Itt van a süti, ami félmillió forintba kerül

Több mint félmillió forintba kerül a világ legdrágább süteménye, ami egy nem mindennapi fánk.

Vajon mit tud a világ legdrágább fánkja, amit Angliában 1500 fontért, vagyis több mint 560.000 forintért árulnak? A különleges desszertet a Dum Dum Donutterie cukrászda szakácsai álmodták meg.  A fánk valójában csak félig fánk, másik felében pedig crossaint.  Magyarországon meglepőnek hangozhat ez a párosítás, pedig külföldön már elterjedt étel, sőt, külön nevet is adtak a félig croissant félig fánk csodának. Az étel hivatalos neve a cronut.


Mi kerül egy fánkban félmillió forintba?

A Luxury Zebra Cro fantázianévre hallgató csodát a ma megrendezésre kerülő Just Eat Food Fest kétnapos gasztrofesztivál tiszteletére készítették. Noha a sütemény szinte aranyat ér, a hozzávalói között nem szerepel a nemesfém, helyette van benne pezsgő, normandiai vaj, nutella és a világ legdrágább csokoládéja. Ja, és hogy igazán fényűző legyen az összhatás, a tetejére aranyozott levéldíszt szórnak.

Elég előkelőnek hangzik, ugye? Az ételt megalkotó Paul Hurley cukrásznak pontosan ez volt a célja, aki nem tagadta: jó ideje azon dolgozott, hogy a világ legexkluzívabb, legdrágább alapanyagaiból készítsen ínyencfalatot.

A terve sikerült, a rossz hír csak az, hogy alig lesz valaki, aki megengedheti magának, hogy beleharapjon.

Forrás: mirror