Irodalom, halászlé, sakk és necces zenék – Tizenkét program a hétvégére

Ha még nem tudod, milyen szórakoztató/étvágycsillapító/kulturális szomjoltó programokkal töltsd el a csütörtöktől vasárnapig terjedő időszakot, akkor olvass tovább és jegyzetelj! 

(Facebook link az esemény nevében!)


Csütörtök

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

A kortárs irodalom legjavát felvonultató fesztivált idén a CAFe Budapesttel karöltve, könyvvásárral kiegészítve rendezik meg a belvárosi Tesla épületében. A Kazinczy utca 21. október 12 és 16 között várja a látogatókat, temérdek koncerttel, beszélgetésekkel, felolvasásokkal, családi programokkal, dedikálásokkal, díjátadókkal és természetesen sok-sok betűvel teleírt kötettel! Csütörtök estére a Zeitgeist szervezésében megvalósuló „Hol vagy? Alkotók a saját műveikben” című beszélgetést ajánljuk Palya Bea, Grecsó Krisztián és Hajdu Szabolcs közreműködésével.


Dining City Országos Étterem Hét

Immáron tizenegyedik alkalommal várja a korgóhasúakat az ország teljes területén az Országos Étterem Hét! Az évről évre egyre nagyobb érdeklődéssel övezett programban idén több mint 110 közép- és felső kategóriás étterem vesz részt, köztük például a Trattoria Toscana (Zoli munkatársunk kedvenc helye), a mindig csodás Buddha-Bar, és a Spoon hajó. Asztalt foglalni a rendezvény oldalán keresztül lehet, egészen az október 16-i fináléig!


Den Sorte Skole, Konoba, We Plants Are Happy Plants @ A38

A csütörtöki hétvégekezdés hívei számára hab a tortán az A38 bulija! A kortárs európai art-elektronika három fiatal mestere is tiszteletét teszi az Európa legjobb klubjának is megválasztott állóhajón, hogy a rájuk jellemző sajátos jazz-pop-elektro keverékkel ámulatba ejtsék a legénységet. A nagyszabású hangkollázsokat építő Den Sorte Skole után a fontos belga artpop zenekar, az elszállós Konoba lép fel (a magyar származású Raphael Esterhazy projektje), az estét pedig a magyar We Plants Are Happy Plants szettje zárja. Beugró 2000 forint.


Péntek

Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál

A csütörtöktől vasárnap estig tartó tatai rendezésű fesztivál az Öreg-tó partján vár mindenkit, aki a nagyvárosi stresszt ideig-óráig lecserélné az ősz legfinomabb ízeire. Üde neszmélyi borok, az ország minden tájáról idesereglett halfőző mesterek, ízes fogások, vidámpark, bulisátor és szórakoztató programok hada garantálja az emlékezetes kikapcsolódást a család minden tagjának!


Hernan Cattaneo @ Akvárium Klub

Egy év után újra fellép Budapesten az argentin house-szcéna alapító atyja, a DJ Mag közönsége által a világ hatodik legjobb DJ-jének megszavazott Hernan Cattaneo! Az este 11-kor kezdődő bulin a közönség bemelegítését a magyar Poli fogja végezni, és bár a jegyek sajnos már rég elkeltek, érdemes kutakodni, az argentin legenda ugyanis garantáltan nagy bulit fog csapni péntek éjjel az Akváriumban!


Necc Party Speciál @ Fogas Ház

A Necc Party napjaink Budapestjének egyik (ha nem a) legnagyobb tömegeket megmozgató bulisorozata. Titka a mindenki tudatalattijában megbújó kilencvenes évekbeli és ezredforduló-környéki, leginkább a necces jelzővel körülírható slágerek átütő erejű varázsában van, amiket a Spanish Wax DJ-i kevernek látástól vakulásig. A péntek estére a Fogas Házba költöztetett parti több helyszínen, vendég DJ-kkel vár minden nosztalgiázni vágyót! Behopp 900 forint.


Szombat

A FUNZINE ajánljaI. Logikai Játékok Fesztiválja

Ha már belefáradtál a gasztrofesztiválok rengetegébe, és a gyomrod után végre a szürkeállományodat is megmozgatnád, akkor a szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő Logikai Játékok Fesztiválját neked találták ki! Vesd be minden tudásodat a WestEnd tetőteraszán, magasan a város fölött, és tölts el néhány izgalmas órát a világ legnépszerűbb logikai és ügyességi játékaival, több száz hasonszőrű vetélytárs és játszópajtás társaságában! Évezredes táblajátékokat, vagy modern kori, terepasztalos társasjátékokat egyaránt kipróbálhatsz a fesztiválon, ezek mellett rengeteg versennyel és bemutató programokkal várnak téged mindkét napon!


Péterfy Bori & Love Band @ A38

Szombat este nem csak Magyarország legszőkébb énekesnő-színésznőjének, Péterfy Bori és zenekara új lemezét hallhatja a nagyérdemű, de együtt is ünnepelheti Borival a születésnapját! Az este nyolckor kezdődő koncerten az idén megjelent, Szédülés címre hallgató szakítós-lemez lesz terítéken, amelynek dalai az albumon szereplő eredeti sorrend szerint hangzanak majd fel. A tánc és tombolás garantált!


SOMNE @ Toldi

Éjféli keringőre hív mindenkit a Toldi „sötét elektronika szakavatottak tolmácsolásában” címmondat alatt. Az olasz Somne a stílus legeredetibb egyéniségeként finom eleganciával és nagy hozzáértéssel merít a kortárs techno mély bugyraiból, az este kihúzásában pedig segítségére lesz Detective Kelly, Cvrdwell és Experimental. A beugró éjjel egyig 1500 forint.


Vasárnap

Jóga Dzsem a Dürer Kertben

Újra közösségi jógázás a Dürer Kertben! A Vinyasa Flow Jóga egyesület oktatói egymásnak adják majd a stafétát vasárnap este hat és nyolc óra között, amikor is együtt mozoghatsz, lélegezhetsz és áramolhatsz Bakos Judit és társai kikapcsoló élő zenéjével. Légy részese te is a felfrissítő élménynek!  A részvételhez itt regisztrálj!


Disznótoros hétvége @ Margitutcakilenc

Tökéletes vasárnap délutáni program a háztáji ízek kedvelőinek! A Margitutcakilenc a belváros zajától csak egy kis emelkedőnyire idézi meg a falusi idillt, orja levessel, májas és véres hurkával, házi kolbásszal, sült szalonnával és az elengedhetetlen dinsztelt káposztával. Desszertnek ott lesznek a mindenféle jóval megtöltött palacsinták, a vásárlásmániásokat pedig délelőtt tíztől várja a bolhapiac.


+1: Projekt Showroom #19

Ha ránk hallgatsz, akkor zárás előtt még ellátogatsz a Paulay Ede utca 29-be, ahol csak téged vár a Projekt Showroom grafikai mennyországa! A „Képek a falon” névre keresztelt pop-up boltban a már megszokott széles árfekvésben és a legkülönfélébb méretekben elérhetők a poszterek, amelyek között eredeti grafikák, számozott nyomatok, eredeti film és reklám plakátok is megtalálhatóak.