Jégvirág Bár – A FUNZINE téli gasztrokörképe

Tudjuk, hogy így év eleje táján olvasóink többsége – miután gyomrára tett kézzel megfogadta: soha többé nem eszi betegre magát az ünnepek alatt – elszánt koplalással és méregtelenítő kúrákkal próbálja helyrebillenteni az önértékelését. Mi mégis elkészítettük aktuális gasztronómiai válogatásunkat, amelyben kedvenc helyeink téli ételeiből és italaiból válogattunk.

A legtöbb színvonalas budapesti hely – legyen az étterem, bár, kiskocsma, kávézó, vagy éppen csokoládézó – speciális ét- és itallappal készül a téli hónapokra. Telente lekerülnek a menükártyákról a könnyű saláták és a jeges italok, hogy tartalmasabb, testet-lelket melengető tételeknek adják át a helyüket. Januári gasztrokörképünkben ezekből válogattunk.

A szűnni nem akaró hidegben, pláne ha a megfázás áldozata lettél, biztos jól esik egy forró tea. Ha kedveled a hagyományos ízeket, érdemes betérned a Közért BÁRba egy csésze klasszikus menzateára.

Ínyenceknek a BALDASZTI’s konyhájából érkezik a vacsora: az aszalt gyümölcsös nyúl terrin pisztáciaolajos répasalátával kimondottan fejedelmi fogásnak ígérkezik.

A NU Bor és Bisztronómia saját készítésű télifagyival kedveskedik a vendégeinek. Ami valójában nem desszert: a  csirkemájból készült különlegességet – bár elsőre valóban „szokatlan ínyencségnek” tűnik – mindenképpen érdemes megkóstolnod: fűszeresen csodafinom.

Ilyenkor nem könnyű friss gyümölcshöz jutni. Hódítanak viszont a különféle dzsemekkel, aszalt gyümölcsökkel, kompótokkal készült édességek – mint amilyen a Csokoládé Múzeum fehér csokoládé pohárkréme, amelyet birskörte-pálinkás birskörte kompóttal, frissen pörkölt kakaóbab törettel és csokoládé roláddal kínálnak. Több nem is kell…

Az esti koncert előtt érdemes fizikailag is rákészülnünk a vad ugrabugrálására és csápolásra: alapozáshoz tökéletes lehet egy pohár forralt bor az Akvárium Borbárjából. A fedett, fűtött előtér baráti iszogatásoknak is kellemes helyszíne lehet.

Ha semmi kedved kilépni a lakásodból, akkor sem kell nélkülöznöd speciális téli finomságokat. Látogass el a Keserédes Csokibolt webshopjára és rendelj magadnak a Mont Blanc bonbonokból. Mondjuk egy kis mogyorópralinét étcsokis sítalpon, fehér csokis hósipkában. A kiválasztott finomságokat házhoz is szállítják, így ki sem kell dugnod az orrod a fűtött szobából.