Itt a II. BikeRunFest, a nemzetközi kerékpártúra

A BikeRunFest szervezői kemény fába vágták a fejszéjüket, amikor meghirdették az elsősorban amatőr kerekeseknek kiírt újabb teljesítménytúrájukat.  A rendezvényre bárki nevezhet, aki kedvet és erőt érez ahhoz, hogy az első nap végére, 75,4 km megtételével Sopronból eljusson Scheebergbe.  Másnap gyönyörű osztrák tájakon keresztül 112,6 km-t leküzdve érkeznek vissza az indulók Sopronba.  Nagyszerű program az igazi kihívást kedvelő családoknak, baráti társaságoknak, remek szórakozás csapatépítést tartó cégeknek is. A táv egyénileg és hatfős csapatokban, váltóban is teljesíthető.


Első nap

Az első lépés a kötelező egészségügyi vizsgálat. Indulás 09:00 órakor Sopronból (MKB Aréna Csarnok ) Zemendorfba majd Wiener Neustadt érintésével Puchberg am Schneeberg- en át érkezés a Schneeberg hegy lábához. A táv: 75,4 km.45 km-nél központi frissítő állomás lesz. Az útvonal annyiban változik a tavalyihoz képest, hogy a mezőny elkerüli Wiener Neustadtot, nem megy be a városba. Innen visz az út Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére: 200 méterről rajtolnak a túrázók és 980 m-re érkeznek.


Második nap

Vasárnap reggel 8 órakor indul a mezőny Schneeberg hegy lábától Neunkirchen érintésével Thernbergen, Lichteneggen és Horitschonon keresztül. Érkezés Magyarországra és ráfordulás a célegyenesre Harkán keresztül Sopronba. A táv 112,6 km. Az út felénél központi frissítő állomást állítanak fel.

A Bécs-Budapest szupermaratoni futóversenyek korábbi többszörös győztese Vozár Attila, mint ötletgazda és versenyigazgató elmondta, hogy végig betonúton halad majd a mezőny, Ausztriában kerékpárutakon. Bejelentette, hogy az első napon az utolsó 15 km – edzettségi állapottól függően – “kegyetlen” lesz a résztvevőknek, 7 %-os emelkedővel. A második nap három hegyen kell keresztül kerekezni. ‘Ausztriában az osztrák rendőrség félpályás útlezárással biztosítja a versenyt. Természetesen az egészségügyi szolgálat is rendelkezésre áll végig az úton – tette hozzá Vozár. A túrázókat biztosítják, ha kell, osztrák kórházban látják el őket, ha kell, gondoskodnak a haza szállításukról. Elsősorban a 30-50 év közötti korosztályból jelentkeznek, főként Budapestről, és Nyugat-Magyarországról. Várakozásaim szerint az eddigi 300 fős mezőny megkétszereződik szeptemberig.’ Vozár külön kiemelte, hogy bár nem versenyről, hanem teljesítménytúráról van szó, 1 millió forint értékben tárgyjutalomban (pl. mosógép, hűtő, kerékpár) részesülnek az indulók.

Az indulók olyan neves személyekkel sportolhatnak együtt, mint Gyulai Márton (MASZ főtitkár) és családja, Berki Krisztián tv-s műsorvezető, a The Color Run csapata.

Berki Krisztián, aki egy váltó tagjaként fog tekerni, elmondta, hogy igazi örömbringázást vár ettől a két naptól, sok sportbarátság születését, jó hangulatot. ‘Senki se féljen a távtól, inkább a széltől, mert ha én valahol bringára szállok, akkor biztos, hogy ott a szembeszél uralkodik majd.’