5 hely, ahol remek salátákat ehetsz

Itt a tavasz, elérkezett a saláták ideje! A könnyű ételt nemcsak azoknak ajánljuk, akik fogyókúráznak vagy kínosan ügyelnek a kalóriabevitelre. Az általunk összegyűjtött helyeken olyan finom salátákkal várnak, melyeket mindenkinek érdemes megkóstolnia. Mutatjuk a mi top 5 helyünket. 

Keksz

A Madách téri Kekszben teljes egészében lehetetlen, hogy ne találják el ízlésünket, hiszen a salátákat mi állíthatjuk össze. Ennek pedig nagyon örülünk, ugyanis a hozzávalók megdöbbentően színes kavalkádjából a lehető legfantáziadúsabban válogathatjuk össze, hogy mi kerüljön a salátánkba. Ráadásul így könnyedebb salátákat is összeállíthatunk, ha éppen fogyókúráznánk, de laktatóbb változatot is készíthetünk. A hozzávalók mindig frissek, a kiszolgálás remek, a jó hangulat garantált, akárcsak a jó ételek.

1075 Budapest, Madách Imre tér 4.

Legelő Salátabár

A Legelő szintén a Keksz elvén működik, habár egy kicsit kisebb választékkal, amit azzal kompenzálnak, hogy itt akár a számítógép előtt ülve is össze tudjuk rakni művünket, amit ki is szállítanak, ráadásul közben egy részletes tápanyagtáblázat tájékoztat minket a salátánk összetételéről.  Aki valamilyen speciális diétát tart vagy ételintoleranciában szenved, bizalommal fordulhat a Legelőhöz, hiszen a „legelősök” készségesen segítenek. Itt tényleg mindenkire gondolnak, lehet az illető vegán, vega vagy cukorbeteg , minden esetben tökéletes salátát kap. Aki nem szeretne bajlódni a válogatással, azt kész tálak várják.

1072 Budapest, Dob utca

Rukkola

A Kálvin téri zöld pont rengeteg finomsággal vár: színkódok szerint összeállított kínálatukban tésztás, pestós vagy lazacos összeállítással is találkozhatunk. Mivel a Rukkola nagyon közel van a szerkesztőségünkhöz, mi is gyakran megfordulunk itt. A mi egyik nagy kedvencünk a Narancs névre keresztelt csoda, ami mézes-mustáros szószt vegyít csirkemellkockákkal és friss zöldségekkel. A Rukkola teljes mértékben rácáfol azon ősi tévhitre, miszerint a saláta nem elég laktató. Itt bizony bőséges adag lapul a fehér papírdobozokban, és a masszív vitaminbevitelt garantáltan élvezni fogod!

1082. Baross utca 1. 

blank

Cserpes Tejivó

Ki ne ismerné az immár négy étteremmel büszkélkedő legendás Cserpest, ahol teljes bizalommal fogyaszthat mindenki tejterméket – itt biztosan nem egy felvizezett fehér valamivel fogunk találkozni, ahogy  az itt fogyasztható sajtok, joghurtok és egyéb italok alapanyagi is a valódi tej. Plusz ez az a hely, ahol menő kakaót inni. Ezt se felejtsük el. Ám a Cserpesben remek kész salátatálakat is kaphatunk, ahol pedig alaphangon ilyen fontos a minőség, ott természetesen a saláták is csak tökéletesek lehetnek. Nem csoda, hogy mi is olyan gyakran járunk le a szerkesztőségünk szomszédságában lévő Cserpessbe.

Sütő utca, Corvin Pláza, Allee, MOM Sport, Kálvin tér

blank

Basil Ica

A saláta- és gasztrobárként működő Basil Icában az eddig megszokott módon mi magunk állíthatjuk össze salátánkat a rendelkezésre álló összetevőkből. Ezen felül mi magunk rakhatjuk össze szendvicseinket és palacsintánkat is (melyekből bőven van választási lehetőség),  de még a zöldség- és gyümölcselvesek is lehetnek saját fantáziánk mesterművei. Ha a választás szabadságát egy picit mégis hanyagolni szeretnénk, ne legyünk restek, nézzük meg a napi menüt, amiben változatos meleg ételek várnak minket. Ja, és ne felejtsük el megemlíteni a házias süteményeket és a kávékülönlegességeket sem!

1065 Budapest Révay köz 2.

blank