Itt nézheted szabadtéren a foci VB-t Budapesten

A 2018-as labdarúgó-világbajnokságot Oroszországban rendezik meg június 14. és július 15. között, 32 nemzeti csapattal, köztük a VB-n először debütáló Izlanddal és Panamával. Összesen 64 meccset játszanak majd a csapatok 12 különböző helyszínen, 11 városban. Ha idén nyáron nem jutsz el Oroszországba, íme toplistánk a legjobb budapesti szabadtéri helyekről, ahol nyugodtan élvezheted a focivilág legfontosabb mérkőzéseit.

A Grund

A felnőttek minijátszótere a nyolcadik kerületi Grund – bár itt van igazi játszótér is – ahol az italok és a mérkőzések vetítése mellett mindig találhatsz néhány külföldi látogatót is az itt lévő hostel miatt, akik talán épp saját országuk csapatának drukkolnak. Csatlakozni hozzájuk élmény, ha meg pont rossz csapatot választottak, kellemesen elvegyülhetünk az óriási területen.

Anker’t

Ha a foci VB mérkőzéseire magadra vinnéd négylábú barátodat is, és a sör mellé legurítanád a város legjobb vegán pizzáját, az Anker’t lesz a törzshelyed az elkövetkezendő négy hétben. A belvárosi kozmopolita romkocsmában egy hatalmas kültéri kivetítőn és HD TV-ken nézheted a meccseket a csillagos ég alatt, miközben frissítő koktélokat, hűsítő fröccsöt vagy csapolt Pilsnert kortyolgatsz, de a Vegazzi’s isteni pizzáit sem érdemes kihagyni.

Nagyszünet

A tavalyi nyitást követően, a Nagyszünet (a város legnagyobb kültéri programhelyszíne a Budapest Park mellett) Dél-Pest első számú találkozóhelyévé vált, akusztikus koncerteknek és szabadtéri filmvetítéseknek otthont adva. Június 14-től a nyugalomsziget barátságos sportfaluvá válik, ahol a sportrajongók együtt szurkolhatnak kedvenc csapataiknak hideg italok társaságában. A döntő estéjén megnyílik a Budapest Park is, így biztosan itt lesz a leghangosabb a szurkolók diadalüvöltése a városban.

Corinthia Hotel Budapest

Mi a legjobb dolog, amit tehetsz, ha nem jutottál ki Oroszországba a foci VB-re? Megnézheted a mérkőzéseket a barátaiddal a Corinthia Hotel Budapest Sky Lounge tetőteraszán, hat emelettel a város felett. A HD-képernyős tévék mellett, a teraszon frissítő üdítők és koktélok, illetve grillételek és hamburgerek várnak. Ugorjatok be a hotelbe valamelyik délután, és helyezzétek kényelembe magatokat a tetőteraszon, ahol az ételeket és italokat legalább annyira fogjátok élvezni, mint az élő közvetítést.

Bárkert Bistro

A meccsnézéseknek a leggyönyörűbb háttere egészen biztosan a Várkert Bazárban található Bárkert Bistroban lesz, hiszen miközben kedvenc csapatodnak szurkolsz, és egy jópofa sört kortyolsz, a Duna felett rózsaszínre festi az eget a lemenő nap.

Gozsdu Udvar

Belvárosi pörgéssel és jéghideg sörökkel várják a szurkolókat Budapest egyik legfelkapottabb szórakoztató központjába, a Gozsdu Udvarba. Az idei labdarúgó-világbajnokságot közel 30 kivetítőn és TV-n követhetik a szurkolók. Több helyen meglepetésekkel is készülnek a foci VB idejére.