Itt eheted a legjobb halételeket Budapesten!

Bár tavainkban és folyóinkban dúl az élet, valahogy mégsem lett nagy halas nép a magyar, de elkezdeni sose késő… Budapest tele van jobbnál jobb halas helyekkel, némelyikben leginkább a  különleges tengeri ízekre utaznak, valahol inkább a hagyományos magyar halfogásokat preferálják, de vannak olyan kis éttermek is, amik a főváros növekvő street food-palettáját színesítik. A hozzávalók természetesen mindegyik helyen a lehető legfrissebbek, még ha a tengerről érkeznek is, az ízekre pedig ugyancsak nem lehet panasz – arról nem is beszélve, hogy halat enni igencsak egészséges. Megmutatjuk, hol csillapíthatod éhségedet, ha halra vágysz.

Oceans 21 Seafood


Az olasz séf, Alessandro Manfredini naponta frissen érkező halkülönlegességekből, rákokból, kagylókból és a tengergyümölcseiből készíti el az ínycsiklandozó fogásokat a “cápás étteremben”, melybe egy órási cápaszájon keresztül léphetünk be. A hangulatot és designt nemcsak az akváriumszerű környezet biztosítja, hanem a látványkonyha is, melynek köszönhetően végignézhetjük, ahogy elkészítik az általunk kiválasztott tengeri finomságokat.

1037 Budapest, Szépvölgyi út 21.

Nemo –  Fish & Chips & Salad


Akár egy menüt akarunk, akár egy komolyabb vacsorát, a Nemo mindenképpen jó választás lehet, ha halra és egy kellemes gasztronómiai élményre vágyunk. Válogathatunk tengeri és édesvízi halak közül is, de akkor is jó helyen járunk, ha egy klasszikus fish & chipset ennénk. A halak mellé mi magunk rakhatjuk össze salátánkat az önkiszolgáló pultnál, este pedig lezárhatjuk a napot egy jó borral vagy kézműves sörrel.

1024 Budapest, Lövőház u 16.

Bubba’s Water Grill


Érdekes céllal nyitott meg a Bubba’s Water Grill – csapata be akarja bizonyítani, hogy létezik  egészséges street food. A tézist olyan fogásokkal hivatott elérni, melyekről eddig azt hihettük a tenger távolsága miatt, hogy luxusnak számít fogyasztásuk. Nos, itt nem az. Elfogadható áron kaphatunk  polipot, tintahalat, lazacot, és mindezt nem csak olajban, hanem grillen sütve, akár salátával. A fish & chips mellé pedig lecsúszhat egy kis házi szörp is…

1012 Budapest, Déli pályaudvar “Kerengő” aluljáró

Vörös Homár


A Hegyvidék Központban található Vörös Homár legfőbb érdekessége az, hogy nemcsak itt ehetjük a város állítólag legjobb fish & chipsét vagy gyönyörködhetünk a látványkonyhában, hanem vásárolhatunk is a színes termékkínálatból. Minden betérőt számos akció és kóstolási lehetőség vár, az éttermi részlegen pedig a napi menü mellett hallevesekkel- és nyárssakkal is csillapíthatjuk éhségünket. A legnépszerűbb halak mellett igazi különlegességek is várnak a látogatókra.

1125 Budapest, Apor Vilmos tér 11, Hegyvidék Bevásárlóközpont

Halkakas halbisztró


Míg mások nemes hitvallása az, hogy jusson el a tenger ízvilága is a magyarokhoz, a Halkakas inkább arra koncentrál, hogy a vendégek a hazai tavak lakóit ismerhessék meg, magyar hozzávalókkal, magyar ízvilággal. Az apró, ám annál barátságosabb, családias hangulatú étteremben természetesen minden frissen érkezik – hiszen minden hazai – beleértve az italokat is. Szerdán ráadásul élő zene is vár minket, miután pedig igencsak központi helyen van, igazi bűn kihagyni a helyet. Minden halimádónak kötelező.

1053 Budapest, Veres Pálné u. 33.

The Big Fish


Az Andrássy úti tengeri bisztró a maga nemében első Budapesten, nem is csoda, hogy óriási rajongás veszi körül – ezt pedig nem mással, mint a minőséggel érdemelték ki. A tengeri finomságok, mint halak, rákok és kagylók egyenesen a kikötőből érkeznek Budapestre, ahol aztán a lehető legjobb és legszakértőbb kezek között készülnek el a finomabbnál finomabb fogások. Most éppen felújítás van, de hamarosan újra nyitnak – egy jobb és modernebb konyhával, bár a vendégek kételkednek benne, hogy lehetnek-e ennél is jobbak.

1061 Budapest, Andrássy út 44.

Sipos Halászkert


Sipos Károly 1883-ban nyitotta meg éttermét, mely mára Óbuda egyik nevezetes helyévé vált. A halászkert elnevezés igencsak egyedi és találó volt – kezdetekben csak a híres szálka nélküli halászlevet és túráscsuszát árultak, később pedig leginkább ugyancsak halételekkel bővült az étlap. Ilyen múlttal természetesen fontos a hagyományok ápolása és megőrzése, melyre folyamatosan törekszik is az étterem legénysége – a régi varázs pedig az egy hónapja megtörtént vérfrissítés után is megmaradt.

1036 Budapest, Lajos utca 46.