Jamie Woon hamarosan ismét Budapesten!

Tegnap ünnepelte 33. születésnapját Jamie Woon, akit az elmúlt évek egyik legnagyobb angol tehetségnek tartanak. Tavaszi turnéja során Budapestre is ellátogat: április 20-án az Akvárium Klubban lép fel.

Jamie Woon különleges tehetség, aki futurisztikus pop dalait sajátos blues’n’garage stílusával itatja át. Dallamai könnyen felismerhetőek, s annál nehezebben feledhetőek.


Maláj-kínai apa és skót anya fiaként 1983-ban született London egyik külvárosában. 15 évesen szerzett egy akusztikus gitárt és elkezdett dalokat írni, amiket az akkori britpop bandák inspiráltak egészen addig amíg megjelent DJ Shadow Entroducing albuma.  Akkor fedezte fel a soul zenét, ami saját bevallása szerint a mai napig a legerősebb befolyással van stílusára. A nevéhez köthető új, sajátos hangzás a 80-as évek ultra-feszes ritmusai és a bass egybeolvasztása. A Jamie Woon-t ért hatások hasonlóan sokszínűek mint ő maga. Imádja a 90-es évek R’n’B-jét csakúgy mint a soul dallamokat és a cajun blues mestert, JJ Cale-t.


Már majdnem öt év telt el Jamie sikeres debütáló albuma, a Mirrorwriting megjelenése óta, amikor is generációja legtehetségesebb angol művészének kiáltották ki. A tavaly novemberi Making Time lemeze pedig megszilárdította elismertségét a zeneiparban. Az énekes-dalszerző és autodidakta producer Woon élőben is letette már a névjegyét. Koncertek százain van túl, végtelen időt töltve a mikrofon előtt gitárjával, effekt dobozával és összetéveszthetetlen hangjával.


Jamie Woon visszatérő látogató Magyarországon: volt már telt házas koncertje, ahogy rendkívül sikeres itthoni fesztiválfellépései is az elmúlt években, valamint az egyik legnépszerűbb videóját, a Lady Luck-ot is nálunk forgatta.