A gináról is énekel az Intim Torna Illegál frontembere!

Interjú Dorogi Péterrel, aki elmeséli nekünk a Fekete Mambó történetét. Mindjárt itt az új album, íme egy kis ízelítő!

Október 31.-én jelenik meg a zenekar új albuma, mely több meglepetést is tartogat a rajongók számára. Interjú Dorogi Péterrel, a zenekar frontemberével, az új hangzásról, a dalok mögötti történetekről és a piperkőc hacuka lételeméről.


Miért lett Kísérlet az új albumotok címe?


Dorogi Péter: Mert folyton kísérletezünk. Ez egy folytonos próbálkozás az ember születése és halála között – mindenki mindent kipróbál. Vannak korszakaink, sőt, az egész emberiségnek vannak korszakai, pl. amikor megkísérelnek leváltani régi rendszereket az újak reményében. A szövegekben is több helyen előfordulnak olyan részek, amiket a kísérlet esernyő alá vonhatunk: a Felhő fenn az égen című számban egy ember megkísérli megfejteni egy másik ember gondolatait és felfedni a lélekben rejlő titkokat. Egy másik szám, a Nevetségesen, egy átmulatozott éjszaka maradványaiból, töredezett képeiből született, ahol szintén a határainkkal kísérleteztünk – például, hogy mennyi az az alkohol mennyiség ahol a szervezet azt mondja: állj és ne tovább! Nos, ebben a számban ezt a határt át is léptük.

Miben más az új album a régihez képest? Forradalmasítottatok, vagy számíthatunk a már a jól bevált ütemekre?

D.P.: Az elmúlt két és fél évben, a sok koncertnek, új zenei hatásoknak és stúdiózásnak köszönhetően, a zenekar hatalmas fejlődésen ment keresztül. A zenekar ízlése is változott, de az Intim Tornára jellemző erő megszakítás nélkül van jelen. A hangzást tekintve az elektromos gitárok előtérbe kerültek, az akusztikus gitár és az utcazene hangulat pedig a háttérbe – ezért az album sokkal karcosabb, rockosabb és letisztultabb. Zúzósabb, mint a Cirkusz, és sokkal keményebb hangvételű. A Kísérlet a zenekar ízlésének és gondolatvilágának a jelenlegi lenyomata.

Milyen élmények ihlettek az új számok megírásához?

D.P.: Vannak személyes élmények, és vannak rajtam kívülálló élmények. A Hozzátok a nőket című számot egy legénybúcsú ihlette, a Nevetségesent a berúgás, a Felfedező vagyok című számot az új utak keresése, a Hold pedig egy romantikus éjszakából nőtte ki magát. Van a Fekete Mambó című szám, aminek mindenképpen meg kellett íródnia. A környezet ihlette, az állandó hírek körülöttünk azokról a veszélyekről, amik ott tanyáznak a küszöbünkön. Ezt a számot konkrétan a nemrégiben Ginával elkábított, két budapesti lány tragédiája és a pécsi pszichológus lány meggyilkolásának története ihlette. Szörnyű esetek, amik sok emberre, köztük rám is nagy hatással voltak. Nagyon örülök neki, hogy egy ilyesféle szám felkerülhetett a lemezre – ez nem egy vidám sláger és nem azért íródott, hogy több lemezt eladjunk. Rólunk szól, emberekről, és talán óvatosságra int, hogy kísérletezés közben vigyázzunk egymásra.

Az új fellépő ruhátokat már megmutattátok Facebookon. Miért fontos a jelmez a színpadon?

D.P.: Egyrészt azért, hogy legyen mibe beleizzadni, másrészt pedig az Intim Torna zenekar szeretné meghökkenteni a közönséget. Ha esetleg a zenével nem sikerül kiváltani a megfelelő hatást, akkor legalább a ruhával megpróbálunk a hatásunk alá vonni…az se unatkozzon már, aki nem a zenéért van ott.


Mit gondolsz, mi a sikeretek titka, amiért a közönség a majdani albumaitokat is kitartó lelkesedéssel fogadja a jövőben? Miért marad valaki Intim Torna Illegál fan?


D.P.: Mivel az Intim Tornának ez csupán a második lemeze, ezért ezt a kérdést igazán hitelesen csak évek múlva tudnám megválaszolni. Egyelőre nem tudjuk, hogy van-e hosszútávú sikerünk, és hogy ennek mi a titka. Amíg a zenekar a színpadon van, addig az a lényeg, hogy 100%-ot tudjunk nyújtani önmagunkhoz és a vezető zenekarokhoz képest, minőségben, mondanivalóban, és eredetiségben. Nagyon remélem, hogy pár év múlva méltó leszek még arra, hogy ezt a kérdést megválaszoljam.  

A Kísérlet c. album lemezbemutató koncertje November 17.-én lesz az Akváriumban! 

Tetszett ez a cikk? Akkor olvass bele az alábbiakba is!
Idén is lesz FUNZINE Halloween buli!
The Carbonfools lemezbemutató az A38-on! 
Keane koncert a Petőfi Csarnokban! 

Nézd az Intim Torna Illegál legújabb videóklipjét, ami az új album első slágere!