Jössz te még a Miutcánkba!

A Miutcánk.hu Közép-Európa legnagyobb lokális közösségi oldala, ahol megismerhetjük szomszédainkat. Egy  olyan egyszerű, felhasználóbarát és dinamikus online közösségi platform, amelyre 2014 augusztusa óta eddig több mint 40.000 felhasználó regisztrált.

A Miutcánk törekvései között a jó szomszédsági kapcsolatok kialakítására helyezi a fő hangsúlyt, amit az eszközkölcsönzéstől a viszonossági alapú szolgáltatásnyújtáson keresztül a közös programok szervezéséig sokféleképpen el tudunk érni az oldal felhasználójaként. A Miutcánk csapata több rendezvényt, pikniket szervezett már az oldal népszerűsítése és a felhasználók megismerése céljából, amelyek rendkívül sikeresnek bizonyultak. Az első szabadtéri piknikre tavaly több mint 1000 fő látogatott el, ami jóval felülmúlta a szervezők elképzeléseit, mivel csak pár száz ember megjelenésére számítottak.

A felhasználók visszajelzései alapján, azok a tagok, akik eddig nem ismerték szomszédjaikat és a környezetükben élőket, barátokra, társaságra leltek amióta regisztráltak az oldalon. Az oldal közösségépítő hatásából kifolyólag több önszerveződő lokális lakóközösség jött már létre, akik közösen programokat szerveznek, és jobban odafigyelnek egymásra.

Mitől jobb a Miutcank.hu online közösségi oldal, mint a többi?

A Miutcank.hu közösségfejlesztő platform rendhagyó a többi közösségi oldalhoz képest. Ellentétben a többi online közösségi oldallal – amik arra buzdítják az embereket, hogy a virtuális világban tartsák a kapcsolatot a barátaikkal, ismerőseikkel – a Miutcank.hu inkább arra ösztönzi felhasználóit, hogy nyissanak a közvetlen környezetükben élő emberek felé a valós, offline világban és törekedjenek arra, hogy egy bizalomteljes, élhető közösséget alakítsanak ki maguk körül. Az oldal alapítói észrevették, hogy a globalizáció okozta rohanó életmód következtében az emberek kommunikációja felületessé vált, a nagyvárosokban élő szomszédok nem is ismerik egymást, alig beszélnek egymással, pedig ha nyitottabbak lennének, jó eséllyel környezetükre és egymásra is pozitív hatással tudnak lenni.

A Miutcank.hu közösségi kezdeményezéseivel felhívja a városi emberek figyelmét a jószomszédi kapcsolatokban rejlő előnyökre és iránymutatást ad az embereknek abban, hogyan tudnak egymásnak segíteni, kiemelt jelentőséget tulajdonítva a személyes interakciónak, közösségi élménynek. Ez tekinthető egy barátságos mozgalomnak, amely felszámolja a szomszédok közötti távolságtartást, közömbösséget, gátakat, falakat, kerítéseket, közönyösséget.

A Miutcank.hu működése

A Miutcank.hu online platform működése rendkívül egyszerű. Az oldalon a regisztráció ingyenes és a lakcím megadása után azonnal láthatjuk, hogy kik élnek a környékünkön, milyen lehetőségek adottak a szomszédságunkban. Azok a felhasználók, akik rendelkeznek Facebook profillal, gyorsan és egyszerűen beléphetnek a Facebook-os felhasználó nevükkel és jelszavukkal, nekik a rendszer automatikusan kitölti a regisztrációs adatokat (kor, nem, fotó). A regisztráció során bejelölhetjük, milyen eszközöket, erőforrásokat tudunk megosztani és mikre lenne szükségünk, illetve milyen segítséget tudunk felajánlani a környezetünkben élők számára. Jelezhetjük érdeklődési körünket, segítséget kérhetünk, programokat szervezhetünk, kapcsolatokat építhetünk. A belépés után rögtön látható az ún. üzenőfal, amely egy interaktív felület, bejegyzéseket oszthatunk meg rajta, kiválaszthatjuk mondanivalónk kategóriáját, témakörét vagy hozzászólhatunk más felhasználók bejegyzéseihez is.

A Miutcánk csapata blogot is vezet, amin ötleteket ad, bemutat jól működő lakóközösségeket és a közelgő eseményekhez, rendezvényekhez kedvcsináló, beharangozó cikkeket jelenít meg. Hagyományteremtő jelleggel rendszeresen szerveznek Piknikeket, ahol a felhasználók személyesen találkozhatnak egymással és az oldal működtetőivel.

A következő Piknikről tájékozódhatsz a Miutcank Facebook eseményén, jelezheted részvételedet, meghívhatsz barátokat, szomszédokat. ITT az előző piknikről készült videót is megnézheted!