Jó filmek csinos csomagja a moziban

Ha már vasárnap Oscar-díj, joggal várhattunk gyönyörű filmesőt a héten és szerencsére olyan premierek is érkeznek, hogy egy rossz szavunk sem lehet a felhozatalra. Jön az öt Oscarra jelölt Amerikai mesterlövész, Reese Witherspoon újabb Oscarra számíthat a Vadonnal, a Liza, a rókatündérrel kapunk egy kis magyar finomságot is, a horror rajongók pedig a A fekete ruhás nő 2. – A halál angyalának örülhetnek. Aki pedig krimire vágyik, annak ott van a Kéjlak!

Amerikai mesterlövész


Öt Oscarra is, köztük a legjobb film díjára pályázik az iraki háborúban harcoló Chris Keyről szóló háborús dráma, amit bár elég rendesen nyakon öntöttek egy egészséges (bár inkább egészségtelen) adag amerikai nacionalizmussal, közben komoly etikai és morális kérdéseket is feszeget, miközben lépésről lépésre ismerjük meg egy 160 ember életét kioltó mesterlövész életét, Mr. Cooper frenetikus játékában.


Vadon


Cheryl elveszve érzi magát és életét nézve ezt jogosan teszi. Egyfajta tisztítótúraként vág bele egy laza 1500 km-es túrába, közben nem csak csodálatos tájakat felfedezve az USA nyugati partjainál, hanem utazást téve múltjába, szembenézve hibáival, tetteivel és élete minden szereplőjével. Reese Witherspoon élete második Oscar-díját nyerheti meg a filmmel, a trailert nézve pedig ezt meg is érdemli.


Liza, a rókatündér


Idén is beindul a magyar filmgépezet, rögtön egy olyan filmmel, mely nem csak humorával, de eredetiségével és varázslatos látványával is büszkévé tehet minden magyar szívet. Liza, az ápolónő munkája közben egy halott japán énekessel karaoke-zik, szabadidejében pedig keresi álmai férfijét, ám előbb-utóbb minden jelöltje koporsóban végzi. Liza hamarosan rájön, hogy ő bizony egy elátkozott rókatündér. De hogyan menekülhet az átok elől?


A fekete ruhás nő 2. – A halál angyala


Az első rész óriási siker lett és a horror-rajongók is fellélegezhettek, hogy láthatnak még vérfagyasztó kísértettörténeteket amerikai klisék nélkül. Bár Mr. Radcliffe a második részben már nem kapott szerepet, a halál angyala halál angyala marad, aki ezúttal egy fiatal tanítónőt és a rábízott kisebb seregnyi gyereket tartja rettegésben, rossz szokásához hűen bosszúéhesen.


Kéjlak


Öt nős férfinak óriási problémát jelent az, hogy titokban tudják megcsalni a feleségeiket egy kis drog és pia mellett, így nagy komolyan kivesznek egy kéjlakot, szigorú szabályokat szabva egymásnak. Hamarosan az ágyban viszont egy halott nőt találnak. Senki nem vállalja magára a gyilkosságot, lassan pedig realizálják, hogy valaki kelepcébe csalta őket. Ha nem akarnak lebukni, gyorsan ki kell deríteniük ki a tettes, közben pedig egyre több titokra derül fény. Az asszonyok pedig persze nem tudhatnak meg semmit…