A 200 éves klasszicista Jásdi Pince a csopaki Kishegy legjobb dűlői között, a Siralomvágó és a Lőczedomb közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A 17 hektáros családi szőlőbirtokon összetéveszthetetlen és elegáns fehérborok, könnyed lazac-színű rozék és telt, Cabernet franc alapú vörösborok készülnek. A Csopaki Rizling már fogalom, a Lőczedombi és a Siralomvágó dűlő-válogatás komoly nyári vacsorákhoz ajánlott, de nem feledkezhetünk meg a Cserszegiről, a Chardonnayról, a Szürkebarátről, illetve a csodásan érlelhető fehér és vörös Ranolderről sem. A kedvenc persze az olaszrizling, amelyből a 1,5 literes üveg a könnyed nyár esti kvaterkázást festi alá, akár egy kis szódával enyhítve.
A borászat évente 70-80 ezer palack bort állít elő, melyek népszerűek az ország színvonalas éttermeiben, szaküzleteiben és eljutnak több európai ország fogyasztóihoz is. A borok természetesen egész évben megvásárolhatóak Csopakon is, a vasútállomással szemben, a balatoni úton. A Jásdi Vinotéka -Borbárban pedig kóstolhatunk is vásárlás előtt egy-két pohárral , vagy betárolhatunk kedvencünkből több kartonnal is.
Újdonság a Jásdi Borterasz, amely egyszerre kínálja a legjobb Jásdi borokat és a hozzájuk illő frissen készített ebédeket, vacsorákat, hideg borkorcsolyákat, friss helyi alapanyagokból. A helybéli vörös kőből a helyhez alkalmazkodó, elegáns épület maga mögött engedi érvényesülni a Balaton legszebb fehér tornácát. Berendezése egyszerre elegáns, polgári és otthonos. Az ember már az első alkalommal is úgy érzi, mintha haza érkeznék, csupán ráadás a terasz körül elterülő völgy az utolsó összefüggő, nagy, csopak-paloznaki szőlőterülettel, vagy a Balaton a nyári vitorlásverseny színes hátszél-vitorláival vagy befagyott, fehér felületével.
Jöhetünk édes kettesben vagy baráti társasággal, csöndesen elbeszélgetni vagy zenét hallgatni. Borozás közben figyelhetjük a Balaton menti tüzijátékok forgószínpadát vagy a naplemente egyre nyúló árnyékait.
Program előzetes:
Március 3 szombat, „Kikelet Csopakon”
A Jásdi Pincészet és Berecz Stephanie által képviselt tarcali Kikelet Pince közös borvacsorájára kerül sor, ahol a 6 fogásos menüsor mellé egy-egy bort szolgálunk fel mindkét pincészet kínálatából.
Március 15-18, Magyar Nemzeti Hétvége.
A négy napos gasztronómiai rendezvénysorozat keretében Hungarikum kóstolót tartunk, ahol az általunk képviselt magyar fajták, mint a Cserszegi Fűszeres, Furmint, Olaszrizling és az ebből készített különböző fröccsök mellett, szürke marha és mangalica ételek teszik remélhetőleg felejthetetlenné a nálunk eltöltött órákat.
Március 30-április 1, Medvehagymás hétvége.
Könnyű és tartalmasabb fehérboraink mellé medvehagymával készült ételeket kínálunk azok számára, akik a Balaton-felvidék ízeivel szeretnének megismerkedni.
Április 7-9, Húsvét.
Húsvétkor hagyomány szerint készített bárány és nyúlételek mellé eddig még forgalomba nem került borainkat kínáljuk.
Április 20-22, Csopaki Mandula Ünnep.
A környék egyik legjellegzetesebb fája a mandula, amelynek terméséből számtalan ételt készítettek már őseink is. A Csopaki Mandula Ünnep alkalmából mi is mandulás ételeket kínálunk, mellé Csopaki Olaszrizlingekkel.
Jásdi Pince / Jásdi Borterasz
8229 Csopak
Arany János utca 2.
Telefon: +36.87.446.452
Telefon: +36.30.733.0113
Nyitva tartás – Jásdi Borterasz:
Hétfőtől – Péntekig: 14:00 – 20:00 (kedden zárva)
Szombat – Vasárnap: 12:00 – 20:00
www.jasdipince.hu
Jásdi Vinotéka és Borbár
8229 Csopak
Mandulavirág utca 2. (71-es főúton a vasútállomással szemben)
Tel: +36.30.955.3753
Nyitva tartás:
Hétfőtől – Szombatig: 10:00 – 18:00
Vasárnap: 13:00 – 18:00