Itt egyél halat Budapesten

Budapest bővelkedik a gasztronómiai csodákban, az évek óta tartó nagy gasztrobummnak hála pedig egyre több halas étterem is megjelent a pályán. Összegyűjtöttük Budapest legjobb édesvízi és tengeri herkentyűket kínáló éttermeit, büféit – sőt, piacait!

Nemo –  Fish & Chips & Salad

Nemo PEST –  Fish & Chips & Salad


Akár egy menüt akarunk, akár egy komolyabb vacsorát, a Nemo mindenképpen jó választás lehet, ha halra és egy kellemes gasztronómiai élményre vágyunk. Válogathatunk tengeri és édesvízi halak közül is, de akkor is jó helyen járunk, ha egy klasszikus fish & chipset, halburgert, grillezet finomságot, vagy akár valami egzotikusabb fogást ennénk. A halak mellé mi magunk rakhatjuk össze salátánkat az önkiszolgáló pultnál, este pedig lezárhatjuk a napot egy jó borral vagy kézműves sörrel. 1024 Budapest, Lövőház u 16. 1051 Budapest, Október 6. utca 7.

Nemo Fish & Chips & Salad Bar


 

Bubba’s Water Grill


A Bubba’s Water Grill csapata már évek óta kitartóan mutatja be, hogy létezik  egészséges street food. A tézist olyan fogásokkal hivatott elérni, melyekről eddig azt hihettük a tenger távolsága miatt, hogy luxusnak számít fogyasztásuk. Nos, itt nem az. Elfogadható áron kaphatunk  polipot, tintahalat, lazacot, és mindezt nem csak olajban, hanem grillen sütve, akár salátával. A fish & chips mellé pedig lecsúszhat egy kis házi szörp vagy kézműves sörkülönlegesség is.

1082 Budapest, Corvin sétány 1.

Bubba's Water Grill

 

Vörös Homár Belvárosi halpiac és gasztrobár


Ha helyben fogyasztatnánk a tenger gyümölcseit, ha otthon készítenénk el őket friss alapanyagokból, a Vörös Homár a mi helyünk lesz. Minőségi, mindig friss pultválaszték, profi előkészítés, fish&chips, tenger gyümölcsei, osztrigák, hallevesek, helyben és elvitelre. Ilyen egy modern halpiac és gasztronómiailag kiemelkedő minőséget képviselő street food szerelemgyereke. Mondhatni itt mindenki úszik a boldogságban – kivéve persze a halacskák.

1054 Budapest, Hold utca 13.

Vörös Homár Belvárosi halpiac és gasztrobár

 

Halkakas halbisztró


Míg mások nemes hitvallása az, hogy jusson el a tenger ízvilága is a magyarokhoz, a Halkakas inkább arra koncentrál, hogy a vendégek a hazai tavak lakóit ismerhessék meg, magyar hozzávalókkal, magyar ízvilággal. Az apró, ám annál barátságosabb, családias hangulatú étteremben természetesen minden frissen érkezik – hiszen minden hazai – beleértve az italokat is. Minden halimádónak kötelező és érdemes figyelni a napi menüket, illetve ajánlatokat!

1053 Budapest, Veres Pálné u. 33.

Halkakas Halbisztró 02

 

The Big Fish


Az Andrássy úti tengeri bisztró a maga nemében első Budapesten, nem is csoda, hogy óriási rajongás veszi körül – ezt pedig nem mással, mint a minőséggel érdemelték ki. A tengeri finomságok, mint halak, rákok és kagylók egyenesen a kikötőből érkeznek Budapestre, ahol aztán jégágyon pihennek, míg kiválasztásra nem kerülnek a vendégek által, akikek aztán picit várniuk kell a nyüzsgő halpiac  hangulatát felidéző étteremben, hiszen a fogásokat szigorúan rendelésünk után, a lehető legfrissebben dolgozzák fel és készítik el. Ugye mennyire nem csak dobálóznak a minőségi elnevezéssel?

1061 Budapest, Andrássy út 44.

thebigfish

 

Budaörsi Halpiac


A Budaörsi Halpiac úgymond a magyarországi halgasztronómia egyik szívcsakrája. Naponta érkeznek a tengeri halak és herkentyűk a világ minden pontjáról, amit még ki is szállítanak. Bár nagykerként kezdték, ma már mi magunk is vásárolhatunk halat, kagylót, rákot – mindent! – otthoni felhasználásra, ám ha inkább szakértőkre bíznánk magunkat, térjünk be a Dokk büfébe, ahol egy olasz séf készíti el a tengeri herkentyűket, frissen, helyben, igazi büféhangulatban, minőségileg mégis magasan kiemelkedően.

2040 Budaörs, Törökbálint u. 23.

Budaörsi Halpiac

 

Halvár Étterem


Magyarország első, halételek házhozszállításával foglalkozó éttermében közvetlenül a halpiacról szerzik be a hozzávalókat, hogy a legjobb minőségből építhessenek – vagyis süssenek, főzzenek, pároljanak – csodát. Édesvízi és tengeri fogások egyaránt megtalálhatóak. Rendkívül színes ajánlat, harmóniában mozgó ízek, gyors házhoz szállítás és sokat dicsért kiszolgálás, mindez pénztárcabarát árakon. Halrajongóknak kötelező kipróbálni.

1143 Budapest, Hungária krt. 73.

Halvár Étterem

 

Padron


Budapest egyik legmenőbb tapas bárjában bőven találhatunk frissen érkezett és frissen feldolgozott halételeket is – hiszen milyen is lenne a spanyol gasztronómia halas fogások nélkül? Vöröstonhal tatárt korianderes uborkával? Esetleg pácolt sertésszűzet szent jakab kagylóval, rózsaborssal és snidlinggel? Ugye, hogy jól hangzik? A külföldi turistakalauzok egyik állandóan kiemelt budapesti helye a palotanegyedi gasztronómia igazi kis fellegvára. Nem csak a hal rajongóinak, hanem magukat ízig-vérig budapestereknek tartó gasztró rajongóknak is kötelező kipróbálnia!

1085 Budapest, Horánszky u. 10.

Padron

 

Halműhely


Magyar halak, magyar hagyományok és magyar gasztronómia. Nagyjából ezt a három csodás dolgot egyesíti a Halműhely, ami sokak kedvencévé vált a különösen fűszerezett, omlós hekkel, ami mellé a lehető legtökéletesebb gasztro partnerként társul a a házi kenyér és házi szörp. A hazai klasszikus ízek klasszikus falusi dizájnnal társulnak. Kiemelkedő, különleges hely, ami mindenki szívében és lelkében játszi könnyedséggel hagy nyomot.

1071 Budapest, Dózsa György út 44.

Halműhely