Interjú a Jutalomjáték női főszereplőjével: „Ezek a pillanatok minden fáradságot megérnek!”

Egy gyönyörű, tiszta tekintetű fiatal nővel fogok kezet a Jutalomjáték című brit-magyar koprodukció díszbemutatóján. Coco König legnagyobb meglepetésemre magyarul köszönt, méghozzá tökéletes kiejtéssel.

Bécsben nőttél fel, édesanyád magyar, édesapád pedig osztrák. Hogy őszinte legyek, angol nyelvű interjúra számítottam, de te magyarul is hibátlanul beszélsz.

Édesanyámmal mindig magyarul beszéltünk otthon. Most New Yorkban élek, de napi szinten tartjuk a kapcsolatot, s természetesen mindent magyarul vitatunk meg. Nagyon fontosak számomra a gyökereim, büszke vagyok a származásomra. Ezt a gyermekeimnek is szeretném majd továbbadni.
Fotó: Farkas Éva

Fiatal korod ellenére számos produkcióban dolgoztál már. Hogyan tudsz mindemellett elegendő időt szakítani a kikapcsolódásra, barátokra, a diákévekkel járó gondtalanságra?

Jelenleg Hamburgban játszom a Haramiák című darabban, így a próbák alatt hetente ingáztam az Egyesült Államok és Németország között. Sokszor fárasztó, de a nehéz időszakokon is viszonylag könnyen átlendülök, mert borzasztóan élvezem a munkám! Az, hogy színpadon lehetek, eljöhetek a filmem premierjére – ezek a pillanatok megérnek minden fáradságot!

Milyen érzés volt egy annyira tapasztalt színésszel együtt dolgozni, mint Brian Cox?

Az első nap nagyon izgultam! Aztán elkezdtünk beszélgetni, és a forgatás során tényleg barátok lettünk. Néhány nap múlva már teljesen feloldódtam. Rendkívül tanulságos és izgalmas tapasztalat volt számomra a forgatás.

Mik a jövőbeli tervek?

Decemberig a tanulmányaimra fókuszálok majd. Mivel most sok projekttel foglalkoztam párhuzamosan, jó lesz egyszerre csak egy dologra összpontosítani egy kis ideig. Már most felmerült néhány munka a következő évre, ezek egyelőre még tárgyalás alatt vannak. Fontosnak tartom, hogy több lábon álljak, ezért az egyetemen történelmet és politikát tanulok. A szerepeket illetően pedig az a legfontosabb számomra, hogy találjak valamiféle kapcsolódási pontot a karakterrel. Az, hogy ez egy amerikai, orosz vagy éppen magyar produkció keretein belül valósul meg, igazából másodlagos.

Hogy viseled a Jutalomjáték körüli felhajtást, az újságírók, fotósok jelenlétét?

Bízom abban, hogy a figyelem azt igazolja, tetszett az embereknek a film, amit készítettünk. Ez pedig egy nagyon jóleső, boldog érzés, így örömmel veszem!


A Jutalomjáték című film már országszerte látható a mozikban, ne mulaszd el te sem!