vásárlókat igazi profik látják el a legjobb tippekkel és megannyi szolgáltatást is vállalnak. A különböző tanfolyamok itt folyamatosan zajlanak, résen kell lenni, hogy részt vegyünk rajtuk, hiszen a helyek általában gyorsan elfogynak. Az üzletekben a legjobb márkák termékeiből válogathatunk, legyen szó festékről vagy akár egyszerű színes papírról, de ha nincs időnk néhány órát eltölteni a polcok között sétálgatva – ez mellesleg könnyen megtörténhet – nézzünk szét a webshopban!

Maglódi úti Raktáráruház – 1106 Budapest, Maglódi út 25.
Üllői úti Hobbyművész és Művészellátó Szaküzlet – Budapest, 1085 Üllői út 32.
Mammut Hobbyművész Bolt – Budapest, 1024 Lövőház utca 2-6.
Bartók Béla úti Hobbyművész Bolt – Budapest, 1114 Bartók Béla út 61.
Művészellátó Szaküzlet – 1065 Budapest, Nagymező utca 45.

Karcsi Papírboltja


Bár nem mindenképpen azoknak ajánljuk, akik otthon minden egyes dekorációt maguk akarnának megcsinálni, a Karcsi mégis tökéletes eleme a válogatásunknak, hiszen a selyempapír dekorációk, alátétek, dobozok, tartók és girlandok mind-mind tökéletes kellékek lehetnek a lakásban, hogy minden sarokból a karácsony bámuljon vissza ránk. A webshopban egészen elképesztő dekorációkat találhatunk – általában papírból – de személyesen is megnézhetjük a kínálatot, igaz, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges. Karcsi mindenképpen kihagyhatatlan, ha ünnepi hangulatoz illő lakás szeretnénk.

karcsipapir.hu
Rayher Kreatív Centrum


20 000 termékből és az ezekből előállított pénztárcabarát hobbicsomagokból válogathatunk a Rayher Kreatív Centrumban, ahol ugyancsak vár ránk néhány tanfolyam is. A weboldalon ingyenes útmutatókat és rendkívül kreatív ötleteket ajánlanak minden ünnepre, így természetesen az adventi időszakra és a közelgő karácsonyra is, melyeknek nem csak a legfontosabb hozzávalóit vásárolhatjuk meg, hanem pontos elkészítési útmutatóját is megkapjuk. A nemzetközi üzletház a 60-as évek elején kezdte hódítását, azóta 15.000 féle minőségi terméket árusít, melyek 25 országból léteznek. Néhány percre ide se ugorjunk be, szánjunk időt a válogatásra – aztán majd az otthoni ügyeskedésre is!

1085 Budapest, József krt. 36.

Színes Ötletek Webáruház


Mivel egy webshopban aztán tényleg nem kell ügyelni a négyzetméterekre és a polcok zsúfoltságára, a készletben nem lehet határ – és a Színes Ötleteknél nincs is. Az webshopban már külön karácsonyi kategóriában nézelődhetünk az alapanyagok között, hogy a legszebb alkotásokkal lephessük mag lakásunkat, ráadásul az oldalhoz kapcsolódó népszerű bloggal bőven gyűjthetünk ötleteket is, a kommentekben és a Facebook-oldalon pedig mindig találhatunk segítséget. Kívánságlista itt is van, így ha nem találunk valamit bátran jelezzük, ha pedig személyesen szeretnénk hozzáértővel beszélni, irány a fentebb már szerepelt József körúti Rayher, a Színes Ötletek Webáruház kiszolgálója.

szinesotletek.hu

Kreatív Ékszer Gyöngyösbolt


Nem csak gyöngyök, hanem kendőket is kaphatunk a Kreatív Ékszer Gyöngyösboltban, de most inkább beszéljünk a gyöngyökről, amik egészen elképesztő kínálatban találhatóak meg az üzletben. Ha gyöngyre lenne szükségünk – és teljesen mindegy, hogy milyen színűre, fajtára, anyagúra, formájúra – ide jöjjünk, mivel itt aztán tényleg minden van, semmilyen túlzás nélkül. Ha ajándékot akarunk készíteni, a legjobb ékszereket készíthetjük el az itt vásárolt szépségekkel, de egy karácsonyfadíszt, adventi koszorút és ajtódíszt is könnyen feldobhat egy kis apró szépség…

1085 Budapest Üllői út 32

Magyar Művészellátó


Bár valójában a már egekbe dicsért Hobbyművész üzlete, miután fontos hobbiboltokról beszélünk, egyszerűen képtelenség lenne kihagyni a ma már tényleg legendásnak számító Művészellátót, Magyarország egy jó ideig egyetlen művészportálját, amit nem csak a fővárosban, hanem egész Magyarországon ismernek, sőt, nemzetközileg is jó hírnevet szerzett magának komoly választékával. A Művészellátó alapjáraton kicsit komolyabb vizekre evez választékával és már nem is mindenképpen a hobbiművészkedés a meghatározó, hanem sokkal inkább a festészet. Betérni mindenképpen megéri. Maga a levegő tele van inspirációval.

1065 Budapest, Nagymező utca 45.