Interjú Steven Seagallal, az akcióhős zenésszel

Június 27-én ad koncertet a Budapest Kongresszusi Központban Steven Seagal és bandája a Modern Art Orchestrával – a sokszínű művész oldalunknak mesélt zenéről, filmekről, humanitárius akcióiról és gitárgyűjteményéről.

Színész, forgatókönyvíró, harcművészet-szakértő és a 90-es évek akciófilmjeinek legendás alakja. Bár arcát leginkább a televízióban szüntelenül futó filmek miatt ismerjük, neve immár a zenei életben sem ismeretlen.

Járt már Magyarországon?

Ez lesz az első alkalom, de úgy tervezem, hogy minél jobban kihasználom az itt töltött időt.

Van már terve hogyan?

Turné közben nincs túl sok időm, de remélem, hogy kicsit majd láthatok majd a vidékből és Budapestből is valamit.

Ha jól tudom Ön buddhista. Zalaszántón van Európa legnagyobb sztúpája, de emellett számos sztúpa és templom is van országunkban. Meglátogatja valamelyiket?

Amennyiben meghívnak, nagyon szívesen.


Néhány év kihagyás után ismét visszatért a televízió- és a moziképernyőre. Jelenleg is dolgozik valamin?

2009-ben elég sok változás állt be az életemben, akkor forgattuk a Steven Seagal: Lawman című reality-sorozatot. Kicsit közelebb akartam hozni az emberekhez a Katrina utáni Louisianát, leginkább Jefferson Parish megyét, ahol évekig rendőrként dolgoztam. Aztán ott volt Robert Rodriguez filmje, a Machete, amiben a főgonoszt, Rogelio Torrezt alakítottam. Érdekes szerep volt, nem olyan mint amilyet az eddigi filmjeimben megszoktam – kihívás volt, amit azt hiszem jól vettem. Mióta leforgattuk a Lawman harmadik évadját, újabb projektekbe is belevágtam. Szeretem elfoglalni magamat.

Elárul valamit ezekről a projektekről?

Nem rég jöttem vissza Kínából, ahol aláírtunk egy három filmes szerződést egy kínai produkciós irodával. Egy legendás kung-fu mester életét bemutató trilógiáról van szó, de egyelőre még túl korai részletekbe bocsátkozni. Jelenleg inkább a zenére koncentrálok és azokra az emberekre, akik segítséget igényelnek.

Sokat dolgozott állatok jogaiért harcoló csoportokkal, és meg is kapta a PETA Humanitárius Díját. Továbbra is él az együttműködés?

Valóban dolgoztam korábban a PETA-val és más, hasonló csoportokkal, de most inkább az emberekre, az emberek jólétére koncentrálok. Szeretnénk építeni egy kórházat Kelet-Európában – remélem erről hamarosan többet is elárulhatok, de jelenleg csak ennyit mondhatok. És annyit, hogy továbbra is segítjük a rászorulókat.


Kevés ember tudja, hogy Ön előbb kezdte a zenélést mint a színészetet. Legendás zenészekkel játszott együtt és már két stúdió albumot is kiadott. A blues gitár kollekciója a világ egyik legnagyobbika. Melyik a kedvence?

Igen, azok a nagyszerű zenészek… Muddy Waters, John Lee Hooker, BB King, Stevie Wonder… Boldog vagyok, hogy a barátaim között tudhatom őket és minden gitár egyedi darab, amit tőlük kaptam. Nincs kedvencem, megtisztelve érzem magam, hogy az enyémek és olyan emberekhez tartoztak, akik nagyon közel állnak hozzám.

Songs from the Crystal Cave és a Mojo Priest utáni harmadik album már régóta készül. A turné dalai már az új korongról vannak? Várhatjuk az érkezését?

Jelenleg a turné a legfontosabb. Június közepén kezdünk a Hard Rock Casinoban Hollywoodban, és egészen július végéig úton leszünk a londoni fináléig. Egy ilyen turné mellett nem lehet egy lemezen dolgozni, de összegyűlt már rengeteg új anyag. Kicsit kísérletezünk a blues és a hill country blues keveredésével. A hill country Mississippiből való, de már jó negyven-ötven éve eltűnt az Egyesült Államokból. Remélem sikerül majd visszahoznunk.


További interjúinkat ITT olvashatod el!
Steven Seagal Blues Music Tour 2014 

Június 27. Péntek 20:00

Budapest Kongresszusi Központ

1123 Budapest, Jagelló út 1-3

Jegyek ITT!

További információk ITT!